• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #100200  autor: Sirmark
 30 sie 2006, 00:48
Julek pisze:Jak mozna placic samemu sobie za uzywanie swojej wlasnej marki? Oplaty licencyjne? wy sie zastanowcie w FT przeciec Centertel i TP i tak jest wasz
po pierwsze FT, centek i TP to oddzielne firmy, choc wlasciciel w sumie jeden.
po drugie oplaty licencyjne to bardzo dobry sposob na transfer pieniazkow z PL do FR.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#100206  autor: Pawrzes
 30 sie 2006, 01:27
Zgadzam się z D@rio że to bez sensu że nowe karty SIM Popa wymuszają wyświetlanie przez telefon nazwę "POP" (miałem kartę Popa z prefiksem 512 i na telefonie było jak dawniej "IDEA MILEGO DNIA" ale już z 513589XXX wyświetla się tylko "POP" ) ...

Pozdrawiam

#100212  autor: D@rio
 30 sie 2006, 01:46
Pawrzes pisze:Zgadzam się z D@rio że to bez sensu że nowe karty SIM Popa wymuszają wyświetlanie przez telefon nazwę "POP" (miałem kartę Popa z prefiksem 512 i na telefonie było jak dawniej "IDEA MILEGO DNIA" ale już z 513589XXX wyświetla się tylko "POP" ) ...
Powiem Ci że....na szczęście że to można zmienić.

Obrazek

#100233  autor: Kaczy
 30 sie 2006, 09:37
D@rio pisze:
Pawrzes pisze:Zgadzam się z D@rio że to bez sensu że nowe karty SIM Popa wymuszają wyświetlanie przez telefon nazwę "POP" (miałem kartę Popa z prefiksem 512 i na telefonie było jak dawniej "IDEA MILEGO DNIA" ale już z 513589XXX wyświetla się tylko "POP" ) ...
Zmienić? Samemu?

Nie da się- próbowałem. Kiedyś na forum podałem sposób jak zmienić w Siemensie wyświetlany tekst. Na starych kartach to działa. Na tych nowych nie chce. Zmieniam tekst, akceptuję i za chwilę znów wraca napis POP. :smt009 :smt010

...::: Made for loneliness :::...

#100421  autor: D@rio
 30 sie 2006, 18:25
Kaczy pisze:
D@rio pisze:
Zmienić? Samemu?

Nie da się- próbowałem. Kiedyś na forum podałem sposób jak zmienić w Siemensie wyświetlany tekst. Na starych kartach to działa. Na tych nowych nie chce. Zmieniam tekst, akceptuję i za chwilę znów wraca napis POP. :smt009 :smt010
heh...

pierwszy sposób - wysylajac smsa pod numer 5500. Koszt to cena zwyklego smsa wedlug cennika a w
tresciu wpisuje sie:
czarne - tapeta z logo Orange na czarnym tle
biale - tapeta z logo Orange na bialym tle
logo - logo operatora - napis Orange zamiast Idea Milego Dnia - oczywiscie tylko
dla aparatów które obsluguja przysylane smsem logo operatora (zmieni napis POP na Orange).

drugi sposób - trudniejszy, grzebanie w karcie SIM z czytnikiem podłączonym pod kompa i odpowiednimi programami. Z tego co wiem, to na 100% działa bo zmienić nazwę wyświetlaną nie jest trudno...

Obrazek

#107673  autor: Loop
 22 wrz 2006, 16:28
D@rio pisze:
pierwszy sposób - wysylajac smsa pod numer 5500. Koszt to cena zwyklego smsa wedlug cennika a w
tresciu wpisuje sie:
czarne - tapeta z logo Orange na czarnym tle
biale - tapeta z logo Orange na bialym tle
logo - logo operatora - napis Orange zamiast Idea Milego Dnia - oczywiscie tylko
dla aparatów które obsluguja przysylane smsem logo operatora (zmieni napis POP na Orange).

Mam właśnie problem z tym numerem 5500.

Sam jestem abonentem Plusa, ale testuję ostatnio "przedpotopową" Nokię 3310 (tzw. "Nokia Małysza" - kiedyś reklamował ten model w sieci Idea).

Wysłałem już chyba z 5 SMSów z poleceniem "logo" na numer 5500, i wciąż tego loga nie otrzymałem... Mimo że odczekałem "regulaminowe" 24 godziny.

Nokia jest kupiona na tzw. rynku wtórnym, ale zaraz po kupnie wyzerowałem wszystkie ustawienia poleceniem "przywróć ustawienia fabryczne".

"Na pokładzie" ma kupioną w tym tygodniu kartę POPa, już w wersji "pomarańczowej". Na wyświetlaczu wyświetla się wpierw nazwa "IDEA", która później zmienia się na "POP".

Co może być tego przyczyną? Wina nie leży chyba po stronie telefonu, skoro - próbowałem - można na niego przesłać dowolne logo graficzne z Wapstera.pl.

Dzwoniłem nawet do BOKu Orange'a, ale tam obsługa 'rozkładała' bezradnie ręce, posiłkując się poradami typu "uaktywnienie odbierania tekstów z bramki internetowej" (jakby to miało jakiekolwiek znaczenie".

Jakieś pomysły, sugestie co do 'przedpotopowej" Nokii 3310 mojej Cioci i loga Orange w POPie? :lol:

#107675  autor: D@rio
 22 wrz 2006, 16:32
nic mi nie przychodzi do głowy w tej chwili...

Obrazek

#107677  autor: przemek910
 22 wrz 2006, 16:34
Ja sam próbowałem wysłać pod ten numer sms z sieci era.. poszło ale nic nie wróciło...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#107678  autor: D@rio
 22 wrz 2006, 16:35
ten nr jest dostepny tylko z sieci Orange. Generalnie - powinno dzialac. Jak testowalem to pare miesiecy temu to chodzilo ;)

Obrazek

#107711  autor: Loop
 22 wrz 2006, 17:37
D@rio pisze:ten nr jest dostepny tylko z sieci Orange. Generalnie - powinno dzialac. Jak testowalem to pare miesiecy temu to chodzilo ;)

Powiem więcej - ja testowałem to na telefonie mojego Chrześniaka w ostatnią sobotę - również "chodziło" bez zarzutu.

Z tym, że starter POPa u owego Chrześniaka kupiony był w lipcu rok temu, jeszcze "za Idei" - na wyświetlaczu pierwotnie widniał napis "IDEA - MIŁEGO DNIA" , a telefon na który udało się to logo wgrać - to Nokia 3510i.

Też mi zatem nic do głowy nie przychodzi. Wot, złośliwość rzeczy martwych :twisted:

#107713  autor: D@rio
 22 wrz 2006, 17:43
Dokładnie. Myślę że tutaj raczej Orange nie wywiązuje sie z usługi. Ich poprostu trzeba z tym męczyć. Może poprostu zgłoś reklamację POP jeśli Ci tak bardzo zależy ;)

Obrazek

#107716  autor: Loop
 22 wrz 2006, 17:59
D@rio pisze:Dokładnie. Myślę że tutaj raczej Orange nie wywiązuje sie z usługi. Ich poprostu trzeba z tym męczyć. Może poprostu zgłoś reklamację POP jeśli Ci tak bardzo zależy ;)

A myślisz, że nie zgłaszałem?

*100 był w użyciu 2 razy chyba :D

Pomyśleli pewnie że "frajer nie ma innych zmartwień" i zbyli mnie byle czym.

Nie ma to jak jednak moja 'macierzysta' sieć Plus.

Choć i tutaj (sorry za off-topic) Plus dał ostatnio na moich oczach "plamę", gdy nie mogłem dodać do tzw. "Swojaków" numeru koleżanki, zaczynającego się od 506..., przeniesionego z Orange'a do Plusa.

Nie pomagła ani obsługa przez eBOK, ani przez automatyczną obsługę SMSową z Plus Kodem, czy w końcu rozmowa z 3-ma konsultantami w różnych odstępach czasu.

"Nie da się i już", obiecują że w ciągu dwóch dnich oddzwonią i przedstawią jak sprawa wygląda, po czym oczywiście nie oddzwaniają.

Ech, ta "przenośność numerów" działa tylko w teorii tak, jak naprawdę działać powinna!

#107858  autor: D@rio
 22 wrz 2006, 23:14
no to złóż na piśmie zawiadomienie i tyle - co to za problem. Ja zwykle tak robie, jak rozmowa głosowa nie pomaga i doprosić się nie można ;) Pismo oficjalne jest zawsze inaczej traktowane.

Obrazek

#108074  autor: Loop
 23 wrz 2006, 15:28
D@rio pisze:no to złóż na piśmie zawiadomienie i tyle - co to za problem. Ja zwykle tak robie, jak rozmowa głosowa nie pomaga i doprosić się nie można ;) Pismo oficjalne jest zawsze inaczej traktowane.

Znów off-topic (mam nadzieję, że mi Wielki Moderator wybaczy):

napisałem dziś Pisemną Skargę, opatrzyłem nawet moją pieczęcią lekarską (tak żeby dodać sprawie powagi :mrgreen: ), po czym wysłałem PRIORYTETEM do Biura Obsługi Klienta Plusa na ul. Wołoską.

Ciekawe, czy odniesie to jakiś skutek...

W każdym razie - dzięki za poradę. Widać, że się znasz na rzeczy!!! :smt006

#108439  autor: D@rio
 24 wrz 2006, 16:07
na Wołoską? Do Plusa? Po jaką cholere że tak powiem????? (przepraszam ża użycie słowa). To Cię dopiero w BOK wyśmieją....wysyła do Plusa a ma problem z usługą świadczoną w Orange i jeszce wali pieczątkę lekarską...hehe...przejechałeś się z tą powagą.

Obrazek

#108483  autor: Loop
 24 wrz 2006, 18:07
D@rio pisze:na Wołoską? Do Plusa? Po jaką cholere że tak powiem????? (przepraszam ża użycie słowa). To Cię dopiero w BOK wyśmieją....wysyła do Plusa a ma problem z usługą świadczoną w Orange i jeszce wali pieczątkę lekarską...hehe...przejechałeś się z tą powagą.

Myślę, że nie tak bardzo wyśmieją - bowiem ten numer jest już de facto w Plusie (przeniesiony ponad miesiąc temu!), więc Orange nie ma nic do tego...

#108512  autor: D@rio
 24 wrz 2006, 19:17
no to skoro nr przeniesiony to po co chcesz logo z Orange i po co wysylasz SMSy na nr 550 w celu sciagniecia tego loga? Juz nic nie rozumiem..

Obrazek

#108514  autor: przemek910
 24 wrz 2006, 19:20
Próbuję dojść o co tu biega.
1. Przeniosłeś nr z orange do Plusa
2. Masz logo Orange (?) na wyświetlaczu
4. Chciałeś je zlikwidować numerem 5500 (działającym w Orange)
5 a jesteś w Plusie
6. wysyłasz reklamację do plusa że nie działa Ci ten numer
7. Dobrze się czujesz?

#108573  autor: Loop
 24 wrz 2006, 21:35
D@rio pisze:no to skoro nr przeniesiony to po co chcesz logo z Orange i po co wysylasz SMSy na nr 550 w celu sciagniecia tego loga? Juz nic nie rozumiem..
Nie zrozumieliśmy się...

Pisałem Ci w pewnym fragmencie, że mam sprawę "off-topic", zupełnie poza tym problemem z logo Orange'a, które dotyczyło komórki mojej cioci.

Po tym odniesieniu "off-topic" opisałem MOJĄ sprawę, tzn. że nie mogę dodać w MOIM abonamencie z Plusa numeru do Swojaków, numeru mojej znajomej (NIE CIOCI!), która przeniosła swój numer miesiąc temu z Orange'a do Plusa.

Teraz rozumiesz? Przepraszam za "skróty myślowe", ale myślałem że 'załapiesz' o co mi chodzi po tym jak zwróciłem uwage, że "zmieniam temat"!!!

#108577  autor: przemek910
 24 wrz 2006, 21:37
Loop pisze:Po tym odniesieniu "off-topic" opisałem MOJĄ sprawę, tzn. że nie mogę dodać w MOIM abonamencie z Plusa numeru do Swojaków, numeru mojej znajomej (NIE CIOCI!), która przeniosła swój numer miesiąc temu z Orange'a do Plusa.
To powinieneś raczej założyć oddzielny temat - bo tearz powstał jeden wielki OFF TOP