• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#111669  autor: pvd
 06 paź 2006, 11:03
bylo 180min za 5zl ,

jest 100 min za 5zl

a co to za pakiet smsow 1 gr za smsa bo w tej reklamie cos mowili ,czy to tylko easy gadki sie dotyczy ? kolega 2 posty wyzej pisze ze w 2 dni wykorzystal 180 min a ja przez miesiac niemoglem ,wiec niewiem po co te afery ,kupisz sobie kilka starterow simplus za 3zl, ladujesz pakieti dzwonisz, moj koles tak robi

#111702  autor: Kaczy
 06 paź 2006, 13:45
D@rio pisze:oprych napisał/a:
"Polkomtel S.A. zastrzega sobie prawo przerywania połączeń wykonywanych w ramach Pakietu trwających powyżej 20 minut;"

Mam nadzieję, zę będą z tego korzystać tylko w nagłych wypadkach?

ten punkt mnie nie dziwi. To już standard. Na szczęśćie korzystają z tego bardzo żadko albo i wcale. Poprostu, tu raczej punkt tylko zastosowany dla "bezpieczeństwa".
Dokładnie to zabezpieczenie przed przeciążeniem sieci.

Pamiętacie promocję godzina za darmo w weekendy? Wtedy nie było żadnych limitów co do trwania rozmowy. Sieć się zapychała, bo wszystkie kanały były zajęte.

Szczerze mówiąc każda szanująca się sieć robi takie ograniczenia. No chyba, że stać ją na stawianie nadajników co 2 metry. Wtedy ciężko będzie zapchać sieć :lol:

...::: Made for loneliness :::...

#111881  autor: oprych
 07 paź 2006, 02:28
pvd, jakoś nie wierzę, abyś nei mógł faktycznie wykorzystać tych 180 minut w miesiac, w kupowanie starterów i bawienie sie w kombinowanie z pakietami nie mam zamiaru, to juz wolę orage go i promocje przyjaciele. Zapłacę te 5zł. pustej opłaty aktywacyjnej i mam rozmowy za 12groszy bez ograiczeń z wybranym numerem, może i płacę ponad dwa razy więcej, ale chociaż nie muszę wyliczać ile dziennie wydzwonić.
D@rio, z pewnością simplus nie jest priorytetem dla Plusa, ale jakby na to nie patrzeć podnosi mocno statystyki, choć większość klijentów pre paid nei przynosi aż takich zysków, to jesdnak warto ich mieć, aby nie doprowadzić do sytuacji jak w samych swoich w których niby tanio, choć co z tego jak i tak ich nikt nie ma. Po za tym zdaniem:
"Oni technicznie ani ofertowo, ani lojalnościowo ani też klientowo. " rozbawiłeś mnie, bo mozna z tego wywnioskować, ze klijenci simplusa, to bardzo nie atrakcyjny "segment" klijentów pre paid :-D

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#111935  autor: kosaz
 07 paź 2006, 11:02
nie wiem jak mozna nie wykozystac 180 minut w miesiacu - ja nie mam problemu i wykozystuje wszystkie minuty jakie mam a mam ich okolo 12 godzin na miesiac

#111937  autor: Irek
 07 paź 2006, 11:04
kosaz pisze:nie wiem jak mozna nie wykozystac 180 minut w miesiacu - ja nie mam problemu i wykozystuje wszystkie minuty jakie mam a mam ich okolo 12 godzin na miesiac
Dobrze, ale chodzi o to, że do tej pory było 180 minut, a teraz w tej nieszczęsnej promocji jest tylko 100.

"And one more thing..."

#112074  autor: D@rio
 07 paź 2006, 15:45
oprych pisze:rozbawiłeś mnie, bo mozna z tego wywnioskować, ze klijenci simplusa, to bardzo nie atrakcyjny "segment" klijentów pre paid
wierz mi że akurat dla Polkomtelu nie jest to jakiś specjalnie atrakcyjny kąsek...

Obrazek

#112144  autor: pvd
 07 paź 2006, 19:18
kosaz pisze:nie wiem jak mozna nie wykozystac 180 minut w miesiacu - ja nie mam problemu i wykozystuje wszystkie minuty jakie mam a mam ich okolo 12 godzin na miesiac
jakos mozna, po co mam klamac, mam i tak do 7 osob taniej za 39 gr w swojakach jak chce to dzwonie, ogolnie za duzo nie dzwonie ,a napewno nie byle by to wykorzystac i gadac o dupie maryni ,polakowi jak zwykle zle ciagle tylko narzeka ze malo itd., mi wystarczy, pozatym mozna sobie kupic pakiet easy gadka i wtedy chyba 25 gr za min jest 24h do wszystkich w plusie

#112160  autor: oprych
 07 paź 2006, 19:52
Owszem jest taki śmieszny pakiet jak zawsze z ograniczeniami. Trzeba wykorzystać easy gadka co do ostatniej sekundy nei mogąc wykupić wcześniej następnego. W pakietach masz gadane w popie nie ma takich problemów. To jest dopiero śmieszne dzwoniać do kogoś na sekundę bo trzeba wydzwonić i wykupić następny pakiet. Do tego zdarza sietez że kupno nastepnego pakietu następuje ze sporym opóźnieniem. Tak samo z pakietami sms w simplusie. Niby jest ich 600, ale te ograniczenia? Trzeba się ograniczać do dokładnie 20 na dzień i ani smsa więcej, bo przeciez nie wykupimy następnego jeśli nie minie 30 dni. W popie nie dość, że można wykupić kolejny pakiet po wykorzystaniu pierwszego, to na dodatek jeśli np. zostanie nam jakaś liczba smsów z poprzedniego miesiaca gdy wykupimy następny pakiet przedłużymy ich ważność i nie przepadną nam one!

#112308  autor: pvd
 08 paź 2006, 12:58
nigdy w zyciu nie znize sie do kupna orange ,idei czy popa ,niewazne, od zawsze ta siec byla jednym wielkim syfem o problemach z zasiegiem nie wspomne, niewiem kto kupuje popa tani on tez nie jest, ale ktos chyba mysli ze duzo oszczedza, pewnie jakies dusigrosze, wole placic nawet 3zl za min i miec plusa ,albo w ogole niemiec komorki niz w orange ,wsrod elity ,ludzi bogatszych itd. majacych firmy przewaza era i plus ,a orange to chyba cale gimnazja maja ,

#112313  autor: oprych
 08 paź 2006, 13:39
pvd, to jest Twoje śmieszne jak dla mnie zdania. Ja problemów z zasięgiem nie mam
żadnych, oraz nie muszę martwić się o jakieś platformy, "niedorobione" pakiety itp. Nie jestem dusi groszem a wiele na orange oszczędzam, bo który prepaid da mi rozmowy z wybranymi numerami za 12groszy bez ŻADNYCH miesięcznych ograniczeń? Dziwi mnie Twoje podejście, bo ja pokazuję różnice w czym pre paid orange jest lepszy od sypiącego sięsimplusa, a nie kto go używa, oraz jakichś wewnętrznych urazów z przeszłości co do firmy Polkomtel lub też w Twoim przypadku Centertel. Więc wolę mieć sieć dla "gimnazjalistów " i nie limitowane rozmowy, plus "normalne" pakiety, niż "elitarnego" prepaida simplusa i ograniczenia minutowe, wieczne problemy itp....no ale co tam! przecież firmy i elity mają plusa! Zresztą to jaką kto ma sieć zalezy od tego gdzie najczęściej dzwoni i gdzie ma znajomych, a argumenty typu POP-dla gimnazjalistów są żenujące

#112344  autor: forum123
 08 paź 2006, 15:06
Popieram wypowiedź oprycha w 100% jestem w Idea/Orange od 4 lat i nie zamieniłbym na inną sięć i to nie wcale dlatego, że nie mam co robić z kasą i lubie być w sieci dla elity, tylko mam tu najwięcej znajmowych, 3 wybrane numery za 15gr/min bez limitów, nic się nie sypie, smsy za 1gr (pakietów można kupić ile i kiedy się chce). Teraz największe pewnie zaskoczenie dla Ciebie Drogi pvd nie jestem gimnazjalistą, ani nie chodzę do LO, a powiem więcej ... piszę właśnie pracę magisterską na Politechnice :D i co? Twoja teoria upadła :smt004 Tylko nie odbijaj piłeczki twierdząc, że "jestem wyjatkiem potwierdzającym regułę" :-D

Pozdrawiam :smt006

#112360  autor: oprych
 08 paź 2006, 16:04
forum123, poprawię Cię tylko że pvd sugeruje, że Orange jest właśnie siecią nie dla elit, gdyż Ci jak i "poważni" biznesmeni używają plusa i ere. Właśnie wybrane numery to jest to, czego nie dają inne sieci( w moim przypadku bardziej korzystnie wypadają akurat "przyjaciele" w orange go, do tego darmowe weekendy za doładowania). Może i nie jestem żadnym biznesmenem co najwyżej pseudo "biznesmenem" zmuszonym do korzystania z anonimowego pre paida, ale za to w pełni zadowolonym z usług tej sieci. Zresztą co dałby mi simplus? Rozmowy po za sieć 2 grosze tańsze? :lol:

[ Dodano: 2006-10-08, 16:09 ]
Chociaż nie, jest jeszcze jedna korzyść, mając simplusa i takie ograniczenia na rozmowach za 5 gorszy i pakietach bateria by mi dłużej wytrzymywała :wink:

#112382  autor: forum123
 08 paź 2006, 16:35
oprych pisze:Chociaż nie, jest jeszcze jedna korzyść, mając simplusa i takie ograniczenia na rozmowach za 5 gorszy i pakietach bateria by mi dłużej wytrzymywała :wink:
Hehe ten ból to ja znam, biedna bateria (rozmowy za 15gr i smsy za 1gr bardzo ją wykańczają). Wspomniałeś, że masz rozmowy z wybranymi numerami za 12gr, a więc wnioskuję, że masz Orange Go, w takim razie nic tylko czekać, bo po roku pobytu spadnie Ci do 5gr :D Gdyby tylko nie te 5zł aktywacji, to już w ogołe byłoby miodzio :-)

Pozdrawiam :smt006

#112388  autor: oprych
 08 paź 2006, 16:53
I co najważniejsze 5 gr bez ograniczeń minutowych. Mam zarówno popa z lepszymi numerami, i dwa startery w orange go w tym jeden ma już rok, ale zpewnych względów rzadko z niego korzystam. Gdyby w orange go można było doać pakiety sms za 1 grosz, to taryfa byłaby dla mnie bezkonkurencyjna. Sms w pakiecie w popie nie wystarcz mi nawet na pół miesiaca, teraz w 8 dni wypisałem 360sms (prawie wszystkie łączone), ech chyba musze iść na jakiś odwyk smsowy :-D

#112390  autor: forum123
 08 paź 2006, 16:58
oprych pisze:Sms w pakiecie w popie nie wystarcz mi nawet na pół miesiaca, teraz w 8 dni wypisałem 360sms (prawie wszystkie łączone), ech chyba musze iść na jakiś odwyk smsowy :-D
O jak dobrze to przeczytać !! Myslałem, że tylko ja tak mam :smt005

#112549  autor: pvd
 09 paź 2006, 11:02
oprych pisze:pvd, to jest Twoje śmieszne jak dla mnie zdania. Ja problemów z zasięgiem nie mam
żadnych, oraz nie muszę martwić się o jakieś platformy, "niedorobione" pakiety itp. Nie jestem dusi groszem a wiele na orange oszczędzam, bo który prepaid da mi rozmowy z wybranymi numerami za 12groszy bez ŻADNYCH miesięcznych ograniczeń? Dziwi mnie Twoje podejście, bo ja pokazuję różnice w czym pre paid orange jest lepszy od sypiącego sięsimplusa, a nie kto go używa, oraz jakichś wewnętrznych urazów z przeszłości co do firmy Polkomtel lub też w Twoim przypadku Centertel. Więc wolę mieć sieć dla "gimnazjalistów " i nie limitowane rozmowy, plus "normalne" pakiety, niż "elitarnego" prepaida simplusa i ograniczenia minutowe, wieczne problemy itp....no ale co tam! przecież firmy i elity mają plusa! Zresztą to jaką kto ma sieć zalezy od tego gdzie najczęściej dzwoni i gdzie ma znajomych, a argumenty typu POP-dla gimnazjalistów są żenujące
dla mnie smieszne a raczej glupie jest popieranie obozu radykalno -narodowego ,porazka totalna

#112657  autor: forum123
 09 paź 2006, 18:48
pvd pisze:
oprych pisze:pvd, to jest Twoje śmieszne jak dla mnie zdania. Ja problemów z zasięgiem nie mam
dla mnie smieszne a raczej glupie jest popieranie obozu radykalno -narodowego ,porazka totalna
Hehe, merytoryczna wymian argumentów się znudziła, to tzreba przyczepić się do kogoś o byle co? Nawet dobrze użyłeś słowa "porażka" tylko raczej w odniesieniu chyba do siebie :smt005

#112658  autor: oprych
 09 paź 2006, 18:50
A co to ma do tematu? Gartuluję "inteligentnej" argumentacji. Ciekawe co w tym niby jest śmiesznego albo głupiego, mogę popierać kogo chcę, ja sięnie czepiam że masz w logo znaczek love parade. Naprawdę żałosny jesteś... Czy taki poziom reprezentują użytkownicy sieci dla "elit"? A Ty popaków nazywasz gimnzajalistami?

#112798  autor: forum123
 09 paź 2006, 23:19
pvdzamist obrażać oprycha, proponuję dalej podyskutować,ale na merytoryczne argumenty. Co Ty na to?

re

#112827  autor: amadeo
 10 paź 2006, 07:53
Panowie , można spokojniej prowadzić dyskusję tak myslę...
Niepotrzebne są nam przepychanki itp rzeczy...zapewne każdy ma swoja rację jak i też potrafi to ując zdecydowanie inaczej.. :wink:

Obrazek
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4