oprych pisze:D@rio jako specjalista d/s Plusa powiedz mi jedną rzecz.
dzięki
oprych pisze:Czy jeśli kupię starter simplusa lub ss będe miał na nim starą platformę i kwotę minimum np. 11zł.,
najpierw, jako nowy starter zawsze "startujesz" z platformy AoC. Dopiero, krótkim kodem możesz się przenieść na nową platformą. Natomiast, z tego co wiem przy każdym starterze (zarówno SS jak i Simplus) kwota startowa to 3zł. natomiast, po 24h dopiero konto aktualizowane o brakującą wartość zgodną z rodzajem startera.
oprych pisze: to czy będe mógł wysłać szybko np. z 10 sms premium pod rząd? Chodzi mi o to czy lekko opóźniony sms o aktualizacji konta dopiero zablokuje mi smsy wychodzące i można zrobić debet, czy też platforma choc eni wykazuje tego na wyświetlaczu "wie" jaki jest prawdziwy stan mojego konta.
Jeśli chodzi o AoC to raczej taki numer nie przejdzie. Platforma AoC ma swój oddzielny licznik, i nie opiera się głównie na tym liczniku który wyświetla się Wam w telefonach na karcie SIM. Pozatym, próbowałem kiedyś zrobić taki "myk" tyle że z SMS-ami międzysieciowymi i zablokowało konto..
Natomiast, z platformą OCP i jej popularnymi spóżnieniami z naliczanem opłat powinno Ci się to udać

Mi się udałó zrobić debet przy GPRS-ie. Nie zerwało połączenia tylko zaczęło liczyć ujemnie a później zaaktualizowało o daną kwotę - oczywiście mówią o "nowej platformie".
oprych pisze:Może i to prostacko napisałem, ale chyba rozumiesz o co mi chodzi?
Jeśli źle zrozumiałem to mnie popraw