• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #112193  autor: mucuss
 07 paź 2006, 22:55
Mam ważny temat, tylko dla ludzi co się znają proszę. Otóż wyjeżdżam na stałe do UK i zastanawiam się nad tamtejszymi sieciami...chodzi mi o niskie połaczenia do POLSKI. Pod uwagę biore o2, Orange, T-mobile, Vodafone i Virgin...jeżeli macie info...który najlepszy to proszę o info. ps. na Orange UK w pay as you go (pre-paid za 100funtów jest W300i i K750i...który z tych 2ch byście polecili??! Dzieki za info...rzetelne

mucuss

#112194  autor: przemek910
 07 paź 2006, 23:02
jeśli tylko będziesz miał dostęp do komputera z internetem to poelcam Ci Skype'a - tylko 9 gr za minutę na stacjonarne.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#112196  autor: D@rio
 07 paź 2006, 23:10
ja bym wzial o2 ze wzledu na tanie polaczenia do Polski.

Obrazek

#112254  autor: JacekS
 08 paź 2006, 11:04
Nio ja tez jestem ciekaw jaka siec wybrać w UK aby jak najtaniej dzownic do Polski. A czy ktos sie orientuje jakie są stawki ?

#114497  autor: mistall
 17 paź 2006, 10:33
mnie z kolei zastanawia czy oplaca sie w UK zakupic karte T Mobile i komunikowac sie za pomoca tamtejszego operatora...hmm...czy moze lepiej za pomoca operatora polskiego.

mistall

#114498  autor: Irek
 17 paź 2006, 10:41
Kozystanie z karty polskiego operatora za granica sie nie oplaca, poniewaz roaming w tej chwili jest nadal drogi pomimo licznych promocji skierowanych do abonentow... Najlepszym wyjsciem bedzie skorzystanie z uslug jednego z lokalnych operatorow.

"And one more thing..."

#116399  autor: Niania24
 23 paź 2006, 22:54
Witam !!!

Wiec tak najtansze polaczenia do Polski oferowala siec o2 byly to rozmowy w wekendy za 1p za minute ale podobno to teraz zniesli gdzyz wzrosla popularnosc na to i najlepszym dla Ciebie wyborem bylo by Skype.A z tych modeli co wypisales polecam SE k750i full wypas. kup go a niebedziesz zalowal :D Pozdrawiam

#116494  autor: hettman
 24 paź 2006, 10:44
wiec pozwolicie ze sie wypowiem :-D na jednej karcie sim sie nie obejdzie, bedzie trzeba zainwestowac we dwi,choc 2 telefony sa zbedne,wiec tak na codzien,do uzytku w uk do dzwonienienia najtaniej wychodzi siec Tesco z taryfa tesco extra(jest to mvno w o2)gdzie minuta do wszystkich w uk kosztuje 10p. z tym zeby miec ta taryfe trzeba doladowywac tel co miesiac za conajmniej 15 funtow,dodatkowo z tesco sa tanie rozmowy do polski bez uzycia jakis dziwnych zdrapek itp,czyli dzwonisz sobie bezposrednio do polski (niezaleznie czy na koma czy na stacjonarke za 20p,sms do polski tez kosztuje 20p.).jezeli nie bedziesz chcial doladowywac za 15 funtow tylko za mniej to wtedy wez prepaida t-mobile gdzie minuta rozmowy tzw x-net kosztuje 12p.,z tym ze wtedy juz nie zadzwonisz sobie bezposrednio z t-mob. do polski bo tam min kosztuje bodajze 1funta albo nawt 1.5(nie pamietam ale drogo).... teraz zabieramy sie do tematu długich rozmow z polska na stacjonarne :mrgreen: :tu sensownie wychodzi karta o2+ zdrapka (sa takie zdrapki jak np eurocall albo telcoeuropa gdzie za 3 3.5 funta dosyajesz 500-400 min na stacjonarki) wiec jak chcesz zadzwonic z tego o2+zdrapka do polski to wybierasz nr dostepowy z karty rozpoczynajacy sie na np.0207... potem pin i nr docelowy ito kosztuje przy rozmowie powiedzmy 60 min z polska za min okolo 6,5 pensa,ale to w dzien poprzedni bo w o2 sa rozne akcje promo gdzie dostaje sie np. 500 min z miejsca zamieszkania do uzycia w weekendy (tj w so,niedz,pn)na inne o2 i stacjonarne angielski(wtedy dzwoniac na ten nr dostepowy z zdrapki kasuje cie z tych min.darmowych a nie z kasy),albo dostaje sie 150 lub 300 min do wszystkich do wykorzystania do wszystkich, dodatkowo jezeli sie zarejestrujesz to bedziesz dostawal 20% zwrotu z tego co doladowales (10%zaraz po doladowaniu i 10% co 3 miesiace za sume doladowan) a teraz pytaj co chcesz jeszcze wiedziec :-D
 #134591  autor: dziumba
 21 gru 2006, 12:35
najbardziej sie oplaca kupic karte sim w o2 lub mobile world.Sama korzystam z o2.Aby aktywoawac usluge nalezy wyslac sms ktory kosztuje 5funtow( dokladny nr i haslo zazwyczaj jest napisane na ulotce z salonu) jednorazowo.Po wyslaniu tego sms min do wszystkich krajow u.e mamy po 7p, a sms po 10p.w mobile world cennik wyglada tak samo.

#143547  autor: blom
 20 sty 2007, 15:39
a nie wystraczy ci komp z netem tu i tam i skype?