Cyknij przy okazji fotę tej nowej stacji.
Moje wrażenia z urlopu z nad morza przełom czerwca/lipca,
Trasa S3/S6 z Wrocławia zasięg całkiem dobry, prawie głównie LTE1800/2100 nie spadło nigdzie do 3G. Karta bez RK. Część stacji których nie ma w bazie działa lub stoi nieuruchomionych.
Miejscowość Sianożęty/Ustronie Morskie. Stacja
KOL1002 ul. Lotnicza 17 ośrodek Xanadu wspólna z N! zamiennik starej stacji która została rozebrana przy rozbudowie ośrodka. Jest już na niej T-Mobile, bo w tamtym roku był tylko Orange.
Stacja ma 3 sektory komplet pasm ale nie wiadomo dlaczego nie ma 256QAM.
Dość wysokie pingi.
W godzinach szczytu transfery spadły bardzo nisko ale korzystać się dało Netflix/YT itp.
Co ciekawe 2 sektory nonstop dawały prędkości powyżej 150Mb niezależnie od pory.
Za to trzeci skierowany na "centrum" przeżywał katusze, max co z niego wycisnąłem to 50Mb.
Drugą stację 4 sektory ma Play w Ustroniu i to zdecydowanie za mało. Sytuacja podobna do Sianożęt 3 sektory pracują wydajnie a ten skierowany na centrum cierpi katusze dopiero ok. 2 w nocy osiągałem ponad 150Mb.
Play powinien albo powiesić anteny na kościele w Ustroniu tam gdzie konkurencja lub na maszcie N! przy drodze i pokryć obszar miedzy obiema miejscowościami.
Konkurencja
- N! zdecydowanie najlepiej ale mają 4 stacje w tym obszarze
- Plus w Sianożętach bardzo bardzo słabo (brak stacji) w Ustroniu dobrze. Nowa stacja Hotel Interferie w zamian tej na Hotelu Wodnik
Ogólnie w godzinach szczytu tam gdzie mieszkałem wszystkie sieci klękały
Sianożęty: na górze Play
Pomiary z godz. ok 23
Sektor 1
Sektor 2
Sektor 3
Dotarłem motorkiem do:
Gąski/Paprotno własna wieża rurowa, 3 sektory komplet pasm QAM256 na dole Plus KOS3601

2Gb w 5G co raz bliżej... :D
https://www.speedtest.net/result/a/10275062249