• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#101871  autor: TomTom
 03 wrz 2006, 15:17
tomico pisze:Bardzo fajny telefonik, mam go, super zdjęcia i filmy, slider. Jak masz jakieś konkretne pytania dotyczące jego to pisz.
kiedys go chcialem dla siebie kupic wiec znam go i tez uwazam go za bardzo fajny telefonik :-) jedyna watpliowsc jaka mam to czy warto tak zone rozpieszczac 8)

#101916  autor: tomico
 03 wrz 2006, 17:01
Napewno będzie zadowolona z tego telefonu.

#102020  autor: lookass
 03 wrz 2006, 20:39
uzykowalem na wakacjach n80 super telefon :) naprawde mi sie podobal ale co do zjeci n90 ma bardziej oste fotki a 80 wiecej kolorow nasycenia co do p990i moze kupie przy przedluzaniu abo czekam na test na telepolis ;-) w 80 zabraklo mi adaptera do katry pamieci i moze stacji dokujacej to z akcesorii a co do telefonu moze dotykowy wyswietlacz choc Nokia nie preferuje no i pełna klawiatura by sie przydala ale gdzie ja wsadzic :P wiec musial bym miec se zeby powiedziec ktory optymalnie jest lepszy :) :-D
 #107407  autor: gmorag
 21 wrz 2006, 18:51
Witaj. Czy w końcu dokonałeś ostatecznego wyboru dotyczącego telefonu biznesowego. Pytam bo mam ten sam problem.
Pozdrawiam

#107413  autor: TomTom
 21 wrz 2006, 19:09
kupilem finalnie SE M600i.. i jestem tak srednio zadowolony

telefon ma wiele zalet:
+ mala waga i wymiary
+ duzy i czytelny wyswietlacz
+ klawiatura
+ bogactwo funkcji
+ dobra bateria

ale tez kilka wad ktore mnie doprowadzaja do szewskiej pasji:
- wlacza sie strasznie dlugo
- potrafi sie zawiesic w najmniej odpowiednim momencie
- jak trzeba cos szybko zrobic to akurat trzeba czekac
- znalezienie szybko kontaktu z ksiazki jest niemozliwe :evil:
- nie da sie go obslugowac jedna reka

moze jest jakis skrot z klawiatury ktory wyswietlalby ostatnie polaczenia? raz mi sie udalo przypadkiem wejsc z klawiatury

zonie kupilem za to 6280 i to byl strzal w 10! telefon sprawdza sie super i nie mam zadnych uwag, nawet zastanawiam sie czy sam sobie drugiego takiego nie kupie jak mnie ten SE wyprowadzi w koncu ostatecznie z rownowagi

[ Dodano: 2006-09-21, 19:11 ]
a moze ja juz poprostu za stary jestem na te Symbiany :cry:

#107415  autor: przemek910
 21 wrz 2006, 19:23
moze jest jakis skrot z klawiatury ktory wyswietlalby ostatnie polaczenia? raz mi sie udalo przypadkiem wejsc z klawiatury
Spróbuj Menu + * albo Menu +7

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#107420  autor: TomTom
 21 wrz 2006, 19:35
kin pisze:
Spróbuj Menu + * albo Menu +7
a ktory klawisz to menu? :oops: chyba nic z tego :(

#107421  autor: przemek910
 21 wrz 2006, 19:38
TomTom pisze:a ktory klawisz to menu?
tym którym wchodzisz do menu ;-)

jak Ci ten telefon nie odpowiada, sprzedaj i kup np. wspomnianą N6280

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#107427  autor: TomTom
 21 wrz 2006, 19:44
kin pisze:
TomTom pisze:a ktory klawisz to menu?
tym którym wchodzisz do menu ;-)

jak Ci ten telefon nie odpowiada, sprzedaj i kup np. wspomnianą N6280
tak szybko sie nie poddam, to kwestia ambicji :wink: ale nie wykluczone, ze tak to sie skonczy

zeby wejsc do menu w tym telefonie trzeba na ekranie kliknac ikonke albo jog-dialem pokrecic i nacisnac- nie ma (chyba) klawisza jednego do tego; nawet jak juz wejde w menu to ani * ani 7 nie dziala (pewnie chodzi o skrot jak w Nokii? niestety nic z tego)
 #107460  autor: gmorag
 21 wrz 2006, 20:19
Dzięki z natychmiastową reakcję. Już od trzech dni przeglądam internet i czytam, i powiem szczerze brałem pod uwagę dwa telefony - SE M600i oraz SPV M3000 , jednak ze skłonnością na SE. Ale po twoim komentarzu znów mam dylemat . Może ktoś mi pomoże. Wiem że SPV ma jedną wadę - krótki czas działania , o innych nie wiem - co wy na to.
 #107472  autor: TomTom
 21 wrz 2006, 20:40
gmorag pisze:Dzięki z natychmiastową reakcję. Już od trzech dni przeglądam internet i czytam, i powiem szczerze brałem pod uwagę dwa telefony - SE M600i oraz SPV M3000
z tych dwoch to i tak bym wzial m600i bo wady wynikaja ze specyfiki obu tych urzadzen, a zalet IMHO jest wiecej w SE