• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #117883  autor: szejkspir
 27 paź 2006, 21:15
Witam wszystkich!
W lutym kończy mi się umowa w Erze. To moja pierwsza umowa na 24 miesiące (abonament 50 zł). Wcześniej przez około 1,5 roku miałem TakTaka i ten właśnie numer przeniosłem na abonament. Przydałby mi się nowy starter w TakTaku. I w związku z tym wpadłem na taki pomysł. Czy przy przedłużaniu umowy, przy skorzystani ze standardowej oferty dostępnej na stronie, mogę wynegocjować nowy numer w TakTaku z aktywowaną od razu tarfą Happy Taniej (ta opcja po 8 miesiącach - nie chce mi się czekać tyle). Starter mogę sobie kupić sam, chodzi mi tylko by aktywowali od razu tą najtańszą taryfę. Czy ktoś z Was próbował już czegoś takiego? Czy macie jakieś doświadczenia na tym polu?
Z góry wszystkim dziękuję z pomoc.

#117893  autor: rafcyk
 27 paź 2006, 21:22
Jak ja podpisywałem nową umowe to mi wcisnęli za free. A jak przedłużasz to chyba za 5zł możesz kupić i na start otrzymasz 20zł. Jednak tego żeby była aktywna taryfa Happy Taniej to wątpie :cry:
Masz dwa wyjścia:
1. Starter innej sieci przenieść do ery i automatycznie dostaniesz taniej po 4mc
2. Bardziej optymalne: kupic starter na allegro z aktywowana taryfą happy taniej po 8mc :D

P.S> jak jestes zainteresowany, to mam taki jeden w szufladzie i zastanawiam się czy go nie sprzedać :mrgreen:

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#117894  autor: D@rio
 27 paź 2006, 21:22
podejrzewam że takiego benefitu nie będziesz mógl w stanie dostać...

jedynie, możesz przenieść inny numer z sieci do TakTak'a i wtedy lądujesz w stawce "Happy Taniej po 4 miesiącach".

Obrazek

#117898  autor: D@rio
 27 paź 2006, 21:28
rafcyk, tak, zgadza się tylko pytanie brzmi czy on będzie odrazu aktywowany w taryfie EraHappyTaniej po 8 miesiącach...

P.S
A swoją drogą, ja sobie sam chodowałem starterek EraHappyTaniej po 8 miesiącach i jakoś wytrzymałęm ;) w międzyczasie co 3 miesiace tylko zasiłem sobie 20tką... ;)

Obrazek

#117903  autor: rafcyk
 27 paź 2006, 21:31
D@rio pisze:rafcyk, tak, zgadza się tylko pytanie brzmi czy on będzie odrazu aktywowany w taryfie EraHappyTaniej po 8 miesiącach...
to trzeba kupic taki na ktorym sie da aktywowac :mrgreen:

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#117906  autor: D@rio
 27 paź 2006, 21:33
rafcyk pisze: to trzeba kupic taki na ktorym sie da aktywowac
da się na każdym, tylko trzeba swoje odczekać :) zresztą, mi szybko minęło :-D

Obrazek

#118066  autor: szejkspir
 28 paź 2006, 11:36
rafcyk pisze:A jak przedłużasz to chyba za 5zł możesz kupić i na start otrzymasz 20zł.
Ciekakawa propozycja, zastanowię się nad nią. 15 zł gratis mogłoby zrekompensować droższe stawki.
1. Starter innej sieci przenieść do ery i automatycznie dostaniesz taniej po 4mc
Zgadzam się, można wykonać taki ruch. Tylko, że trzeba się bawić z przeniesieniem numeru, no i kaska za przeniesienie.

[ Dodano: 2006-10-28, 11:40 ]
D@rio pisze:A swoją drogą, ja sobie sam chodowałem starterek EraHappyTaniej po 8 miesiącach i jakoś wytrzymałęm w międzyczasie co 3 miesiace tylko zasiłem sobie 20tką...
Te 8 miesięcy to czas jaki karta sim musi być aktywna na połączenia wychodzące? Czy tak po prostu 8 miesięcy od aktywacji startera? Kupon za 20 zł przedłuża na połączenia wychodzące o 1 miesiąc + kolejny miesiąc przychodzące => 1 miesiąc miałeś kartę nieaktywną?

#118083  autor: lukasm
 28 paź 2006, 12:11
Osiem miesięcy liczy się od aktywacji starertera. Sam "chodowałem" kiedyś taki starter.

#118088  autor: szejkspir
 28 paź 2006, 12:14
rafcyk pisze:A jak przedłużasz to chyba za 5zł możesz kupić i na start otrzymasz 20zł.
Pytanko: Czy jest jakaś możliwość wyboru numeru, czy dostaje się jakiś "anonimowy" starter z losowym numerem? Przy zakupie w punkcie przynajmniej można przejrzeć sobie dostępne startery...

#118092  autor: JacekS
 28 paź 2006, 12:17
Jeżeli kurierem to chyba wybieraja ci losowo, ew. możesz spróbować zadzwonic do BOK i może dadzą ci numery do wyboru.

#118212  autor: Pawrzes
 28 paź 2006, 15:42
szejkspir pisze:Kupon za 20 zł przedłuża na połączenia wychodzące o 1 miesiąc + kolejny miesiąc przychodzące => 1 miesiąc miałeś kartę nieaktywną?
Odpowiem zamiast D@rio :wink: - Mimo że teoretycznie konto po zablokowaniu połączeń wychodzących ma "+1 mies. na odbieranie" to w praktyce po tym terminie numer jest dalej aktywny, w między czasie system straszy że konto zostanie wyłączone ale nie ma co się tym przejmować, od tego terminu karta jest jeszcze aktywna przez ok. 10 miesięcy (wyjątkiem były np. startery dla przyjaciela z 5 PLN na koncie które wyłączali po 2 miesiącach od zakończenia terminu na odbieranie) , najczęściej po ok. 2 miesiącach od minięcia "+1 mies. na odbieranie" przychodzi SMS z propozycją, że jeśli doładuje się konto za minimum 20 zł w ciągu 30 dni to dostanie się 10 PLN gratis :) Ja hoduję 2 karty dla rodziców kolegi - od momentu aktywacji czyli 5 miesięcy ani razu nie zostały doładowane i przyszły na nich wpomniane wyżej SMSy :)

Pozdrawiam

#118218  autor: szejkspir
 28 paź 2006, 15:59
Dzięki :D Pawrzes