• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #117545  autor: Sirmark
 27 paź 2006, 01:53
pyp pisze:...Czytajac ten artykuł, pragne twierdzić że telepolis i Witold Tomaszewski rzeczywiście "Uwzieli" się na Polkomtela.
tekty wywolaly spora dyskusje, ale ogolnie zaczyna byc ciezko tlumaczyc kazdemu z osobna kazda sprawe.. proponuje naprawde dokladnie przeczytac test calego artykuly, a potem dokladnie komentarze, w szczegolnosci te pisane przez Witka.

Czy mysmy sie uwzieli? tak, ale na cos innego... uwielismy sie, aby pietnowac to co jest zlego dzieje czy to u operatorow czy to na rynku. Staramy sie otworzyc oczy i klientom i pracownikom.

Pisalismy krytycznie o Orange, Erze i Plusie. Wszystko mozna sprawdzic w serwisie. Wiec jakiekolwiek posadzenia, ze preferujemy kogokolwiek sa conajmniej nie trafione.

pyp pisze: Dziwię się czemu Pan Witold Tomaszewski nie widzi zadnej pozytywnej strony w Plusie, na wszystko narzeka, wszystko krytykuje i wszystkim wmawia że Plus GSM to najgorsza siec (przynajmniej tak wynika z artykułu)
Tworzac Telepolis przyjelismy pewna zasade, o ktorej juz nie raz pisal Witek..
"jeżeli ktoś robi coś BARDZO dobrze, to chwalimy. Jak ktoś robi dobrze, to tak po prostu powinno być i można co najwyżej o tym wspomnieć. Jak ktoś robi coś źle, wtedy bezlitośnie to wytykamy."

Jak widac taki tekst na 10 urodziny okazal sie niezlym klapsem. natomiast zestawienia z innymi laurkami to nie nasza wina ;)

1. Zdziwienie Redaktora Telepolis.pl, czemu Polkomtel zdowbywa na swoja ofertę Pre-Paid uzytkowników.
tego nie komentuje, stosowne wyjasnienia ze strony Witka sa

2. Wszyscy wiedzą że SamiSwoi był to niewypał ze strony Polkomtela, ale czemu odrazu narzekać na całą tą sieć ?
narzekac? po prostu skomentowalismy to ze marketing nie dokonca wie co z tym fantem zrobic.

3. Co do UMTS, poprostu dopiero w tym felietonie piszecie że polkomtel ma najgorsza infrastrukturę UMTS, czemu dotychczas o tym nie pisaliscie, tylko za to akuraty Plusa chwaliliście? Zgodze się że może Plus ma słabiej rozwiniety UMTS niż Era ale ORANGE lepiej od Plusa ?? Oj w to nie uwierze
tu nie chodzi o same 3G, ale o EDGE, 3G oraz ruszajace HSDPA.
ogromne braki w EDGE, niska ilsoc stacji 3G oraz HSDPA ktorego testy dopiero ruszaja
pokazuja jaka jest wytuacja.

4. Co do platformy...hmm Racja była dość poważna awaria, były problemy z doładowywaniem konta, sprawdzaniem salda konta, ważności, problem z raportami dostarczania wiadomości, Ale o ile wiem z waszych wiadomości i opinia uzytkowników Simplusa i Mix`a wiem że nie mieli zbytnio problemów z rozmowami, i wysyłaniu i odbieraniu SMS`ów.
proponuje jednak dokladniej poczytac jak wygladala awaria.

5. Co do EDGE, trudno mi się tu wypowiedzieć, bo zabrdzo w tej sprawie nie jestem zorientowany, ale i tak mysle że leciutko przesadzacie...
no tak, pewnie wszyscy przesadzaja tylko marketng i PR Plusa mow prawde.

6. A co do tego WOPR`U, nie miałeś Witek co wymyśleć... ?
no coz, dla niektorych pewne zasady nie maja znaczenia, dla innych maja.

6. Jeszcze jedna ciekawa rzecz "Czemu mówisz że Polkomtel będzie twój wyrzucony pre-paid trzymał jako aktywny przez 12 miesięcy" Ostatnio pisaliście że polkomtel podał liczbę klientów bez nieaktywnych pre-paidów, a teraz piszesz to żeby jeszcze sieci dokopać?
ten problem dotyczy wszystkich sieci, co nie znaczy ze nalezy o nim nie mowic.
7. To może Witoldzie jeszcze napiszezs że Plus ma najgorszy zasięg z trzech sieci GSM ?
a ma najlepszy?

Widze też duzo minusów, które pokrywają sie z wypowiedzią Witolda ale nie aż we takim nefatywnym obliczu. Chciałbym przeczytać w waszym serwisie skrócone 10 lat Ery i Orange.
na 10 lat orange trzeba dlugo czekac.. co do Ery, to tylko kwestia tego na ile witek bedzie mial czas. A niestety czasu na wszytko nie mamy. jest nas za malo.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#117570  autor: JacekS
 27 paź 2006, 09:54
Według mnie w każdej sieci można sie dopatrywać wad oraz zalet. Ale zwykły szary użytkownik nie zwraca uwagi na te wszytskie niuanse.

#117594  autor: RobertX
 27 paź 2006, 11:45
Ja jestem w Plusie i nie mam takich problemow. Konczy mi sie umowa to dzwoni lub czasem przyjezdza przedstawiciel. Przywozi mi telefony o jakie poprosze, zeby mi pokazal. I zawsze daje lepsze ceny niz w standardowej ofercie. Juz dawno nie bylem w salonie plusa :) A wy mowicie o zlym podejsciu do klienta...

[ Dodano: 2006-10-27, 11:50 ]
kin pisze:
jacenty1812 pisze:No to miałeś niewielkie wymagania, albo dałeś sobie wcisnąć cos co było bardziej korzytsne dla operatora
Upust 50%ceny na telefon to mało?
Ale nie róbmy offtopa.
Hehe jak byl za zlotowke to malo ;) Albo startowali z bardzo wysokiego pulapu! Nie zawsze wazny jest upust - wazna jest cena

#117604  autor: pyp
 27 paź 2006, 12:11
Jak widać, jest dużo osób które krytykują Plusa i jest duzo osób którzy go chwala. Wiadomo tak jak jeden z urzytkowników napisał Ze każda sieć ma Wady i Zalety. Ale pragne to tego dotrzeć czemu nikt w tym artykul;e nie wspomniał o ZALETACH ??
A zalety Plusa to miedzy innymi:
1. Sponsorowanie Polskiej Reprezantacji Siatkówki juz ładne pare lat.
2. Spponsorownie WOPR i TOPR ( krytykowane w artykule ) lecz program ten otrzymał bardzo duzo nagród.
3. Zasięg - Sirmark sugeruje że ma najsłabszy... hmm, Powiem Tak Era i Plus na takim samym poziomie Orange w tyle.
4. No i oczywiście oragnizowanie co rok Kongresu Technologicznego - też nikt o tym nie wspomniał ... :(
5. Dobre Terminale i ceny - to widać po najlepszym wzroscie abonentów w tej sieci.
6. Na łamach waszego serwisu czytałem niedawno że Plus ma najniższy wskaznik rezygnacji z sieci, więc dlaczego tak jest, przeciez Plus ma najgorszą obsługę klienta, najgorsze ofert na przedłuzenie umowy...
A wady które dostrzegam:
1. Wiadomo najwazniejsza rzecz to mało stabilna platforma simplusa, była poważna awaria która dotychczas jest naprawiana, ale objawy są teraz prawie niewidoczne.
2. Informowanie o darmowych rozmowach - też jest to wada ale kto tak nie uzytkowników i abonentów nie oszukuje, Heyah, Era i Orange tewż ładnie sobie z tym radzą.
3. Zasięg - Nie mówie że plus jest liderem wsród operatorów, według mnie jest egzekwo z Erą, posiada duże braki w zasięgu, ale są miejsca w polsce że naprawde gdyby nie plus to nie monza by było się dodzwonić na 112.
4. Słaba kampania marketingowa SamiSwoi, moze dlatego ma tak mało użytkowników ... ?

Pozdrawiam - pYp

#117606  autor: oprych
 27 paź 2006, 12:15
pyp, co do pierwszego i drugiego punktu w zaletach które podałeś, to raczej za zalety bym tego nie uznał, przeciętnego użytkownika ich sponsoring mało obchodzi, najważniejsza jest stabilność sieci! Może i abonamentowców to Plus i dba, za to klientów pre-paid ma daleko w "tyle". Wiem, że ten segment nie jest priorytetowy dla Plusa, ale w żadnej innej sieci nie spotkałem się z taką olewką

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#117607  autor: JacekS
 27 paź 2006, 12:19
Był pprblem z platformą, ale jeżeli chodzi o oferte prepaidową to maja jedną z lepszych

#117610  autor: pyp
 27 paź 2006, 12:26
Napisałem to, dlatego żeby pokazać administratorom i innym uzytkownikom że są jakieś zalety a nie tylko wady... Ale powiem tak jak Witek Wspomniał o reklamach to czemu nie wspomniał też o tym ??

Pozdrawiam - pYp

#117631  autor: bigman
 27 paź 2006, 13:30
pyp pisze:3. Zasięg - Sirmark sugeruje że ma najsłabszy... hmm, Powiem Tak Era i Plus na takim samym poziomie Orange w tyle.
Dyskusje o zasiegu to jak "O wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad..." Sa rejony w ktorym dominuje Plus, w innych dominuje Era a w jeszcze innych Orange.
pyp pisze:Napisałem to, dlatego żeby pokazać administratorom i innym uzytkownikom że są jakieś zalety a nie tylko wady... Ale powiem tak jak Witek Wspomniał o reklamach to czemu nie wspomniał też o tym ??
SirmarK, juz przeciez Ci to wyjasnil, o tutaj:
SirmarK pisze:Tworzac Telepolis przyjelismy pewna zasade, o ktorej juz nie raz pisal Witek..
"jeżeli ktoś robi coś BARDZO dobrze, to chwalimy. Jak ktoś robi dobrze, to tak po prostu powinno być i można co najwyżej o tym wspomnieć. Jak ktoś robi coś źle, wtedy bezlitośnie to wytykamy."
Widocznie w oczach Witka reklamy byly BARDZO dobrym krokiem. Tez uwazam ze nie ma sensu chwalic to co opy robia dobrze, bo laski zadnej w tym nie robia.

Ja artykul Witka nie odbieram jako atak na Plusa, tylko zwrocenie uwagi na pewne problemy ktore pojawiaja sie w tej sieci. Mam abo w Orange i nie mam nic przeciw, by Witek za chwile napisal artykul szkalujacy ta siec, w ktorych miejscach dopuscili sie zaniedban - to w interesie nas wszystkich, by wymusic na operatorze stale podnoszenie jakosci uslug. Mam wrazenie, ze czytasz Telepolis.pl od niedawna (stad taka Twoja opinia na temat artykulu o 10-leciu Plusa) albo nie zwracasz uwagi na temat krytycznych newsow na temat innych operatorow niz Plus.

#117651  autor: rafcyk
 27 paź 2006, 14:13
W moich doświadczeń wynika, że platforma abonamentowa plusa działa bardzo dobrze i to nalezy pochwalić. Co do warunków przedłużenia nie mogę sie wypowiedzieć bo nigdy nie miałem abo w plusie. Kiedy korzystałem z simplusa, który to był najbardziej niezawodnym prepaidem, ale było to jakieś 4lata temu, bardzo sobie chwaliłem. Co do zasięgu, bo w moim mieście Era ma lepszy(+edge) natomiast jeśli chodzi o pokrycie na wioskach wielkopolski to plus ma pierwsze miejsce, pozniej Orange a na koncu niestety Era. Są to oczywiście miejsca w któych przebywam i nie dotyczą całego kraju.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#117682  autor: D@rio
 27 paź 2006, 15:34
RobertX pisze:Ja jestem w Plusie i nie mam takich problemow. Konczy mi sie umowa to dzwoni lub czasem przyjezdza przedstawiciel. Przywozi mi telefony o jakie poprosze, zeby mi pokazal. I zawsze daje lepsze ceny niz w standardowej ofercie. Juz dawno nie bylem w salonie plusa A wy mowicie o zlym podejsciu do klienta...
bo Ty jesteś widocznie pod opieką G.300...
oprych pisze:Może i abonamentowców to Plus i dba, za to klientów pre-paid ma daleko w "tyle".
taa...ja w tym miesiacu złożyłem już 2 reklamacje w tym jedną z tytułu błędnie naliczonego rachunku...
sapv pisze:Nie widzę nic o WUKu - dziwne chyba redaktor nie wie jak to sie sprzedaje i jakie dochody generuje.
możesz napisać co to WUK? Bo ja tego skrótu nie kojarzę...

Obrazek

#117685  autor: Kaczy
 27 paź 2006, 15:35
D@rio pisze:możesz napisać co to WUK
Prefiks 1069 :)

...::: Made for loneliness :::...

#117688  autor: JacekS
 27 paź 2006, 15:36
WUK to Prefiks 1069

[ Dodano: 2006-10-27, 15:37 ]
D@rio pisze:
RobertX pisze:Ja jestem w Plusie i nie mam takich problemow. Konczy mi sie umowa to dzwoni lub czasem przyjezdza przedstawiciel. Przywozi mi telefony o jakie poprosze, zeby mi pokazal. I zawsze daje lepsze ceny niz w standardowej ofercie. Juz dawno nie bylem w salonie plusa A wy mowicie o zlym podejsciu do klienta...
bo Ty jesteś widocznie pod opieką G.300...
oprych pisze:Może i abonamentowców to Plus i dba, za to klientów pre-paid ma daleko w "tyle".
taa...ja w tym miesiacu złożyłem już 2 reklamacje w tym jedną z tytułu błędnie naliczonego rachunku...
sapv pisze:Nie widzę nic o WUKu - dziwne chyba redaktor nie wie jak to sie sprzedaje i jakie dochody generuje.
możesz napisać co to WUK? Bo ja tego skrótu nie kojarzę...
Pracujesz w Plusie i nie kokarzysz

#117692  autor: D@rio
 27 paź 2006, 15:38
nie pracuje w Plusie ;)

P.S
A co oznacza pełna nazwa tego skrótu?

Obrazek

#117698  autor: JacekS
 27 paź 2006, 15:44
Sorki, a co oznacza skrót WUK to sam nie wiem.

#117703  autor: Kaczy
 27 paź 2006, 15:58
Dziwna sprawa z tym WUK`iem. Ja jako "młodociany pracownik" również nie wiem co to znaczy :)

...::: Made for loneliness :::...

#117706  autor: pyp
 27 paź 2006, 16:04
bigman pisze:Mam wrazenie, ze czytasz Telepolis.pl od niedawna (stad taka Twoja opinia na temat artykulu o 10-leciu Plusa) albo nie zwracasz uwagi na temat krytycznych newsow na temat innych operatorow niz Plus.
Telepolis czytam bardzo długo juz około 2 lat - Mniej więcej od początku. I staram się czytać wszystkie newsy na bieżaco, lecz tyle negatywnych opini jak o plusie to o zadnym innym operatorze nie pisaliście.
bigman pisze:Mam abo w Orange i nie mam nic przeciw, by Witek za chwile napisal artykul szkalujacy ta siec, w ktorych miejscach dopuscili sie zaniedban - to w interesie nas wszystkich, by wymusic na operatorze stale podnoszenie jakosci uslug.
Ciekawe czy bys tak z przyjemnością patrzył na artykuł gdzie Witek nie widzi zadnej pozytywnej strony w Orange.

To już ja nic z tego nie rozumiem... To po co wogule Plus istnieje, jak w nim wszystko złe... Czy wy naprawde nie widzicie nic pozytywnego w tej sieci ??

Pozdrawiam - pYp

#117742  autor: RobertX
 27 paź 2006, 17:11
1. Dla plusa najwazniejsi sa klienci biznesowi! I o nich najbardziej dba bo to z nich sa najwieksze pieniadze. Plus ma najmniej klientow a o ile sie nie myle najwieksze zyski - o czyms to swiadczy.

2. Kazdy chwali to co ma ;)

Chociaz pamietam jak kilka ladnych lat temu dostalem dobra oferte w Idei, mianowicie Bardzo tanio - 100zl za 300min przez rok i telefony: 6310 i 8310 (wtety to byly ostre nowosci, ledwo co sie pojawily) dostalem za 1zl ale po 2 latach juz nie bylo tak milo i na przeduzeniu doastalem gorsze warunki dlatego spowrotem wrocilem do plusa i teraz juz go nie zmienie

#117807  autor: sapv
 27 paź 2006, 19:32
D@rio pisze:
P.S
A co oznacza pełna nazwa tego skrótu?
Wirtualne Usługi Konwergentne.

Nie pytaj czemu tak - pewnie sam Bauc to wymyślił.

#117869  autor: D@rio
 27 paź 2006, 21:03
pyp pisze:Telepolis czytam bardzo długo juz około 2 lat - Mniej więcej od początku. I staram się czytać wszystkie newsy na bieżaco, lecz tyle negatywnych opini jak o plusie to o zadnym innym operatorze nie pisaliście.
oj mylisz się, po Orange jechaliśmy również równo - zwłaszcza na forum swego czasu.
pyp pisze:Ciekawe czy bys tak z przyjemnością patrzył na artykuł gdzie Witek nie widzi zadnej pozytywnej strony w Orange.
a Ty widzisz jakąś? bo ja też jakoś ciemno to widzę...aby wygrzebać jakieś konkrety.
sapv pisze:Nie pytaj czemu tak - pewnie sam Bauc to wymyślił.
heh...ja to po Bauc'u się rozczarowałem. Myślałem że jego prezesura będzie dużo lepsza a tu gorzej sobie radzi niż p. Pachowski.

Obrazek