spotify pisze: ↑13 lip 2019, 00:09
N! to nie bieda spółka. Przy modernizacji sieci po połączeniu w N! każdy z opów wydał grubo ponad 2mld euro.
Bieda i to wielka, Orange wie o tym doskonale, dlatego nie ma na fuzję silnego parcia, w każdej innej konfiguracji z pozostałą trójką taka fuzja daje dużego power-a.
spotify pisze: ↑13 lip 2019, 00:09
o bardziej Plus sieć bieda, która przez wiele lat miała misz masz na nadajnikach. Na jednym GSM, na innym only U900 (aero, kolejna spólka krzak Solorza) a innym L1800. I zasięg LTE 1800 to był wyspowy i nadal by był, gdy dzisiaj Solorz nie zrobił L900.
Co tu Twoje i innych malkontentów trzepanie piany na temat Plusa, to po prostu można podsumować jako "żal.pl", sieć przewalająca najwięcej danych przy pakiecie nocnym 200GB. Na szczęście klienci z dystansem podchodzą do tego, bo już się na tym poznali.
matek451 pisze: ↑13 lip 2019, 14:29
@JFK2016 a na której stacji Plus ma w tym rejonie swoje LTE2600 ja tam nawet pozwolenia nie widzę?
Jak Ty tak patrzysz, to ja się nie dziwię że L2600 w Plusie nie widzisz (L2600 w Plusie to nie tylko Aero2, lecz także Polkomtel-na nadajniku w Sielcu/Sielecka Góra, nadajnik sieje sygnałem na obszar prawie całej gminy Żarnów, na szczęście Plus sprzedał miejsce na tym nadajniku Orange/T-Mobile a wkrótce także Play z tylko L2600). Nie jestem "łowcą BTS" ale znam położenie najbliższych i nie wiem kto wpuszcza w "takie maliny" N bo najbliższe 2 nie są w stanie pokryć sygnałem powierzchni nadajnika Plusa w miejscowości Rudzisko, a co dopiero w Sielcu (ze względu na swoje kiepskie usytuowanie-jeden to w ogóle hit w środku lasu wystaje ledwie poza korony drzew-L800 działa "średnio" z 2-3km. Play na obszarze powiatu to może mieć i 20 BTS, tutaj na razie go jeszcze nie ma w ogóle, jest RK.