• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 192 z 202
  • 1
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 202
 #1120295  autor: ruki101
 14 sie 2021, 12:02
msnet, dzięki wielkie za poinformowanie względem odpowiedzi od T-Mobile .
W dużym skrócie :
- niczego podobnego do " Masz złotówkę " nie otrzymamy i nie zostanie dla nas stworzona jakakolwiek oferta "zastępcza"
- możemy korzystać ze standardowych bonusów za doładowania w H/T i np. typowych promocji od T-Mobile, w T, taryfa GO bonus 100GB za doładowanie 30zł
- nasza usługa działa(ła) na wadliwej, przestarzałej platformie

Konkluzja ostateczna : zostajemy spuszczeni do ścieków i "Masz złotówkę" przechodzi do śmietnika historii.
 #1120297  autor: gothic77
 14 sie 2021, 12:38
msnet pisze:
14 sie 2021, 10:05
T-Mobile odpowiedział na pytania, które do nich wysłałem. Zamieściłem je w tej wiadomości (na dole): https://www.telepolis.pl/wiadomosci/tar ... iec-uslugi
Po przeczytaniu nie wiem, czy płakać, czy się śmiać.

TMobile, albo udajecie ślepego, albo myśli, że my jesteśmy ślepi. Jakie inne oferty to jak wybierać w byle czym, a bo jest to bierz, a nie marudź. Pisząc, że na dany moment z tej oferty korzysta tylko parę osób jest ignoranckie... chyba, że to zabieg psychologiczny, aby całą sprawę umniejszyć, bo inaczej by działało na ludzką głowę, że napisaliby z usługi korzysta dla przykładu 30 osób, z czego na całą Polskę było dane 50 kart, a w tym 20 jest nieaktywnych od dawna. Śmieszne, żałosne, bo inaczej tego nie da się nazwać.
 #1120300  autor: Remington
 14 sie 2021, 13:55
gothic77 pisze:
14 sie 2021, 12:38
Pisząc, że na dany moment z tej oferty korzysta tylko parę osób jest ignoranckie...

Na jakiej podstawie twierdzisz, że podana przez nich liczba jest nieprawdziwa? Minęło ponad 5 lat od wycofania tego startera ze sprzedaży.

Przy czym oczywiście sam ton ich odpowiedzi jest standardowy: „wycofujemy promocję i się dostosujcie”. Ciekaw jestem ile jest prawdy w stwierdzeniu o komenatrzach z Fb.
ruki101 pisze:gothic77 nawet na "odchodne" kompletnie nic nie zaproponowali, najwyższy "standard" traktowania swojego klienta, dno i rozpacz !

Czy nadal nie widzisz, jaką naiwnością było oczekiwać czegokolwiek na pożegananie? Nie oni pierwsi likwidują jakąś fajną promocję, ale jako pierwsi mieliby w takiej sytuacji dać coś na pocieszenie? Bez szans.
 #1120301  autor: Adriaan02
 14 sie 2021, 14:12
Problem w tym że nie mają żadnej rozsądnej oferty internetu na kartę.

Ich oferta w taryfie GO, przykładowo:

Za 30 zł / miesięcznie

Doładowanie 30 zł = bonus 15 GB
Pakiet za 25 zł w aplikacji = 25 GB

Łącznie 40 GB, pozostaje 5 zł za co można kupić 1 GB za 5 zł, łącznie 41 GB za 30 zł (średnio 1,33 GB na dzień)

Za 50 zł / miesięcznie

Doładowanie 50 zł = bonus 25 GB
Pakiet za 25 zł w aplikacji = 45 GB

Łącznie 70 GB, pozostaje 5 zł za co można kupić 1 GB za 5 zł, łącznie 71 GB za 50 zł (średnio 2,37 GB na dzień)

Faktycznie mamy w czym wybierać, oferta może i była dobra kilka lat temu :D
Brawo T-Mobile

Karlos20, ta oferta w Play, gdzie łącznie 225 GB za 50 zł już wygląda zdecydowanie lepiej, oby tylko te podwojenia pakietu były na dłużej, bo teraz naprawdę nikomu nie można ufać i może się okazać że potem zostanie tylko 125 GB (100 GB z pakietu MbL i 25 GB z doładowania). T-Mobile mogła by zrobić np. 300 GB za 50 zł, ale po co 8)
 #1120302  autor: gothic77
 14 sie 2021, 14:27
...@Remington
Na jakiej podstawie twierdzisz, że podana przez nich liczba jest nieprawdziwa? Minęło ponad 5 lat od wycofania tego startera ze sprzedaży.

Nie zrozumiał kolega, co napisałem. Nie podważam danych, bo każdy o tym wie, ale jeszcze raz cytuję:

"Usługi, o których mowa, zostały udostępnione w 2016 roku, a obecnie korzysta z niej zaledwie kilkudziesięciu klientów"

Jakim jest przez nich użytym argumentem, że obecnie korzysta z niej zaledwie kilkudziecięciu klientów? Ile ma używać jak kart była garstka na całą Polskę. Po tym wpisie osoba trzecia może mieć w głowie, a to wychodzi, że to nie takie fajne, nie opłaciło się widocznie jak kilka osób z tego nadal korzysta, a inni nie korzystają. Jeżeli ktoś używa takiego czegoś niech napisze faktyczną liczbę kart jakie wyszły ile osób jest od dawna nieaktywnych z tymi numerami, a ile w rzeczywistości dalej korzysta.
 #1120304  autor: ruki101
 14 sie 2021, 14:28
Remington ( w myśl zasady " niby człowiek wiedzioł a jednak się łudził " ) :lol: , wiesz dla mnie to jest żadne zaskoczenie, zresztą jednym ze wcześniejszych komentarzy o tym napisałem, dałem tylko taką baaaaardzo małą szansę, że coś jednak może cudem, jak wiadomo cud się nie zdarzył.
Póki co "zbieram" i korzystam w Orange ( 3GB+1GB więcej co tydzień ) i nie ukrywam, że to trochę ratuje u mnie sytuację, awaryjnie nocki bez limitu od 0:00 do 9:00 w Play, trzeba będzie po prostu przywyknąć do nowej "rzeczywistości" .
Szkoda tylko, że tak wyjątkową usługę jak nasza " Masz złotówkę " różowi postanowili unicestwić, bo tak jak wcześniej pisałem było to coś unikalnego w świecie telekomunikacyjnym i mogło zostać !
Jadę obecnie na testowych i darmowych 100GB w Play - bo przy koszcie maksymalnym startera 5zł to dobry dil, a porównując T-Mobile i Masz złotówkę to prędkości pobierania w godzinach szczytu u fioletowych na dobrym poziomie - około 150-160 Mb/s, w T tylko około 70-90 Mb/s.
Adriaan02 jak Orange zlikwiduje ten pakiet cykliczno-rosnący to na 110% przechodzę do PLAY jako główne źródło internetu, nawet biorąc gołą taryfę INK 2.0 , promocyjne 200GB za 50zł ( za doładowanie w aplikacji ) to już jest to sensowne, lejek bezpieczeństwa na poziomie 1 Mb/s to także dla mnie ważny argument.
 #1120305  autor: iphoneski
 14 sie 2021, 14:45
Adriaan02 pisze:
14 sie 2021, 14:12
Problem w tym że nie mają żadnej rozsądnej oferty internetu na kartę.

A muszą mieć? Oni nie mają obowiązku robić dobrych ofert, podobnie jak klienci nie mają obowiązku korzystać ze złych ofert. Ostatnio chwalili się, że pozyskali spore kontrakty biznesowe, wygrali przetargi na obsługiwanie jakichś instytucji - widać to ich interesuje bardziej.
 #1120308  autor: Adriaan02
 14 sie 2021, 15:05
Zgadza się, nie muszą mieć. Nie chcą zarobić to zarobią inni, są osoby które nie chcą abonamentu i nawet na siłą nie wcisną. Skoro w takim Play-u jest już naprawdę rozsądny pakiet za 50 zł to trochę im się dziwię.

Jak byś coś dobrze wymyślili to by w pewnym sensie "przywiązali" klienta do siebie np. Doładowanie 50 zł = bonus 25 GB, do tego Pakiet 200 GB za 50 zł (czyli dokładnie tak jak w Play) + dodatkowe 5 GB więcej przy każdym odnowieniu, czyli po aktywacji pakietu: 200 GB, potem przy pierwszym odnowieniu 205 GB, potem 210 GB itd.

Łącznie mielibyśmy po doładowaniu i aktywacji pakietu 225 GB, przy kolejnym doładowaniu i odnowieniu pakietu 230 GB, potem 235 GB itd. Po roku było by to już 280 GB, a po 2 latach 340 GB

Wtedy klient jest przywiązany do operatora i operator ma większą gwarancję że taki klient pozostanie i będzie płacił.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2021, 15:12 przez Adriaan02, łącznie zmieniany 2 razy.
 #1120310  autor: Remington
 14 sie 2021, 15:10
gothic77 pisze:
14 sie 2021, 14:27
"Usługi, o których mowa, zostały udostępnione w 2016 roku, a obecnie korzysta z niej zaledwie kilkudziesięciu klientów"

Jakim jest przez nich użytym argumentem, że obecnie korzysta z niej zaledwie kilkudziecięciu klientów? Ile ma używać jak kart była garstka na całą Polskę.

No to akurat ten argument jest jednym z bardziej sensowych w ich stanowisku. Mówią, że dla kilkudziesięciu osób nie będą robić kosztownych zmian w systemie - choć nam się to może nie podobać, to jest to jasne i racjonalne uzasadnienie decyzji biznesowej. Bez znaczenia jest dla niej mianownik ułamka - czy jest to przykładowo 99 ze 100 sprzedanych kart czy 99 z 1500 kart.
 #1120311  autor: iphoneski
 14 sie 2021, 15:18
@Adriaan02
Ale tak to nie działa. Zanim wprowadzi się ofertę na rynek robi się badania rynku, określa koszty, szacuje opłacalność itd.. To nie działa tak, że siedzi Rysiu, Jasiu i Krzysiu w barze przy browarze i nagle jeden mówi "Chłopaki, zróbmy 200GB za 50 zł na kartę!" i pozostali "Świetny pomysł, jutro wprowadzamy z samego rana!". Będzie za jakiś czas polecenie żeby zrobić ofertę internetu na kartę to zostaną wydane pieniądze na potrzebne kalkulacje, badania i inne bzdury, z których powstanie oferta.
Pakiety w Go były planowane 9 miesięcy zanim przeszły wszystkie piony korporacji, a sam w domu bym to w dwie godziny napisał.
 #1120312  autor: ruki101
 14 sie 2021, 15:27
Adriaan02 Twoja koncepcja zawiera właśnie to co spokojnie mogłoby być substytutem abo i świetnie by się sprawdziło.
My możemy coś chcieć, ale prawda jest taka, że nikt się z nami nie liczy do momentu , kiedy nie zaczniemy głosować "portfelem" i to dotyczy bardzo dużej ilości osób.
W najciekawszej sytuacji jest Orange bo postawiło na ten pakiet cykliczno-rosnący 3GB +1 GB co tydzień, jestem ciekaw ile osób z niego korzysta i na jakim są levelu ? jak to zlikwidują / niekorzystnie zmodyfikują to ich oferta staje się bardzo słaba i prawdopodobnie Play większość z tych osób przygarnie do siebie.
 #1120314  autor: Adriaan02
 14 sie 2021, 15:34
Z punktu widzenia klienta ich oferta Internetu na kartę jest nieopłacalna i raczej nikt poważny nie będzie wydawał 50 zł za 71 GB.
Podałem tylko wg. mnie rozsądne oferty (tą teraz i wcześniej) które wg. mnie było by uczciwe. Hah, niech robią ofertę nawet 5 lat, może znów wprowadzą genialne 4 gr za spr. stanu konta i opłatę 2 zł za niekorzystanie z aplikacji Mój T-Mobile (chociaż to drugie to raczej Orange) :D

Tylko niech nie piszą że jest w czym wybierać, chyba że mają na myśli konkurencje 8)
 #1120320  autor: ruki101
 14 sie 2021, 16:52
W prepaidzie H / T , a w szczególności H to człowiek wie, że te oferty są stworzone, aby tylko przepłacał, dlatego podejrzewam, że mało kto chce z tego korzystać.
Daliby chociażby ten 1 Mb/s po przekroczeniu pakietu podstawowego, przy tej prędkości jeszcze byłaby możliwość korzystania z neta tak jak to ma miejsce u fioletowych.
Nie podoba mi się u fioletowych jednak to, że kiedyś mieli lejek 2 Mb/s a teraz jest tylko 1 Mb/s .
Zresztą rozdział z T będzie u mnie niedługo zamknięty, szykuje się powoli do migracji do Play, na ten moment zostaje pakiet cykliczno-rosnący w Orange ( 3GB +1 GB co tydzień ) + Play z nockami bez limitu, a testowo teraz darmowe 100GB od fioletowych.
W moim odczuciu to taki powrót do średniowiecza telekomunikacyjnego i jak tak dalej pójdzie to jeszcze kilka lat i powrócimy do prawdziwej drożyzny za usługi telekomunikacyjne.
"Masz złotówkę" to najciekawszy rozdział telekomunikacyjny, mógłby dalej być "pielęgnowany" ale jak widać nie będzie.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2021, 17:05 przez ruki101, łącznie zmieniany 2 razy.
 #1120321  autor: Adriaan02
 14 sie 2021, 16:56
ruki101, w pełni się z Tobą zgadzam :) , dużo się interesowałem tym wszystkim, lubiłem potestować różne pakiety, usługi w każdej sieci a teraz? nawet u fioletowych kilka lat temu było ciekawiej, konferencje, nowe usługi, darmowe startery , w RBM było też coś takiego jak Nielimitowany YT. Eh, teraz to nie ma się właściwie czym interesować, czas zmienić zainteresowania :)
Ostatnio zmieniony 14 sie 2021, 17:00 przez Adriaan02, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1120323  autor: iphoneski
 14 sie 2021, 17:48
Ale fakt jest faktem - ostatnio na rynku telekomunikacyjnym jest strasznie nudno. Ja właśnie przez to zacząłem się tym wszystkim interesować, że mogłem zrobić sobie rzeczy, o których większość ludzi nie miała pojęcia. Nawet nie dla kasy a po prostu, by była satysfakcja.
@Remington
Nie był pierwszy - pierwsze było "lubię to" od Play, gdzie za każdą zmianą na tą taryfę miałeś dzień bez limitu w prędkości do 7,2 Mb/s. Nawet lepsze od DIL to było, bo działało też w RK i w każdej technologii. A to były czasy, gdzie 1GB w telefonie to było dużo i drogo, a tu można było ciągnąć ile się chciało.
  • Strona 192 z 202
  • 1
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 202
  • 1
  • 190
  • 191
  • 192