• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #108853  autor: lookaazz
 25 wrz 2006, 18:28
Witam.
Dziś dostałem tela z allegro. No troche jestem rozczarowany tym egzemplarzem i mam troche pytań.
- Wydaje mi sie, że głośnik skrzeczy ponad przeciętnie podczas odtwarzania utworów mp3- cudów nie wymagam, ale jak jest u was? Nie mam zamiaru słuchać mp3 przez głośnik, ale nie wiem czy mam to wytykać sprzedającemu.
- podłączyłem go do ładowania, i zauważyłem, że sie bardzo grzeje bateria- a u was?
- Troche przycisk od "idź do" nie łapie..

Myślicie, żeby interweniować u sprzedawcy? Odpisze odnośnie tego głośnika i baterii.
Pozdrawiam.[/scroll]

#108857  autor: ywis
 25 wrz 2006, 18:37
lookaazz pisze:podłączyłem go do ładowania, i zauważyłem, że sie bardzo grzeje bateria
To samo, normalne.
lookaazz pisze:Troche przycisk od "idź do" nie łapie..
Ściągnij obudowę i przeczyść klawiaturkę, powinno pomóc.
lookaazz pisze:Wydaje mi sie, że głośnik skrzeczy ponad przeciętnie podczas odtwarzania utworów mp3
Skrzeczy, tzn.?

#108859  autor: lookaazz
 25 wrz 2006, 18:42
ywis pisze:Skrzeczy, tzn.?
jak puszcze muzyke przez głośnik to tak paskudnie ... skrzeczy -> :) tj. trzaska strasznie- dźwięk jest bardzo nie czysty, dużo szmerów.. W jakim stopniu u was to występuje?

#108860  autor: karolzet
 25 wrz 2006, 18:43
w 6230i nie występuje :P

#108862  autor: ywis
 25 wrz 2006, 18:44
lookaazz pisze:
ywis pisze:Skrzeczy, tzn.?
jak puszcze muzyke przez głośnik to tak paskudnie ... skrzeczy -> :) tj. trzaska strasznie- dźwięk jest bardzo nie czysty, dużo szmerów.. W jakim stopniu u was to występuje?
Nie da się jednak obiektywnie powiedzieć jak Ty to słyszysz, więc sądze że normalnie gra, a jeśli naprawdę za mocne są te szmery to zapytaj gościa od którego kupiłeś, czy też tak miał.

Ja za czasów jak miałem ten model, to wszystko chodziło mi dobrze. Nic mi nie skrzeczało i raczej grało czysto przez głośniczek, aczkolwiek i tak nie korzystałem z tego ;)

#109025  autor: Krisu6230i
 25 wrz 2006, 23:06
ja mam model z i i czasem tez mam akie wrazenie ale ja mam bardzo czuly sluch i stad to sie bierze , generalnie gra mi czysto tylko czasem na wysokiej gloscci jak skrzeczy za bardzo to sciskam obudowe zeby sprawdzic czy to czsaem nie jej wina i zazwyczaj tak ejst, mam luzy straszne i wpadaja w wibracje, sprawdz moze i ty tak masz:)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#176680  autor: pvd
 23 kwie 2007, 08:53
mam pytanko bo do niego sa sluchawki i jak sie sprawuja sa wygodne ? czy lepiej kupic jakies odzielne i czy przy karcie 512 mb niebedzie sie mulic tel . chce go kupic glownie ze wzgledu na sluchanie mp3

#176688  autor: castagnet
 23 kwie 2007, 09:44
Odkopałeś stary temat pvd, ale cóż. Przy karcie 512Mb nie muli 6230i. Dopiero przy 1GB zdarzają się problemy. Ale jakość muzyki nie jest rewelacyjna. Jest czysta i ładna ale prawdziwy meloman zauważy różnicę w dźwięku z 6230i a dobrego odtwarzacza mp3. Dla zwykłego użytkownika spokojnie wystarczy, ale jak ty jesteś bardzo wybredny to może różnie być. Standardowy zestaw gra nieźle.Ale jak zakupisz inny, też nokii ale lepszy to poczujesz różnicę.

#176980  autor: pvd
 24 kwie 2007, 08:14
castagnet pisze:Odkopałeś stary temat pvd, ale cóż. Przy karcie 512Mb nie muli 6230i. Dopiero przy 1GB zdarzają się problemy. Ale jakość muzyki nie jest rewelacyjna. Jest czysta i ładna ale prawdziwy meloman zauważy różnicę w dźwięku z 6230i a dobrego odtwarzacza mp3. Dla zwykłego użytkownika spokojnie wystarczy, ale jak ty jesteś bardzo wybredny to może różnie być. Standardowy zestaw gra nieźle.Ale jak zakupisz inny, też nokii ale lepszy to poczujesz różnicę.
Tu jest tyle tematow ze niewiedzialem do ktorego mam sie wpisac ,ja sie pytam o 6230 a nie 6230i , i czy da sie jeszcze kupic nowa 6230 i za ile jak ktos sie orietuje ?:)

#177059  autor: ywis
 24 kwie 2007, 12:18
pvd pisze:czy da sie jeszcze kupic nowa 6230 i za ile jak ktos sie orietuje ?:)
Ciężko będzie o nową, a jeśli już taka się znajdzie to tylko na Allegro, tam szukaj. Za nową czasami wołają 400 - 500 zł, a w cenie 500 zł kupisz nową N6230i. Więc zadaj sobie pytanie, czy warto przepłacać? ;)