• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #115509  autor: derekpl
 20 paź 2006, 20:15
Witam

Prawdopodobnie bede sie przeprowadzal do inego miasta, w ktorym TP ma inna strefe numeracyjna do mieszkania w ktorym jest juz linia telefoniczna z miejscowym numerem

Ja bedzie to rozpatrywane - jako brak mozliwosci swiadczenia uslugi - czy zerwanie umowy, za brak mozliwosci swiadczenia uslugi nie ponosi sie oplat kanych - za zerwanie umowy juz tak.

Mial ktos podobna sytuacje

Neostrada jest z promocji bodaj startowej (umowa na 2 lata / pierwszy rok za 50 % ceny) opcja 2 MB

re

#115514  autor: amadeo
 20 paź 2006, 20:50
jesli przenosisz stację do innego miejsca i bedzie możliwość tam uslugii neo to:

składając pismo przeniesienia jednoczesnie składasz pismo rozwiązania umowy z neo ale

-jesli na nowym miejscu z przyczyn technicznych neo nie bedzie to nie ponosisz zadnych karnych opłat
- jesli tam jest mozliwość neo a nie podpiszesz umowy na neo to zostaną ci naliczone opłaty karne...

jedynym wyjsciem z tej sytuacji jest dokonać cesji -przepisania telefonu na inna osobę jeszcze przed przeniesieniem

Obrazek

#115539  autor: Jedi
 20 paź 2006, 23:09
Nie musisz bawić się w żadne cesje! TP zmieniła regulamin i rozsyła go do wszystkich abonentów. Masz prawo rozwiązać umowę bez żadnych kar. Masz czas do wprowadzenia regulaminu w życie tj. do 1 grudnia tego roku.

#115554  autor: kameT
 21 paź 2006, 00:09
No właśnie dostałem taki regulamin...
Czyli jeśli sie nie zgodzę to zerwę umowe, ale potem będę mógł nową podpisać?

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#115620  autor: Jedi
 21 paź 2006, 12:59
Tak, ale nie wiem czy załapiesz się na nową promocję. Bo wg. regulaminu promocji to nawet osoby po cesji nie łapią się na nową promocję (osoby które miały neostrade 16 października oraz linie na których były świadczone), ale od paru osób słyszałem, że jednak TP łapie ich na promocje...

#116274  autor: Adam84
 23 paź 2006, 14:31
Jeśli na nowym adresie bedą możliwości techn. do korzystania z Neo, to nie ma obowiązku podpisywania umowy o neta.Wcale to nie wiąże sie również z opłatą karną.Nikt o tym nie mówi klientom.Więc sami sobie dopowiadają, że jest kara a wcale jej nie ma!

Rób jak uważasz i uważaj jak robisz :)

#116942  autor: derekpl
 25 paź 2006, 16:11
Rozmawialem dzisiaj z blekitna linia, gdzie oswiadczono mi, ze jesli bedzie mozliwosc przeniesienia linni - numeru - to przeniosa, jesli nie bedzie - to zaproponuja inny nr. dalej, jesli bedzie mozliwosc swiadczenia uslugi neostrada, to bede musial ja wziasc w obecnej opcji, jesli zrezygnuje, bedemusial zplacic oplaty karne.

Dopiero jak stwierdzilem, ze przeciez wszedl teraz nowy regulmin swiadczenia uslug, dopiero pani stwierdzila, ze w zwiazku z tym - nie bede musial ponosic kosztow karnych

Wniosek

W obecje lokalizacji, rezygnuje wogule z telefonu, w nowym miejscu mam juz inny nr.

Dzieki za pomoc

#117600  autor: placek
 27 paź 2006, 12:01
Witam !

Jeżeli jest tu ktoś kompetentny i potrafi mi odpowiedzieć ze 100 % pewnością to bardzo proszę i z góry dziękuję.

Nowy regulamin można nieakceptować:
1. Abonentom, którzy w terminie 30 dni od dnia doręczenia niniejszego Regulaminu nie wypowiedzą Umowy, TP świadczy usługę powszechną oraz inne usługi telekomunikacyjne na warunkach w nim okreslonych.
2. TP powiadamia Abonenta o każdej zmianie w Regulaminie z wyprzedzeniem co najmniej jednego okresu rozliczeniowego przed wprowadzeniem tych zmian w życie. W przypadku braku akceptacji zmian Abonentowi przysługuje prawo wypowiedzenia Umowy, a w razie skorzystania z tego prawa TP nie przysługuje roszczenie odszkodowawcze.

Moje pytania:
1)czy jeżeli nie zaakceptuje tego regulaminu i zerwę umowę z telekomunikacją to nie poniosę żadnych kosztów związanych z tym że aktywację, modem i pierwsze 6 mieś. miałem za darmo. Bo gdybym zrezygnował powiedzmy miesiąc temu to musiałbym zapłacić.
2)czy dobrze rozumię, to powiadomienie wysyłane przez tp o nowym regulaminie jest taką "furtką ucieczki od neostrady od tp" bez rzadnych konsekwencji. Po prostu idę do telepunktu i składam rezygnację z ich usług z powodu nie zaakceptowania nowego regulaminu, oddaje zabawki typu modem i do widzenia.

Dobrze zrozumiałem, czy jest ktoś w stanie to potwierdzić w 100%, może ktoś tak już zrobił?Napisz.

Czekam na odpowiedź, pozdrawiam!

#117759  autor: derekpl
 27 paź 2006, 17:30
Odpowiem Ci inaczej.

Czego nie rozumiesz w cytowanym przez siebie fragmecie?

Jesli masz watpliwosci (nie wiem czemu) zadzwon na blekitna linie TP 9393

#117865  autor: D@rio
 27 paź 2006, 20:58
ale tak, TP S.A. zmienia regulamin świadczenia uslug telekomunikacyjnych czy regulamin usługi Neostrada? Bo jak to pierwsze - to mają prawo dowalić Ci karę a jak to drugie to faktycznie wtedy, powinieneś mógł zrezygnować bez żadnych kar...

Obrazek

#117867  autor: przemek910
 27 paź 2006, 21:02
D@rio pisze:ale tak, TP S.A. zmienia regulamin świadczenia uslug telekomunikacyjnych czy regulamin usługi Neostrada? Bo jak to pierwsze - to mają prawo dowalić Ci karę a jak to drugie to faktycznie wtedy, powinieneś mógł zrezygnować bez żadnych kar...
Ostatnio razem z rachunkiem przysłali mi oba regulaminy.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#117972  autor: D@rio
 27 paź 2006, 22:51
kin pisze:Ostatnio razem z rachunkiem przysłali mi oba regulaminy.
aha. Czyli teraz musisz porównać warunki promocji, stary regulamin z nowym regulaminem w kwestii wprowadzania zmian i regulaminów...

Obrazek

#117979  autor: derekpl
 27 paź 2006, 22:58
Z tego co wiem - to podobniez - na neostrade sie takze zmienil

Ale jesli nie - to zamiezam skozystac z innego kruczka, ktory sama TP'sa na siebie zrobila, jak narazie nie ma mozliwosci swiadczenia uslugi neostrada, bez posiadania nr tel TP'sy, tak wiec wypowiadajac umowe na telefon, TP'sa, automatycznie rozwiazuje ze mna umowe ze wzglegu na brak mozliwosci technicznych swiadczenia uslugi :)

Coz - tami tak chcieli.

#126215  autor: babeo
 21 lis 2006, 20:55
Sytuacja przedstawia się następująco. Gdy mi skończyła się roczna umowa z neo, zadzowniła do mnei pani zinformacją, że zawsze mogę powrócić do oferty (mieszkam w Poznaniu). Tak samo zrobił mój kumpel mieszkający w małej miejscowości pod Poznaniem. Po skończonej umowie nie przedłużył jej, gdyż chciał przejść na radiówke. Zonk pojawiał się w momencie instalacji radiówki. Okazało się że w jego domu jest za słaby sygnał i niestey nie może jej mieć. Okazało się że nie am on możliwości powrotu do neo na zasadzie nowego klienta. Tzn może podpisać, ale płacąc całe koszty instalacji i do wyboru ma tylko droższe abonamenty. Pytam się o co chodzi? Czyżby TP świadczyłą promocyjne podłączenia tylko tak gdzie nie jest monopolistą? Czy taki przepis był zawsze, a ja jakoś nie zauważyłem go w regulaminie?