• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #103418  autor: lugo
 08 wrz 2006, 12:15
Witam. Mam pytanie czy ktoś z Was używał już tej funkcji? Zastanawiam się jak to wygląda w rzeczywistości. Telefon mam w erze. Czy należy wykupić jakąś usługę? Jak co ile ona kosztuje? W Polsce ta funkcja nie jest chyba za bardzo popularna, a podobno w USA robi (robiła ?) furorę.
Pozdrawiam.

#103420  autor: Kaczy
 08 wrz 2006, 12:23
Z tego co się orientuję to nie działa ona w Erze.
Jedynie w Plusie.

Wygląda to tak, że najpierw musisz uiścić opłatę za możliwość korzystania z tej usługi.
Oczywiście musisz posiadać telefon, który wspiera tą usługę. Następnie w odpowiedniej zakładce w telefonie konfigurujesz całą usługę. Tworzysz specjalną grupę, z którą możesz się porozumiewać. (szczerz mówiąc nie pamiętam ile osób może być w tej grupie).

Oczywiście inne osoby też muszą dokonać w/w czynności.
Później tylko naciskasz na specjalny guzik i możesz już rozmawiać.
Cała usługa opiera się na technologi GPRS/EGDE.

...::: Made for loneliness :::...

#103440  autor: kubiakk
 08 wrz 2006, 13:53
w plusie juz jest czytalem o tym a nikt nie wie kiedy bedzie w Orange i Erze??

#103442  autor: lugo
 08 wrz 2006, 14:01
Jeszcze na necie doczytałem to (push to talk w wersji Orange) :
Styczeń 2004 Orange wprowadził usługę Talk Now?, przez co stał się pierwszym globalnym operatorem, który wprowadził usługę międzynarodową tego rodzaju. Usługa Talk Now oferuje błyskawiczną komunikację głosową i łatwe dostęp do rozmów konferencyjnych oraz wysyłanie wiadomości z dodatkową korzyścią w postaci ikonki wskazującej na dostępność w czasie rzeczywistym, dzięki czemu użytkownicy wiedzą, kto jest dostępny pod telefonem, a kto nie.
Później jednak ta usługa nie przeszła do Polski. A i tak z tego co wiem to tylko jeden telefon obsługiwał tą funkcję.

#103445  autor: kubiakk
 08 wrz 2006, 14:15
mam 6020 i u mnie jest ta usluga..ale sylszalem ze w innych nokiach tez cyka....

#103452  autor: Kaczy
 08 wrz 2006, 14:28
kubiakk pisze:mam 6020 i u mnie jest ta usluga..ale sylszalem ze w innych nokiach tez cyka....
Tutaj masz listę telefonów, które wspierają tą usługę.
Ps. Pewno jeszcze inne też chodzą :)

...::: Made for loneliness :::...

#103498  autor: D@rio
 08 wrz 2006, 16:19
Powiem Wam iż Orange i Era także jest zainteresowana PoC'em. (PTT). Podejrzewam że w najbliższych miesiącach pewnie wprowadzą ową usługę. Wydaje mi się że pierwsza powinna być tutaj Era ;)

Obrazek
 #104285  autor: sapv
 10 wrz 2006, 11:21
lugo pisze:Witam. Mam pytanie czy ktoś z Was używał już tej funkcji? Zastanawiam się jak to wygląda w rzeczywistości. Telefon mam w erze. Czy należy wykupić jakąś usługę? Jak co ile ona kosztuje? W Polsce ta funkcja nie jest chyba za bardzo popularna, a podobno w USA robi (robiła ?) furorę.
Pozdrawiam.
Takie walkie-talkie - wykupujesz w plusie pakiet na określony okres (od dnia do miesiąca), defniniujesz grupę i gadacie sobie za free. Zasada działania jak walki taki czyli jede gada reszta słucha itd.
Masowo używają grupy ochraniarskie i taxi zamiast koszmarnie drogich radiolini. Usługa narazie tylko dostępna w plusie na wybranych modelach nokii.

#109108  autor: Matek
 26 wrz 2006, 10:43
Nie ma jakiś przecieków czy wprowadzą w tym roku tą usługe w erze?

#109237  autor: D@rio
 26 wrz 2006, 20:19
przecieki są takie że podobno Orange też jest tym zainteresowane...i bardzo możłiwe, że docelowo usługa będzie świadczona w wszystkich sieciach GSM w Polsce.

Obrazek