• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #115767  autor: lord_vydech
 21 paź 2006, 20:56
Siemka
czy wie ktoś gdzie można znaleźć jakiś program żeby filmy w se k800i był na pełen ekran a nie jak się włączy w rozrywce ,,odwarzacz wideo" to sa na środku ekrany i żeby były na pełen trzeba powiększyć ale jak się powiększy to już przewijać nie mozna, wie ktos co morzna zrobic w tym celu żeby poprosty były ne pełnym ekranie?

mam jeszcze jedno pytanie gdzie znajde 3GP video conventera bo te co są w googlach to nie działają te conventery prosza o jakiś kod a je tego kody nie posiadam a może jest jakis program na telefon gdzie będzie odtwarzał filmy MPEG lub inne bardzo prosze o odpowiedź

Zapoaznaj się z zasadmi tytułowania postów
Ostatnio zmieniony 22 paź 2006, 16:09 przez lord_vydech, łącznie zmieniany 2 razy.

lord_vydech

#115772  autor: JacekS
 21 paź 2006, 21:16
Wystarczy włączyć odtwarzacz video, wybrać film, nacisnąć prawy przycisk i wybrać wyświetlanie -> poziomio lub pionowo

#115784  autor: lord_vydech
 21 paź 2006, 21:38
to mam zrobione ale chodzi o to że jak kamra kręci filmy w rozdzielczości 176x220 to poprostu filmy są nie na pełnym ekranie tylko na środku i sa bardzo małe więc nie widac szczegułów

lord_vydech

#115787  autor: tomico
 21 paź 2006, 21:54
Telefon ci z filmu 176x220 nie zrobi filmu 320x240 żeby pasował na rozdzielczość wyświetlacza, i to jest wada SE że kręcą filmy w tak małej rozdzielczości, to już telefonem z 2 mpx da się lepsze nakręcić.

#115811  autor: wendzior
 21 paź 2006, 22:56
tomico pisze:Telefon ci z filmu 176x220 nie zrobi filmu 320x240 żeby pasował na rozdzielczość wyświetlacza, i to jest wada SE że kręcą filmy w tak małej rozdzielczości, to już telefonem z 2 mpx da się lepsze nakręcić.
szczególnie Twój :P filmy vga muszą robic wrazenie.
ps moj tel rozciaga 128x96 na cały ekran :D troche głupio to wyglada ale lepiej niz bym mial miec tylko na srodku mały obraz :-)

#115822  autor: tomico
 21 paź 2006, 23:09
wendzior pisze:szczególnie Twój :P filmy vga muszą robic wrazenie.
ps moj tel rozciaga 128x96 na cały ekran :D troche głupio to wyglada ale lepiej niz bym mial miec tylko na srodku mały obraz :-)
No np., ale dużo telefonów już kręci filmy vga, albo te przynajmniej 320x240. Nie rozumiem SE że wprowadza telefony robiące super fotki i beznadziejne filmy. To i to powinno iść w parze.

#115824  autor: przemek910
 21 paź 2006, 23:11
No np., ale dużo telefonów już kręci filmy vga, albo te przynajmniej 320x240. Nie rozumiem SE że wprowadza telefony robiące super fotki i beznadziejne filmy. To i to powinno iść w parze.
Wg mnie od filmów jest kamera. SE stawiało na połaczenie aparatu cyf. i telefonu (by dobre zdj. robił) i to im się poniekąt udalo.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#115828  autor: lookass
 21 paź 2006, 23:19
kin pisze:
Wg mnie od filmów jest kamera. SE stawiało na połaczenie aparatu cyf. i telefonu (by dobre zdj. robił) i to im się poniekąt udalo.
ale film vga to juz jest cos po co taszczyc aparat cyfrowy zeby nagrac vga jak mozna na telefonie no w se tego zabraklo nawet w p990i :/ dziek tez slabiutki w tych filmach sony na coz miejmy nadzieje ze w nastepnych modelach dadza ta mozliwosc :wink:

#115830  autor: tomico
 21 paź 2006, 23:22
No wiesz kin z taką rozdzielczością co k800i kręcił filmy mój k700i.

#180834  autor: Jooboo
 07 maja 2007, 03:59
Mam takie pytanko - czy na K800i jest odtwarzacz DivX? Na moim starym P900 znalazłem coś takiego bez problemu (wiem, tam był Symbian), a na K800 jakoś nie mogę... I przy okazji drugie pytanko - czy jest jakiś lepszy odtwarzacz mp3, chodzi mi szczególnie o korektor - ten zainstalowany "na pokładzie" niewiele może. Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale mam telefon z Orange i nie chcę zmieniać wersji softu (zależy mi na gwarancji).

The higher, the fewer!

#180835  autor: Rogal
 07 maja 2007, 04:12
Jooboo pisze:Mam takie pytanko - czy na K800i jest odtwarzacz DivX?
K800i nie ma odtwarzacza DivX (bo to nie jest Symbian), odtwarza filmy tylko w formacie *.3gp i *.mp4
Jooboo pisze:czy jest jakiś lepszy odtwarzacz mp3,
nie, musisz się zadowolić tym oryginalnym, telefony z serii "W" moją lepsze odtwarzacze mp3 :wink:

#180940  autor: FireMan
 07 maja 2007, 16:57
A propo filmów w k800i.
Mała rozdzielczość filmów potrafi nieźle dokuczyć , a co do programików to można zapomnieć (brak symbiana [dobrze i źle]).
Nie zapominajmy , że filmy to seria zdjęć wyświetlanych jedno po drugim , co nawet przy najlepszej kompresji zajmuje dużo miejsca.Jedyny sposób , to zmiana softu na jakiś "zmodyfikowany" , co może się wiązać z utratą gwarancji.Wtedy rozdzielczość filmu wynosi 352x288 (czy jakoś tak) 30klatek/sek.
Przy karcie 1 gb można nagrać gdzieś godzine filmu...

Obrazek

#182124  autor: Scarlet Spider
 11 maja 2007, 00:30
O rany! az sie zarejestrowałem na tym forum zeby sie dowiedziec o co własciwie chodzi!
Fire Man szkoda ze nie podałes maila w swoim profilu, zaoszczedzilobymi to troche czasu.
Powiedz prosze co to za soft trzeba wgrac do K800i zeby aparat krecil filmiki w wyzszej rozdzielczosci? nigdzie w internecie nie znalazlem informacji na ten temat...
Na tym mi najbardziej zalezy wiec bez wachania zmienie ten soft tylko powiedz mi prosze skad go wziac... błagam! jestem desperatem!

#182125  autor: stanax
 11 maja 2007, 00:38
Nie ma takowego! Nie szukaj bo nie ma. Musisz sie z tym pogodzic.

O rany! To najpotężniejszy mój OT i na dodatek wykopalisko. Gornik stanax prosi o warna :oops:

#182233  autor: FireMan
 11 maja 2007, 14:54
Musze się z tobą nie zgodzić.
Ja takiego nie posiadam , ale w internecie są informacje , jak się dobrze poszpera tzw patche , które Podwyższają rozdzielczość wideo.K800i ma wiele jeszcze nieodkrytych możliwości.Niestety te "patche" nie działają z każdym telefonem , a wgranie ich może mieć różne konsekwencje.
Najlepszym sposobem wydaje się być "cierpliwość".
SE , w końcu musi wypuścić (może już pracują) nowy soft , który zmieni rozdzielczość (Karta 4gb będzie niezbędna) , ale wtedy to będą już filmiki , a nie filmy (zbyt dużo będą zajmować , więc będą musiały być krótkie).

Obrazek

#182321  autor: przemek910
 11 maja 2007, 17:48
FireMan pisze:.Jedyny sposób , to zmiana softu na jakiś "zmodyfikowany" , co może się wiązać z utratą gwarancji.Wtedy rozdzielczość filmu wynosi 352x288 (czy jakoś tak) 30klatek/sek.
Już kolejny raz wprwadzasz w błąd! Rany :shock:
Żeby gzrebać w sofcie - trzeba złamać CID`a a póki co jeszcze nikomu sie nie udało złamać CID 51 :roll:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#182337  autor: Filip
 11 maja 2007, 18:27
Wątpie aby powstał taki patch czy cokolwiek innego co zmieni rozdzielczość wideo,jakby tak było to do K750i już takiego patcha by dawno tak było.

#182353  autor: Scarlet Spider
 11 maja 2007, 19:09
Hmm z jednej strony fakt ze do k750 już by pewnie taki soft wypuscili, chyba ze ta rozdzielczosc filmikow ktąrą oferuje to max co moze z niego byc. Natomiast przy takiej rozdzielczosci zdjec jaką dysponuje K800 aż grzechem jest tak słaba rozdzielczosc wideo...
To samo mozna bylo powiedziec o latarce, bo z powodu xenonu nie moznabyło zmusic flasha zeby sie caly czas swiecił, wiec poprostu nie bylo latarki. I co? ludzie zaraz wykombinowali patch ktory powoduje ze zamiast flasha swieci sie czerwona dioda obok niego. Efekt? Latarka. (wprawdzie czerwona ale lepsze cos niz nic). No wiec jak to jest ze Ci sami ludzie co wynaleźli latarke do K800 mieliby nie zrobic patcha do aparatu? Tylko ze tak jak powiedziałem, szukam i szukam po caaaałym internecie i nic... :(
FireMan, chociazby mała wskazówka gdzie sie z tym spotkałes plizzz......