D@rio pisze:Dociekliwy pisze:D@rio pisze:Tak, istnieje możłiwość rozdzielenia. Musisz zgłosić się do salonu i poprosić o przeniesienie jednego z tych numerów na nowe konto abonencie (przypis). Podejrzewam że okres rozliczeniowy zostanie ten sam ale zawsze będziesz otrzymywał dwie, oddzielne faktury. Choć, moim zdaniem - lepiej mieć wszystkie telefony na jednym koncie i na jednej fakturze bo wtedy jest porządek a nawet przy przedłużeniu umowy są większe rachunki, mnoga ilość aktywacji i większe pole do popisu w negocjach. A tak, tu troszkę, tu troszkę i nie ma się czego uczepić bo wszystko porozwalane na paru kontach - ale to tylko moja sugestia.
Dlatego powinien zrobić tak jak ja napisałem
Obydwa numery na jednym koncie abonenckim, ale wystawiane są dwie
osobne faktury.
Tak jest najprościej i można to zrobić mailowo...
a dodatkowy plus jest taki, że zliczają się punkty ERA Premia z 2 numerów. Można też (przy 2 fakturach) dostawać 2x60 punktów za Polecenie Zapłaty

Jesteś pewny że tak się da aby do jednego konta abonenckiego były wystawiane dwie faktury? Bo moim zdaniem to jakoś przeczy ze sobą. Od zawsze jedno konto = jedna faktura.
Owszem, jestem:
>
> chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość dostawania
> trzech odrębnych faktur na 3 numery będące na jednym
> koncie abonenckim.
>
Uprzejmie informuję, że istnieje możliwość rozdzielenia konta w taki sposób, by Abonent otrzymywał osobne faktury na każdy posiadany przez niego numer telefonu.
Aby wykonać ww. dyspozycję proszę o przesłanie następujących danych:
- numery telefonów, które mają zostać rozdzielone
- hasło abonenckie bądź Erakod
- na kogo są zarejestrowane telefony.
Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się wystarczające.