• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #110064  autor: Piotrbuli83
 29 wrz 2006, 20:25
Witam. Moje pytanie brzmi, czy możliwa jest zmiana numeru(z przyczyn osobistych) w Mixie Plusa. Jeśli tak to jaki byłby orientacyjny koszt takiej operacji? Pytam tutaj, bo nie chce mi się płacić za połączenie z infolinią, a do salonu mam ładnych kilkanaście kilometrów :cry:

#110071  autor: D@rio
 29 wrz 2006, 20:37
niestety - nie ma takiej możliwości. Bardzo mi przykro...

Obrazek

#110079  autor: Piotrbuli83
 29 wrz 2006, 21:01
No to kiszka- ale mimo to dzięki. A mam jeszcze pytanie poza tematem, bo mam simplusa i dość często jeździłem do Niemiec i korzystałem z roamingu. Zdarzyło misię conajmniej kilkanaście razy, że gdy dziewczyna do mnie dzwoniła, a ja odbierałem słyszałem jakieś inne rozmowy, jakiś innych ludzi, po czym oczywiście się rozłączałem, a opłaty(spore :x ) przychodziły. Czasami ja dzwoniłem dodziewczyny(przez *111...) i gdy sieć oddzwaniała, ja odbierałem, czekałem na sygnał,a tam cisza...,rozłączałem się i po chwili....opłata :evil: . Takich sytuacji miałem naprawdę sporo i nie muszę pisać jaki miałem wtedy humor :smt011 . Wiecie można co możnaby z tym zrobić???

#110080  autor: przemek910
 29 wrz 2006, 21:03
Piotrbuli83 pisze:Wiecie można co możnaby z tym zrobić???
Zmieńić operatora? Możesz sam wybrac za granica - ręcznie - operatora.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#110087  autor: Piotrbuli83
 29 wrz 2006, 21:12
Ale to było bez względu na operatora- a te rozmowy na które się natknąłem były po polsku :roll:

#110095  autor: D@rio
 29 wrz 2006, 21:35
ja bym zgłosił to jako sugestię - problem do Polkomtel S.A. Cóż można więcej zrobić. Tak to jest z Simplusem w roamingu i tym nieszczęsnym CallBack'iem...

Obrazek

#110158  autor: oprych
 30 wrz 2006, 02:06
No właśnie co do tej zmiany numeru, to przecież różne sytuacje mogą siętrafić w życiu. Chociazby puszczanie strzałek i inne tego typu głupie żarty...Przecież czasem zadarza się, zę nasz numer wpadnie w nie powołane ręce...Więc jaki jest problem aby operator przeniósł mixa na inny numer?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#110160  autor: D@rio
 30 wrz 2006, 02:13
niby żaden ale Polkomtel S.A. traktuje MIX-a jako pre-paid i robi aktywację na kartach z przydzielonymi już numerami wstępnie aktywowanymi i..dlatego. (to prawie tak jakbyś kupił Simplusa tyle że masz cyro...).

Generalnie, na drodze indywidualnego podejścia do klienta myślę iż istniałaby możliwość dokonania zmiany numeru telefonu...ale, podkreślam - indywidualnie.

Obrazek

#110407  autor: Jedi
 30 wrz 2006, 22:40
W Rosji w sieci Beeline w prepaid zmiana nr jest jedną z usług pakietu podstawowego i nic nie kosztuje. Ale tam rynek jest bardziej rozwinięty niż u nas. Musimy jeszcze trochę poczekać...