• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #116449  autor: ChMiELu
 24 paź 2006, 00:13
qpilem sobie minizestaw simplusa lecz mam problem ;/ poniewaz rozlacza mi rozmowe po 3 sek i nie moge sprawdzic stanu konta. Jak probuje sprawdzic stan konta to po wprowadzeniu kodu i nacisniecia ziel sluchawki zamiast otrzymac komunikat ze stanem konta to pisze mi ze niepoprawne polecenie. pomocy szukam innego rozwiazania niz ganianie do salonu plusa

#116450  autor: Kaczy
 24 paź 2006, 00:16
LOL :)
Obudził się- to wina starej platformy. Było o tym nie raz na forum.
Musisz przejść na nową platformę, wpisując kod *101*11*99#

...::: Made for loneliness :::...

#116451  autor: D@rio
 24 paź 2006, 00:17
wpisz kod *101*11*99# i naciśnij zieloną słuchawkę - to rozwiąże Twój problem.
Następnie wyłącz i włącz telefon.

Kaczy:
może nie tyle wina starej platformy (bo ona tu nie jest nic winna) tylko telefonu który posiada jak widzę - czyli Nokia N70 która nie obsługuje AoC.

Obrazek

#116452  autor: Kaczy
 24 paź 2006, 00:26
D@rio pisze:może nie tyle wina starej platformy
Winna temu, ze nie chce współpracować z nowymi telefonami.

Chociaż, żeby nie było ani ma moje ani na Twoje winna jest platforma i telefony za brak współpracy ze sobą :)

#116455  autor: D@rio
 24 paź 2006, 01:18
Kaczy pisze:Winna temu, ze nie chce współpracować z nowymi telefonami.
to telefony, a konkretnie Nokia jest winna temu że zaprzestała intempletować w swoich nowych telefonach obsługę stanu kosztów rozliczeń i algorytmu AoC. Notabene, powiem więcej - całe AoC i SICAP polkomtelowski to pomysł Nokii, na jej strukturze to wszystko się opiera. A teraz - Nokia sama się z tego pomysłu wycofała i przestała produkować telefony z obsługą AoC właśnie :|
Kaczy pisze:Chociaż, żeby nie było ani ma moje ani na Twoje winna jest platforma i telefony za brak współpracy ze sobą
widzisz...a ja dalej się będę upierał :-) - w tym konkretnym przypadku winny jest producent.

Obrazek

#116468  autor: Kaczy
 24 paź 2006, 08:01
D@rio pisze:to telefony, a konkretnie Nokia jest winna temu że zaprzestała intempletować w swoich nowych telefonach obsługę stanu kosztów rozliczeń i algorytmu AoC. Notabene, powiem więcej - całe AoC i SICAP polkomtelowski to pomysł Nokii, na jej strukturze to wszystko się opiera. A teraz - Nokia sama się z tego pomysłu wycofała i przestała produkować telefony z obsługą AoC właśnie
Wycofała się, bo stwierdziała, że nie ma sensu implementować AoC w swoich telefonach, skoro na świecie korzysta z tej platformy mało firm telekomunikacyjnych.
Wiem, że oprócz Polkomtela jeszcze jedna firma w Europie też używa AoC.

#116482  autor: rafcyk
 24 paź 2006, 09:40
ChMiELu, to nie wiesz, że dziś nie kupuje sie simplusa, tylko tak taki ;-)

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#116485  autor: Kaczy
 24 paź 2006, 09:42
rafcyk pisze:to nie wiesz, że dziś nie kupuje sie simplusa
Od początku miesiąca w moim punkcie poszło 115 takich pakietów startowych, więc jak widać ludzie to kupują :)

#116546  autor: ChMiELu
 24 paź 2006, 14:54
Nie tly co sie obudzilem lecz zaczelem uzywac plusa a nie ery tak jak wczesniej :-D

#116637  autor: D@rio
 24 paź 2006, 18:57
Kaczy pisze:Wiem, że oprócz Polkomtela jeszcze jedna firma w Europie też używa AoC.
W Europie może tak. Ale napewno jeszcze trzy albo cztery firmy telekomunikacyjne na świecie korzystają z tej formy rozliczeń w swoich ofertach pre-paid jeszcze.

Obrazek

#116781  autor: kubiakk
 24 paź 2006, 23:27
zarypiscie duzo firm uzywa tego systemu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#116787  autor: oprych
 24 paź 2006, 23:34
Simplus jak zawsze wśród elity :lol: :lol:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#116793  autor: D@rio
 24 paź 2006, 23:48
oprych pisze:Simplus jak zawsze wśród elity
no cóż...to była nietrafiona inwestycja Simplusa, fakt. Ale wiesz, jak wchodził Simplus to ten wariant był jeszcze w miare "na czasie" ;)

i wtedy głównym pozytywem tego rozwiązania było:
- stan konta na wyświetlaczu tel.

Obrazek

#116796  autor: oprych
 24 paź 2006, 23:52
D@rio, racja, zwłaszcza, ze wtedy nie było jeszcze usług zmniejszajacych koszty jak swojaki a i smsy nie wysyłało się tak czesto więc komunikaty o właczeniu i wyłaczeniu telefonu nie przeszkadzały. moim pierwszym pre paid w Polsce był właśnie simplus, i z poczatku platformę AoC sobie baaaaardzo ceniłem

#116798  autor: D@rio
 24 paź 2006, 23:55
oprych pisze:poczatku platformę AoC sobie baaaaardzo ceniłem
pewnie. Bo to była na początku bardzo dobra platforma. Zero awarii i wszystko było OK. Wtedy nie było zbędnych bajerów i wszystko działało bardzo dobrze. Simplus dzieki temu wielu klientów właśnie zyskał bo wariant z stanem na wyświetlaczu wielu przekonał. No ale cóż, piękne chwile się skończyły kiedy technicy laicy wzięli się za aktualizację soft'u w tym "złomie"(teraz już tak...) i od tej chwili to chodzi samo tak jak chce... :|

Obrazek

#116800  autor: oprych
 25 paź 2006, 00:01
Myślę, że jeśli simplus nie wprowadzałby pakietów swojaków innych promo jak sami swoi np. stara platforma w niczym by użytkownikom nie przeszkadzała

#116802  autor: D@rio
 25 paź 2006, 00:03
oprych pisze:Myślę, że jeśli simplus nie wprowadzałby pakietów swojaków innych promo jak sami swoi np. stara platforma w niczym by użytkownikom nie przeszkadzała
ee....tak naprawdę gdyby porządnie zrobił nową platformę, wybrali inny model aktywacji numerów na platformie OCP (tylko tym co trzeba - to można zweryfikować przecież na podstawie nr IMEI kto ma jaki telefon) to nie byłoby takich problemów...a tak, zrobili wolną amerykankę to mają...burdel.

Dlatego, propozycje posprzątania tego bajzlu ja już proponowałem w poprzednich moich postach dot. platformy.

Obrazek

#116824  autor: Rokko
 25 paź 2006, 08:44
Panowie, ale czy nie uwazacie, ze dzieki temu Plus jako pierwszy na swiecie stworzyl prawdziwa sztuczna inteligencje :) ?

#116841  autor: rafcyk
 25 paź 2006, 10:12
D@rio pisze:pewnie. Bo to była na początku bardzo dobra platforma. Zero awarii i wszystko było OK. Wtedy nie było zbędnych bajerów i wszystko działało bardzo dobrze. Simplus dzieki temu wielu klientów właśnie zyskał bo wariant z stanem na wyświetlaczu wielu przekonał. No ale cóż, piękne chwile się skończyły kiedy technicy laicy wzięli się za aktualizację soft'u w tym "złomie"(teraz już tak...) i od tej chwili to chodzi samo tak jak chce...
Dokładnie tak było. Sam kiedyś (chyba w 2002r) zmieniłem popa na simplusa, bo każdy cenił niezawodność simplusa jak i całego plusa. W tamtych czasach miałem już dość popa, który również zmieniał platforme i były ciągle problemy z połączeniami. Korzystalem z niego ponad rok i zachwalałem możliwość stanu konta na wyświetlaczu. Poodbało mi się również to, że w przeciwieństwie do popa nie otrzymywałem smsa po każdej rozmowie :mrgreen: Później czasy się zmieniły..więcej znajomych w Orange...aż wylądowałem w Erze(choć zawsze od niej stroniłem). AHa w między czasie jeszcze była Heyah ;-)

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#116852  autor: D@rio
 25 paź 2006, 11:37
Rokko pisze:na swiecie stworzyl prawdziwa sztuczna inteligencje
hmm....powiedz konkretnie o co Ci chodzi. Bo teraz mam wiele tez na Twoje stwierdzenie i nie wiem na którą się zdecydować. Jeśli chodzi Ci o operację z "Agatką" to nie trafiłeś. Kto inny był pierwszy w tej dziedzinie ;)

Obrazek