• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#111389  autor: Shyduo
 04 paź 2006, 20:14
Akurat gabaryty P910i nie sa dużo większe od n90 (wiem, bo kumpel z ławki ją ma). Ja bym nie zamienił, chyba, że ze względu na aparat, jako telefon sprawuje się "całkiem" nieźle ;) Tyle na ten temat....

#111439  autor: tiger1
 04 paź 2006, 22:32
A to super że masz porównanie na codzień tych telefonów. Telefon noszę przeważnie w kieszeni a jednak n90 jest nieco węższa i cieńsza co ma znaczenie nie tyle chodzi o długość która niezbyt przeszkadza. A powiedz mi co sądzisz o n90 czy twoj kolega narzeka w niej na cokolwiek? W czym Twoim zdaniem p910i przewyższa tą Nokię? Z góry dzięki za podpowiedzi.

pozdrawiam

#111455  autor: Shyduo
 04 paź 2006, 22:59
Nie narzekam, telefonik superancki. baaardzo mi sie podoba i wybrał bym ja duzo szybciej niż N70. Miał też swojego czasu N91, ale pozostał przy N90. Bardzo ładnie chodzi mechanizm zamykania klapki, marzyłem o czyms takim w moim SE Z600. Świetny wyświetlacz (a właściwie oba) no i aparacik też niczego sobie, do tego łatwo sie nim "celuje".

Dlaczego P910i?? Bo ten dotykowy wyświetlcz i Symbian UIQ to świetna sprawa. Bardzo wygodna rzecz. Do tego telefon posiada wszystko co potrzeba (poza WiFi). Do tego masz i qwerty i normalną klawiaturę. Oglądanie filmów oraz praca na tym wyświetlaczy także są czymś nieporównywalnym. No, ale co się dziwić, wyświetlacz jest po prostu większy od wszystkich typowych i wyglada tez baardzo ładnie (niestety żre straszne ilości prądu).

Telefon kupiłem niedawno po analizie rynku (oczywiście było tam też coś ze swojego rodzaju "uczuć", bo marzyłem o nim od 2003 r., ale nie to było głównym czynnikiem) i na razie nie żałuję i nie sądzę abym żałował, już nie moge sie doczekac momentu gdy karta 1gb trafi w moje ręce, wtedy bede już latał w niebiosach ze szczęścia, bo bedę posiadał wszystko czego będę chciał (poza wifi - ale na to wpływu nie mam). Pozdro...

#111670  autor: tiger1
 06 paź 2006, 11:05
Witam!

Przyszło mi do głowy jeszcze jedno rozwiazanie. Moze bym kupił jeden telefon ważne oby miał dobry organizer moze Nokia 6280 bądź e50 badź jeszcze jakiś inny a do tego do rozrywki ale i do np. przegladania i edytowania dokumentów w wordzie i excelu kupić jakiś niedrogi palmtop bo palmtop i tak bym nosił w torbie bądź plecaku. Czy takie rozwiązanie ma sens?

#111822  autor: dechomenon
 06 paź 2006, 21:19
ja nie wiem czy takie rozwiązanie ma sens, bo przecież można wziać koma, który będzie spełniał wszystkie oczekiwania! Ale wracając do N90, właśnie dziś miałem ją chwile w rękach(niestety zabrali mi ją chamy, musiałem schować do pudełka) no własnie ten wyświetlacz wydawał mi się jakiś taki mały, było tam sporo wolnego miejsca aby go powiększyć! no jedynie fajnie ta kamerka mogła się obracać, ale co za tym idzie wydłużyła ona telefon i po prostu on jest mega wielki! Cholera jasna to nie w stronę "gigantyzmu" zmierza ludzkość tylko minaturyzacji, Nokia znów pokazuje, że będzie robić na odwrót! ale będąc obiektywnym wziął bym o wiele lepszy telefon moim zdaniem N73...

#112030  autor: Dragon
 07 paź 2006, 14:23
moim zdaniem N90 jest super ze wzgledu na wyswietlacz, ale jest wciaz mniej aplikacji na ta wersje Symbiana, no i karty pamieci do 1Gb jesli dobrze pamietam

#112034  autor: tomico
 07 paź 2006, 14:36
Dragon pisze:moim zdaniem N90 jest super ze wzgledu na wyswietlacz, ale jest wciaz mniej aplikacji na ta wersje Symbiana, no i karty pamieci do 1Gb jesli dobrze pamietam
N90 ma normalnego symbiana 8.1 chyba a nie 9 :D