• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #110568  autor: D@rio
 01 paź 2006, 16:54
Zapraszam do przeczytania poniższego artykułu

click

Moje pytanie brzmi:

- Czy ktoś z Was miał podobne przypadki?

- Czy mieliście jakieś poważne awarie związane z TP S.A? Jak szybko naprawili? Czy były problemy?

Zapraszam do wyrażania opinii i komentowania :smt006

Obrazek

re

#110582  autor: amadeo
 01 paź 2006, 17:42
spotakałem się z uszkodzeniami od ok 6 miesięcy na sieci NMT-monterzy niestety nic nie mogli zrobić...bo jak...takie wyposazenie..

Podobne sytuacje moga się pojawić wtedy gdy:
-sieć trakcyjna biegnie przez posesje osoby postronnej- TP niema prawa wejsć na teren posesji zazwyczaj sprawa kończy sie w sądzie albo na drodze rekompensaty.
-podobna sytacja w prywatnych kamienicach-administracja nie godzi sie na położenie nowego kabla...jak załatwiana j/w
-niestety firmy wydzielone z operatora nie inwestują w infrastrukture bo nie mają za co...wina prywatyzacji.... -
-
częste kradzieże z jednej strony podwieszą ale jak dotrą do końca kabla już niema i tak w kółko

Do podanego wyzej przykładu przez D@rio moglo byc tak:
kabel np 20 par przebiega przez drogę oraz posesje działek które są uzbrojone-przewaznie kostka brukowa.... cała sprawa obejsciaz innej strony wiąze się z zezwoleniami ze strony włascicieli posesji,wyrobienie planów geodezyjnych ,zgoda Zarządu Dróg i wiele innych...

i jest to mozliwe

Obrazek

#110587  autor: D@rio
 01 paź 2006, 17:50
amadeo pisze:Do podanego wyzej przykładu przez D@rio moglo byc tak:
kabel np 20 par przebiega przez drogę oraz posesje działek które są uzbrojone-przewaznie kostka brukowa.... cała sprawa obejsciaz innej strony wiąze się z zezwoleniami ze strony włascicieli posesji,wyrobienie planów geodezyjnych ,zgoda Zarządu Dróg i wiele innych...

i jest to mozliwe
NIE MOŻE BYĆ TAK JAK MÓWISZ. Z jednego prostego powodu. Ponieważ, jak przyszło co do czego to z naprawieniem usterki uporali się w ciągu 1 dnia. A więc, Twoja wersja jest nie trafiona ;-)

Obrazek

re

#110616  autor: amadeo
 01 paź 2006, 19:06
D@rio pisze:
amadeo pisze:Do podanego wyzej przykładu przez D@rio moglo byc tak:

i jest to mozliwe
NIE MOŻE BYĆ TAK JAK MÓWISZ. Z jednego prostego powodu. Ponieważ, jak przyszło co do czego to z naprawieniem usterki uporali się w ciągu 1 dnia. A więc, Twoja wersja jest nie trafiona ;-)
jest to mozliwe

Obrazek

#110620  autor: przemek910
 01 paź 2006, 19:21
amadeo pisze:jest to mozliwe
Coo? Jak niby? Nie mogą naprawić przez 7miesięcy a po interwencji mediów nagle sie udało naprawić... amadeo, to nie pierwszy przypadek i swojej teorii nikomu nic 'wcisniesz' ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#110622  autor: D@rio
 01 paź 2006, 19:29
amadeo pisze:
jest to mozliwe
mógłbyś ukonkretyzować? Bo jak narazie nie widze tutaj senownego ciągu logicznego w Twojej wypowiedzi...poprostu, to się 'kupy' nie trzyma aby wg. Twojej wersji problemu załatwić to wszystko w 1 dzień...

Z góry dzięki za wyjaśnienie i wytłumaczenie - bardzo bym chciał aby Twoje słowa miały pokrycie.

Obrazek

#110644  autor: Jedi
 01 paź 2006, 21:20
Tak to jest jak ktoś nie mając o czymś pojęcia wprowadza na światło dzienne własne teorie i zaczyna nawet w niej wierzyć :P

#110708  autor: oprych
 02 paź 2006, 04:02
Ja tylko napiszę coś na temat tej rzekomej "pomocy" naprawy przez media. Zawsze tak jest, że keidy zaczynają się jakąś sprawą interesować media, szybko też zostanie jej probelm rozwiązany, tak samo jest z różnymi instytucjami, aferami korupcyjnymi itd. Choć po TP tak szybkiej interwencji mimo "nagonki" mediów się dziwię, gdyż oni sa już tak skompromitowani,że nic nawet Dudek nie zmieni renowmy tej firmy

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#111251  autor: tel600335554
 04 paź 2006, 10:57
Wystarczy że pojawi się bat, wtedy TPsa dostaje oświecenia.
Nie pierwszy i nie ostatni to przypadek :)

Tel 696335554 600949484 http://buldog.atspace.org

#111260  autor: potargany
 04 paź 2006, 12:05
he he - mialem ten sam problem z TELEZENADA
z neo dokladnie - rozlacza mi sie codziennie po 20x , na 0800 - dzownie codziennie :) juz mnie tam rozpoznaja :)
monter byl u mnie 4x - sprawdzal linie , podpial swego laptopa - linia czysta 0 szumow.
To dlaczego neo sie rozlacza - stwierdzil ze mam za stary komputer - kupiony byl w GRUDNIU.
Wczoraj byl u mnie 5x - w koncu place za usluge - no nie :) ale nadal sie rozlacza , nie tak jak dotychczas 20x dziennie tylko 5 :) drobna poprawa juz jest. Kazal mi wymienic kabel telefoniczny ( chce mi sie jak cholera ) kupie jeszcze nowe gniazdko :) zeby nie mogl sie do niczego doczepic.
aaaa jeszcze jedno - stwierdzil ze moga to byc skoki napiecia w energetyce - dlatego mi neo pada - czas zainwestowac w dobra listwe antyprzepieciowa :) gdybal takze nad zwalonym USB - podlaczylem pod 2,3,4,5,6 - 0 poprawy - wiec zapewne wina lezy po ich stronie - dzwoniac pod 0800 - u nich wszytko jest OK

moze ja napisze do Rysia "SKANDAL" Cebuli z TVNu ze mi sie neo krzaczy - on sie tym zajmie

D@rio - sorry za dluuuugiego posta

A tu moj post dotyczacy neo - dokladniej opisany moj przypadek
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... telezenada

Pieniądze to nie wszystko ...

#111372  autor: D@rio
 04 paź 2006, 19:27
potargany pisze:moze ja napisze do Rysia "SKANDAL" Cebuli z TVNu ze mi sie neo krzaczy - on sie tym zajmie
TVN akurat dobrze żyje z TP S.A. a więc wątpie iż zainteresują się sprawą ;) oni ostatnio zrobili perfekcyjną nagonkę na Tele2. Zresztą, w ogóle telekomunikacja w TVN jest perfekcyjnie przedstawiana - dla Nich jedynym VoIP'em to SKYPE. Pozatym, potrafią często manipulować faktami i przedstawiać tylko to, co oni chcą. Długo by tak mówić - fakt faktem, wątpię w zainteresowanie tematem....

Obrazek

#111629  autor: oprych
 06 paź 2006, 00:58
D@rio, tu masz w pełni rację TVN jest mistrzem manipulacji i mamienia nieświadomych ludzi. A jeśli uwaga się nie zainteresuje to moze do Interwencji w Polsacie?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#111631  autor: D@rio
 06 paź 2006, 01:52
oprych pisze:A jeśli uwaga się nie zainteresuje to moze do Interwencji w Polsacie?
no już bardziej.

Albo do "sprawy dla reportera" w TVP. Bo w TVP znowu dobrze żyje z Plusem ;) Tylko że do tego drugiego to już trzeba konkretne mocne dowody, światków i naprawdę materiał na "potężny" materiał żeby p. Elżbieta mogła uczepić się paru wątków...

Obrazek