• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#95464  autor: Irek
 15 sie 2006, 18:09
subrock pisze:kiedys (4latka temu) jak mialem 3310 to byly dostepne na allegro "puste/czyste" kartu sim + "nagrywarka" . na tego sima mozna bylo skopiowac sobie swoje dwie karty i nic sie nie przycinalo. jak to dzialalo i czy nadal dziala z nowymi kartami to niestety nie wiem...
Tak można było robić ze starymi kartami sim, ale we wszystkich nowszych to nie przejdzie. Zajrzyj na allegro i poczytaj dokładnie aukcje.

"And one more thing..."

#98436  autor: Legol
 25 sie 2006, 10:46
Uzywal ktos dual-sima w noki 6220? Mysle nad zakupem takiego urzadzenia aby uzywac mixa i simdate jednoczesnie ale czy nie bedzie problemu z umieszczeniem takiego adaptera w telefonie?

Mysle o czyms takim http://www.allegro.pl/item122403391_min ... wl_wy.html

#110742  autor: croma2
 02 paź 2006, 10:03
Zakupiłem na allegro.W piatek dostałem wiec elegancko podocinałem 2 simy włozylem do noki 6170 i radosc moja wielka bo wszystko idealnie działa dosłownie super.Z tej radosci wystawiłem sprzedawcy super hiper komentarz.To było rano a wieczorem patrze a tu telefon nie działa, rozładowana bateria.Mysle sobie ki diabeł ,zdawalo mi sie ze niedawno ładowałem.Podłaczyłem do ładowarki na noc,rano było o key a po poludniu znow Bateria rozładowana.Wnosek-co z tego ze działa jak rozładowuje baterie.I teraz niewiem czy dostałem uszkodzony dual-sim czy nie nadaje sie do nokii 6170.

mago30

re

#110746  autor: amadeo
 02 paź 2006, 10:22
jesli bez dual-sim telefon przed i po trzyma baterie to wina jednoznaczna karty dual-sim...
czy ta karta ma jakieś oznaczenie??? proponuje kontakt ze sprzedawcą.... może być też że karty są żle ułożone styk -zamień miejscami

Obrazek

#110844  autor: D@rio
 02 paź 2006, 18:08
amadeo pisze:czy ta karta ma jakieś oznaczenie??? proponuje kontakt ze sprzedawcą.... może być też że karty są żle ułożone styk -zamień miejscami
to nie ma znaczenia....

Obrazek

re

#110897  autor: amadeo
 02 paź 2006, 20:51
wiec -reklamować....i czekac co user ustalił

Obrazek

#111059  autor: croma2
 03 paź 2006, 16:31
amadeo pisze:jesli bez dual-sim telefon przed i po trzyma baterie to wina jednoznaczna karty dual-sim...
czy ta karta ma jakieś oznaczenie??? proponuje kontakt ze sprzedawcą.... może być też że karty są żle ułożone styk -zamień miejscami

Zamieniłem karty miejscami,ładuje tela,jutro zobacze czy to cos da,
Sprzedawca na allegro proponuje wymiane na drugi egzemplarz.Sugeruje tez ze pobór pradu moze byc troche wiekszy ale nie az tak jak u mnie ze kilka godzin i po baterii

mago30

#172889  autor: p1t3r
 11 kwie 2007, 14:48
No i jak z tą prądożernością ?:D zastanawiam sie nad takim dualkiem dla mojego K750i ale nie uśmiecha mi się ladować telefonu codziennie....rozumiem ze telefon potrzebuje więcej prądu w chwili gdy przełączamy sie z karty na karte... ale jesli przez 2 dni nie przełączymy kart to czy pobór prądu nie powinien byc taki jak bez duala?

#173261  autor: JacekS
 12 kwie 2007, 11:08
p1t3r pisze:No i jak z tą prądożernością ?:D zastanawiam sie nad takim dualkiem dla mojego K750i ale nie uśmiecha mi się ladować telefonu codziennie....rozumiem ze telefon potrzebuje więcej prądu w chwili gdy przełączamy sie z karty na karte... ale jesli przez 2 dni nie przełączymy kart to czy pobór prądu nie powinien byc taki jak bez duala?
No bo telefon jest przystosowany generalnie to jednej karty sim, jak zastosujesz takiego dual sima to wiadomo ze bateria bedzie ci o wiele krocej trzymac

#190027  autor: handman
 07 cze 2007, 00:28
Stronka producenta DUAL-SIM'ów ===> http://www.magicsim.com/ ;)

generacja 15 i 16 mają praktycznie takie samo zużycie energii jak zwykła karta SIM ;)

#205749  autor: mateush
 24 lip 2007, 14:19
To jak to jest teraz z tymi Dual Simami?
Cos sie po zmienialo?
Zamierzam kupic - do tego jest potrzebny zdjety sim lock jesli chce wrzucic dwie karty innych sieci? nadal duzo pradu zrzeraja? karty moga rownoczesnie pracowac? Ogolnie polecacie takie rozwiazanie?

AAAAAaaaaa!!!!!!

#205771  autor: D@rio
 24 lip 2007, 15:22
mateush pisze:Zamierzam kupic - do tego jest potrzebny zdjety sim lock jesli chce wrzucic dwie karty innych sieci?
tak
mateush pisze:nadal duzo pradu zrzeraja?
odrobinę
mateush pisze:karty moga rownoczesnie pracowac?
nie
mateush pisze:Ogolnie polecacie takie rozwiazanie?
jak nie kupisz shit'u to tak. Generalnie polecam dual sim'y programowalne z menu i tylko takie.

Obrazek

#225217  autor: redharry
 03 paź 2007, 19:18
czy ten dual-sim bez wycinania wejdzie do N95 ?

Samsung I8510 INNOV8 :smt007