Hejka.
Postanowiłem (z 2 powodów) złamać dane prawie równo 5 lat temu sobie i Wam słowo, że wraz z osiągnięciem licznika 2999 postów przestaję udzielać się na forum, jeśli nie zostaną do tego momentu naprawione/skorygowane problemy z logowaniem i wylogowywaniem na forum Telepolis (do dnia dzisiejszego nie zostały one naprawione).
Piszę więc swój post nr 3000: jest to kopia tekstu który wkleiłem dzisiaj pod niusem o Play (MultiSIM), i który wysłałem również dzisiaj do @msnet, a dotyczy on migracji w Play, PnK30, baboli, nieprzepisowych i nieregulaminowych działań Play od ponad 2 tygodni, itp. itd. (wszystkie informacje są/były aktualne na godzinę 14:00 - piszę o tym, bo jest to temat od ponad 2 tygodni cały czas rozwojowy i mocno zmienny nawet kilka razy w ciągu dnia).
===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== ===== =====
Zwróćcie uwagę na takie rzeczy jak:
- dzisiaj regulamin migracji do PnK30 został... przeniesiony do archiwum, a w sekcji regulaminów brak obecnie JAKIEGOKOLWIEK regulaminu migracji do jakiejkolwiek taryfy Play,
- w regulaminie migracji dp PnK30 (dostępnym na oficjalnej stronie Play) od samego początku jest masa bardzo istotnych błędów: brak daty od której regulamin obowiązuje - zamiast daty jest "obowiązuje od XXX" (!!!), taryfa PnK30 nazywana jest za każdym razem w regulaminie "Play na Kartę odNOWA", itp. itd.
- możliwość migracji do innych taryf Play została nagle i bez zapowiedzi zablokowana 23 lipca, a wszystkie regulaminy były jeszcze przez wiele dni dostępne w sekcji "Regulaminy", a nawet dzisiaj na stronach Play wciąż są informacji o możliwości migracji do różnych taryf Play, wraz z podanymi krótkimi kodami,
- możliwość migracji kodem i poprzez Play24 gwarantowały regulaminy, ale Play z tego obowiązku przestał sie wywiązywać nagle i bez zapowiedzi od 23 lipca (kody zwracały błędy, strona Play24 www zwracała błędy, a apka pokazywała tylko taryfę PnK30),
- Play w regulaminach migracji napisał, że regulaminy obowiązują do odwołania, a o ewentualnym odwołaniu poinformuje - Play jednak tego do dzisiaj nie zrobił, ale od już 23 lipca, tak jak pisałem, nagle zablokował migrację do innych taryf kodem i poprzez Play24, czyli sposobami które gwarantowały regulaminy migracji.
- 1 sierpnia (zaraz po północy) zniknęły regulaminy migracji do wszystkich taryf (pojawiły się w sekcji Archiwum) i pojawiła się niby tylko jedna nowa możliwość - BEZPOWROTNA (zapis z regulaminu) migracja do nowej, po cichu wprowadzonej oferty "Play na Kartę 3.0", z tymi wszystkimi błędami o których napisałem wyżej, przy czym przeniesienie regulaminów do Arciwum to nie jest przecież poinformowanie o zakończeniu świadczenia usługi migracji do tych taryf,
- PnK30, to najgorsza i najbardziej anty-konsumencka taryfa w historii, nie tylko w historii Play, ale w historii wszystkich polskich opów, śmiem nawet twierdzić, że jest również skonstruowana niezgodnie z prawem: opłata za brak aktywności (5zł) jest również (a w zazadzie przede wszystkim) pobierana gdy karta jest w okresie pasywnym (!!!), kiedy nie możesz wykonywać połączeń i wysyłać SMSów, czyli kiedy nie możesz zrobić podstawowej aktywności, więc kara zostanie naliczona, i tak co miesiąc aż do całkowitego wyczyszczenia konta lub wyłączenia numeru po roku (jeśli kasy wystarczy) - w tym czasie cały czas nie możesz dzwonić i wysyłać SMSów!!!
- pobranie karnej opłaty 5zł nie powoduje wyjścia z okresu pasywnego i przywrócenia okresu aktywnego (!!!), czyli w kolejnym okresie wciąż nie możesz dzwonić i SMSować, więc znowu kara zostania naliczona, i tak dalej, aż do wyczyszczenia konta lub wyłączenia numeru po 12 kolejnych takich okresach - - w tym czasie tak jak pisałem, cały czas nie możesz dzwonić i wysyłać SMSów!!!
Jest jeszcze kilka istotnych kwestii z tym wszystkim związanych, ale nie che mi się już o tym pisać.
Generalnie to jest coś po prostu nieprawdopodobnego, co zrobił Play od 23 lipca i co trwa do dzisiaj.
Pozdrawiam,
jarekt.