• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#109332  autor: D@rio
 26 wrz 2006, 23:57
no ja właśnie miałem na myśli tak tak'a głównie ;) generalnie jeśli chodzi o rozmowy w sieci czy na stacjonarne to teraz, każdy inny pre-paid (nawet POP czy Simplus) będzie tańśzy od SamiSwoi gdzięki różnorakim pakietom...

Obrazek

#109333  autor: oprych
 27 wrz 2006, 00:02
No tak, mnie np. pakiety nie przeszkadzają, jedyne udogodnienie jakie mogłoby być, to przypomnienie o kończącym się pakiecie. Nie rozumiem trochę ludzi, dla których wykupienie pakietu itp jest naprawdę aż takie trudne... A co do tak taka, to faktycznie jest dobry, zwłaszcza kiedy wprowadzili te pakiety z smsami za 1 gorsz, choć jeden pakiet na miesiac by mnie raczej nie starczył :wink:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#109336  autor: D@rio
 27 wrz 2006, 00:10
ale w tak tak'u nie jest jeden pakiet na miesiąc. Ilość ich jest nieograniczona pod warunkiem jedynie takim iż nie można dublować pakietów...(aktywacja możliwa dopiero po wykorzystaniu).

Obrazek

#109338  autor: oprych
 27 wrz 2006, 00:21
acha, to w takim razie zwracam honor tak takowi jeśli to faktycznie prawda. Co do jednorazowych pakietów, mam złe wspomnienia po simpusie i ich pakietach easy gadka, kiedy to trzeba było wykorzystać nawet pozostałą jedną sekundę aby móc kupić kolejny pakiet(niedogodności takich nie ma w tak taku-era jednostki i popie-masz gadane) już nei mówiąc często o zapchaniu sieci i czekaniu na aktywację apkietu nawet z dwie godziny :?

#109339  autor: D@rio
 27 wrz 2006, 00:25
no o Simplusie to ja nawet nie chce się wypowiadać bo różne słuchy mnie dochodzą ;) czasem to mnie poprostu krew zalewa jak "ludzie się skarżą". Z tymi pakietami i platformą to każdy zorientowany wie jak jest :-)

Obrazek

#109340  autor: oprych
 27 wrz 2006, 00:32
A tak zrobię mały OT choć tez w pewnym sensie chodzi tutaj o ryczłt na sms :wink: Mianowicie D@rio jako specjalista d/s Plusa powiedz mi jedną rzecz.
Czy jeśli kupię starter simplusa lub ss będe miał na nim starą platformę i kwotę minimum np. 11zł., to czy będe mógł wysłać szybko np. z 10 sms premium pod rząd? Chodzi mi o to czy lekko opóźniony sms o aktualizacji konta dopiero zablokuje mi smsy wychodzące i można zrobić debet, czy też platforma choc eni wykazuje tego na wyświetlaczu "wie" jaki jest prawdziwy stan mojego konta. Może i to prostacko napisałem, ale chyba rozumiesz o co mi chodzi? 8)

#109343  autor: D@rio
 27 wrz 2006, 00:41
oprych pisze:D@rio jako specjalista d/s Plusa powiedz mi jedną rzecz.
dzięki :-D ;)
oprych pisze:Czy jeśli kupię starter simplusa lub ss będe miał na nim starą platformę i kwotę minimum np. 11zł.,
najpierw, jako nowy starter zawsze "startujesz" z platformy AoC. Dopiero, krótkim kodem możesz się przenieść na nową platformą. Natomiast, z tego co wiem przy każdym starterze (zarówno SS jak i Simplus) kwota startowa to 3zł. natomiast, po 24h dopiero konto aktualizowane o brakującą wartość zgodną z rodzajem startera.
oprych pisze: to czy będe mógł wysłać szybko np. z 10 sms premium pod rząd? Chodzi mi o to czy lekko opóźniony sms o aktualizacji konta dopiero zablokuje mi smsy wychodzące i można zrobić debet, czy też platforma choc eni wykazuje tego na wyświetlaczu "wie" jaki jest prawdziwy stan mojego konta.
Jeśli chodzi o AoC to raczej taki numer nie przejdzie. Platforma AoC ma swój oddzielny licznik, i nie opiera się głównie na tym liczniku który wyświetla się Wam w telefonach na karcie SIM. Pozatym, próbowałem kiedyś zrobić taki "myk" tyle że z SMS-ami międzysieciowymi i zablokowało konto..

Natomiast, z platformą OCP i jej popularnymi spóżnieniami z naliczanem opłat powinno Ci się to udać ;) Mi się udałó zrobić debet przy GPRS-ie. Nie zerwało połączenia tylko zaczęło liczyć ujemnie a później zaaktualizowało o daną kwotę - oczywiście mówią o "nowej platformie".
oprych pisze:Może i to prostacko napisałem, ale chyba rozumiesz o co mi chodzi?
Jeśli źle zrozumiałem to mnie popraw ;)

Obrazek

#109347  autor: oprych
 27 wrz 2006, 00:49
dobrze mnie zrozumiałeś. A pytym, gdyż kiedyś dawny znajmy coś tam bełkotał, ze na starej platformie jak go nie stać na kartę nie wyłacza telefonu po aktualizacji konta i dalej smsuje z dziewczyną na debecie a później przy doładowaniu zwraca debet. Nie zapytam go teraz o to z pewnych względów tak więc pytam Ciebie.
Rozumiem że AoC to ta stara a OCP nowa i ten trik może wyjść na nowej?
Wiem zę przy starterach jest najpierw 3złote ale to nie problem poczekać

#109352  autor: D@rio
 27 wrz 2006, 01:05
tak, wszystko dobrze zrozumiałeś. Ten problem przy OCP jest spowodowany jakby nie patrzeć błędem platformy która nie potrafi zliczać usług dodanych w czasie przeczywistym.

co do AoC - tak, kiedyś tak było. Ale teraz się za to wzieli i starają się w miare szybko blokować konta tak aby debetu nie było. Tak jak mówię, mnie zablokowali przy 0.02gr. ;) najwyżej jeśli jest debet to minimalny, a później i tak jest blokada.

Obrazek

#109354  autor: oprych
 27 wrz 2006, 01:07
Więc spróbuję i zdam relację na forum. chciałbym sobie nie tracąc nei potrzebnie pieniedzy nabić punkty w wapsterze, a przy okazji kupić kody do pewnych stron :P

[ Dodano: 2006-09-27, 01:11 ]
Albo spróbuję wysłać kilkanaście smsów do tych durnych nocnych teleturniejów w których to trzeba "wbić" się w wolną linię smsem lub telefonem, i tak nocami spać nie mogę a moze jeszcze coś na tym wygram :-) w co wątpię :|
To, ze na nowej platfomie jest pewne opóźnienie zauważyłem chociażby po odejmywaniu smsów z easy sms. a powiedz mi w jakich godzinach mozna liczyć na najwieksze opóźnienie sieci?

#109357  autor: D@rio
 27 wrz 2006, 01:14
słuchaj, ja nie chcę tutaj uczestniczyć jako pomoc w przestępstwie :P
oprych pisze:a powiedz mi w jakich godzinach mozna liczyć na najwieksze opóźnienie sieci?
18 - 22 ;)

Obrazek

#109360  autor: oprych
 27 wrz 2006, 01:20
kurcze, czemu plus nigdy nic po mojej myśli nie robi?! :lol: nawet sieć im siezapycha w nieopowidznich godzinach :wink: A te teleturnieje przeważnie są w nocy albo wczesnym rankiem, zdziwiłbym sieajkbym coś dzięki temu wygrał :lol:

#109363  autor: D@rio
 27 wrz 2006, 01:23
próboj, czego nie ;) każdy "beta-tester" jest na wagę złota :mrgreen: zawsze to dodatkowe źródło doświadczeń i informacji ;)

Obrazek

#109366  autor: oprych
 27 wrz 2006, 01:30
Jeśli to wypali, to chyba nawet polubię tą rozklekotaną nową platformę 8)

#109414  autor: potargany
 27 wrz 2006, 13:57
w erze mozna zrobic niezly debet wysylajac sms za smsem na SIM EXTRA - w zakladce towarzyskie - 2zl za sms

Pieniądze to nie wszystko ...

#109439  autor: oprych
 27 wrz 2006, 14:57
no można zrobić debet owsze, tak samo jak i gprs em ale mnie akurat chodziło o coś innego, dzisiaj idę po starterek simplusa albo ss i potem zdam relacje

[ Dodano: 2006-09-28, 00:44 ]
Ok, opiszę pierwszy nie udany test. Mając na karcie simplusa 13zł i starą platformę spróbowałem wysłać kilkakrotnie smsa pod numer 79XX udało się wysłać tylko raz, kolejne próby nie udały się choć sms o opłacie za wysłane smsy przyszedł dopiero za dwie minuty :| jutro spróbuję ten sam trik na nowej platformie, zdziwię sięjak tam tez nic z tego nei wyjdzie

[ Dodano: 2006-09-28, 20:31 ]
ech :| i nic nie wyszło :( na kolejnym starterze z nową platformą i stanem konta 13zł. tez udało mi się wysłać tylko jeden sms na 79XX, przy kolejnych odmowa wysłania, mimo żę przy sprawdzaniu stanu konta dalej miałem 13zł. przez parę minut. Wnioskuje w takim razie, ze opłaty są dobrze naliczane ale u użytkownika za pomocą krótkiego kodu pojawiają sieone z opóźnieniem? Bo nei wiem jak inaczej to wywnioskować. Mało tego oczywiscie jak to w przypadku simplusa nie mogło obejść się bez jakiegoś problemu, na obydwu starterach przy zmianie na nową platformę pojawił siękomunikat o błędzie, i stan konta zamrażał siena wyświetlaczu, mimo, że można było odczytać go krótkim kodem. Ech ten simplus, dlaczego wcale mnei to nie dziwi... :?: :?

#109780  autor: D@rio
 28 wrz 2006, 22:01
No to w takim razie dobrze wnioskujesz. Wniosek z tego taki że Polkomtel poszedł po rozum do głowy i wprowadził jakąś drugą, wewnętrzną weryfikacją stanu konta klienta. Najpierw cetralnie, a dopiero później z poziomu USSD. Z drugiej strony wcale się im nie dziwię że poszli po rozum do głowy, przecież jak była awaria placformy to byli tacy spece co na SMSach Premium narobili debety na grubo ponad tysiąc złotych. Ale jak to w Polkomtelu bywa czasem..kto wie, czy nie będzie kiedyś powtórki z rozrywki ;-)

P.S
Błąd i zamrożenie stanu konta to już "standard". Sam Polkomtel nie wie co z tym zrobić. Tyle powiem - błąd siedzi wewnętrznie w sposobie automatycznej migracji i...i siedzi. Narazie nic się nie dzieje w tej sprawie. Pozatym, nie jesteś pierwszy który ma ten problem już...to jeden z dowodów m.in że platforma ciągle jest "walnięta".

Obrazek

#114369  autor: dracula
 16 paź 2006, 18:51
Moim zdaniem powinna sie wkoncy ruszyc konkurencja i tez do innych sieci cos puscic