• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#115721  autor: Aserto
 21 paź 2006, 18:52
co do opłaty nie wiem, poszukaj w cenniku.

W sklepie internetowym nie możesz przejść z popa, taka zmiana jest możliwa tylko w salonie. Natomiast jeśli się zdecydujesz to polecam albo sklep, albo przejście z jakiekogolwiek popa. Przynajmniej wcześniej była taka promocja 100% więcej dla migrujących z oferty prepaid. Wystarczyło zainwestować kilka złotych w starter i pójść z nim do salonu.

#115735  autor: Opportunist
 21 paź 2006, 19:29
A takie przejście z MIXA na TP jest płatne??
Nie, nie ponosisz z tego tytulu zadnych kosztow :wink:

Obrazek

#116031  autor: Elle
 22 paź 2006, 15:15
Jest różnica między abonentami Orange, którzy mają TM i TP i przedłużają umowę.
Po pierwsze, przynajmniej obecnie, w ramach programu Propozycja otrzymuje się inne usługi. W TM można dostać zawsze 50% więcej na rozmowy i wiadomości w orange i do tego doładowanie (min. 10 zł, można wytargować 20 zł - to też dostaje każdy nawet z najniższym abonamentem, natomiast są klienci, tacy bardziej...wartościowi, którzy dostają nawet 50 zł). Oczywiście to wszystko przy umowie na 12m bez telefonu.
Też przy umowie rocznej bez telefonu w TP można dostać też 50% więcej (ale liczone nie od całego abonamentu, ale od sumy usług Orange i stacjonarne i Wszyscy i na wszystko) i 2 rabaty na usługi dostępne w TP, np. wybrane numery czy wieczory i weekendy.

Więc generalnie zależy, co komu się bardziej opłaca - czasem mix, czasem TP.

Natomiast telefony są tańsze w TP niż w TM.

W ramach przedłużenia umowy przejście z TM na TP jest bezpłatne, natomiast jeśli ktoś to robi w trakcie trwania umowy, to chyba jednak się płaci, ale nie jestem pewna.

#116040  autor: northwest
 22 paź 2006, 15:40
Czyli jeśli się weźmie TP/TM na rok, bez telefonu na starcie dostaje się powiedzmy abonamentowa 50 zł + 25 zł (50% bez telefonu) - i potem w ramach propoizycji albo rabat na Darmowy numer, albo kolejne 50% na Orange (TM) - tak??:)

W tym OrangeOnline widać bilingi??:)

#116062  autor: kubiakk
 22 paź 2006, 16:31
ceny telefonow sa praktycznie takie same....roznica glowna jest tak...czy chcesz miec usluge darmowe wieczory lub z jednym numerem czy nie,jesli ci nie potzreba tego to mix-a bym wybral...

[ Dodano: 2006-10-22, 16:32 ]
w orange on-line mozna zobaczyc biling ale tylko z poprzedniej faktury,nie ma czegos takiego jak w erze,na biezaca

#116252  autor: D@rio
 23 paź 2006, 12:12
northwest pisze: i potem w ramach propoizycji albo rabat na Darmowy numer, albo kolejne 50% na Orange (TM)
nie traktuj tego jako regułę i nie ciesz się zbyt wcześnie. To tylko przykład. Jeden z możliwych KILKUNASTU wariantów...

Obrazek

#116592  autor: northwest
 24 paź 2006, 17:04
chyba się skusze na TM ;) w sumie wydaje mi się być wystarczający - a 1 numer za "free" wychodzi taniej niż w TP:)

jedyny problem to to, że dzisiaj w salonie Orange powiedzieli mi że nie można przejść z TM na TP - ani odwrotnie :(

#116638  autor: D@rio
 24 paź 2006, 19:01
z TM na TP na pewno można...

Obrazek

#116889  autor: Opportunist
 25 paź 2006, 14:19
Z TM mozna na pewno przejsc, bo sam z takiej mozliwosci skozystalem :D A co do TP to mozna zmienic oferte na TM dopiero po wygasnieciu umowy...

Obrazek

#116891  autor: Irek
 25 paź 2006, 14:22
mgrygiel pisze:Z TM mozna na pewno przejsc, bo sam z takiej mozliwosci skozystalem :D A co do TP to mozna zmienic oferte na TM dopiero po wygasnieciu umowy...
z TM na TP jest jakaś opłata czy nie? Tak jak w przypadku przejścia z JIM na TM jest opłata.

"And one more thing..."

#116976  autor: Opportunist
 25 paź 2006, 17:34
IreQ pisze:
mgrygiel pisze:Z TM mozna na pewno przejsc, bo sam z takiej mozliwosci skozystalem :D A co do TP to mozna zmienic oferte na TM dopiero po wygasnieciu umowy...
z TM na TP jest jakaś opłata czy nie? Tak jak w przypadku przejścia z JIM na TM jest opłata.
Nie ma żadnej opłaty... Słownie: ZERO ZŁ ZERO GR :P

Obrazek

#117106  autor: northwest
 25 paź 2006, 22:15
oki, załużmy taką sytuację:
- biorę Twój Mix na 12 miesięcy bez telefonu i mam + 50% gratis na Orange... po pół roku znudził mi się TM i zmieniam na Twój Plan (bezpłatnie)... I co teraz z tym 50% więcej - trace to, czy to też przechodzi?? :)

#117161  autor: Opportunist
 26 paź 2006, 06:43
northwest pisze:oki, załużmy taką sytuację:
- biorę Twój Mix na 12 miesięcy bez telefonu i mam + 50% gratis na Orange... po pół roku znudził mi się TM i zmieniam na Twój Plan (bezpłatnie)... I co teraz z tym 50% więcej - trace to, czy to też przechodzi??
Na to pytanie niestety nie potrafie Ci odpowiedziec... za moich czasow nie bylo takich "bajerow" :D

Obrazek

#117473  autor: northwest
 26 paź 2006, 21:00
napisałem maila do Orange, mam nadzieje że odpiszą... ;/

[ Dodano: 2006-10-26, 21:48 ]
ps. jakie polecacie włączyć usługi w TM?? (bo na to się chyba zdecyduje ;) ) - te bilingi online trzeba jakoś aktywować dla TM??:)

#117529  autor: oprych
 26 paź 2006, 23:18
W Twoim Mixie warto włączyć tera lekkie połaczenia za 5 groszy za minutę z jednym numerem, lub tez rozmowy za 15groszy od 12-18 w orange. Prmocje nie moga być obie na raz.
No i warto przez pierwsze dwa miesiące korzystać z smsów za 1 grosz w ofercie sprubój i wybierz

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#117933  autor: Opportunist
 27 paź 2006, 22:07
northwest pisze:te bilingi online trzeba jakoś aktywować dla TM??:)
Nie ma bilingów dla TM... A z usług to tak jak kolega wyżej "Lekkie połączenie" i może pakiet SMS/MMS "spróbuj i wybierz" tyle, ze koszty trzeba pokryc z doładowania...

Obrazek

#117948  autor: northwest
 27 paź 2006, 22:20
podpisałem dzisiaj umowę na TM na 12 miesięcy :) powiedzieli że za free będe mógł sobie przejść na TP - tak jak mówiliście :) dzięki za pomoc :)

Teraz muszę czekać na "przejście" z POP'a na TM.... ciekawe jak długo to im zajmie... ;)

[ Dodano: 2006-10-27, 22:43 ]
wiecie może jak to wygląda z tymi lekkimi połączeniami (tymi za 5gr) - powiedzmy że kupie aktywacje tego za 5 zł (kart zdrapka) - i potem gdzieś zadzwonie (mam abonament +50% gratis bez telefonu) - z której kwoty będzie schodziło to 5gr - ze standardowej, czy tej gratisowej/?

[ Dodano: 2006-10-28, 21:27 ]
ps. jak sprawdzić kiedy jest dzień rozliczeniowy , i kiedy wystawiają fakturę (mam usługę Doładuj MIX - faktura co miesiąc przychodzi pocztą)?? W Erze jest powiadamianie SMS'em, a tu??