• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #105928  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 21:45
Słuchajcie, mam takie nietypowe pytanie...

Otóż, tak sobie dzisiaj myślałem i naszła mnie pewna kwestia...

Symulując:
Załóżmy że jestem właścicielem średniej wielkości firmy. Zatrudniam tam sobie kilkadziesiąt a nawet kilkaset pracowników. Mam własny budynek, biuro itp. I otóż, chciałbym aby w siedzibie mojej firmy została zainstalowana "budka" TP, która by służyła zatrudnianym pracownikom jak i klientom goszczącym firmę (np. instalacja Exanto/Exanto Mini). No właśnie, teraz sedno sprawy...
Kto się tym zajmuje? Do kogo się zgłosić w takiej sprawie? Czy ponoszę jakieś koszty?

Proszę o rzeczowe i fachowe odpowiedzi zorientowanych osób.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2006, 22:32 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#105931  autor: Irek
 16 wrz 2006, 21:51
Jeśli chodzi o TP to nie wiem, ale jak pracowałem w jedej firmia parę lat temu i nasz dyrektor podpisał umowę na świadczenie usług telekomunikacyjnych z Netią to technicy z tej firm przyszli i założyli dwa aparaty wrzutowe na monety za 50 groszy i 1 pln. Niestety nie wiem na jakich zasadach się to odbyło. :cry:

"And one more thing..."

#105962  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 22:36
IreQ pisze:nasz dyrektor podpisał umowę na świadczenie usług telekomunikacyjnych z Netią to technicy z tej firm przyszli i założyli dwa aparaty wrzutowe na monety za 50 groszy i 1 pln. Niestety nie wiem na jakich zasadach się to odbyło. :cry:
No tak, Netia montuje tylko automaty wrzutowe na pieniądze. Ale...czy wiesz może czy jakieś koszty ponosiliście? Czy wszystko się odbyło przez Netię za "free"?

P.S
A właśnie...automaty Dialog'u (bo podobne też takie są) działają na zasadzie jakichś kart czy na pieniądze? Może ktoś wie...?

Obrazek

#105964  autor: Irek
 16 wrz 2006, 22:41
Niestety nie wiem jak się to odbyło. Mogę poeiwedzieć tyle, że wcześniej była TP i z niej zrezygnowali. Na całą firmę, w której pracowało około 300 podłączyli Netię. Na pewnej powierzchni 4 budynki. Jedną budkę zamontowali w budynku, a drugą na zawnątrz. Moim skromnym zdaniem to chyba było za free bo tak czy tak za podłączenie była spora suma.

"And one more thing..."

#105967  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 22:45
IreQ pisze:Niestety nie wiem jak się to odbyło. Mogę poeiwedzieć tyle, że wcześniej była TP i z niej zrezygnowali. Na całą firmę, w której pracowało około 300 podłączyli Netię. Na pewnej powierzchni 4 budynki. Jedną budkę zamontowali w budynku, a drugą na zawnątrz. Moim skromnym zdaniem to chyba było za free bo tak czy tak za podłączenie była spora suma.
Rozumiem. Dzięki. No może ktoś będzie wiedzial coś szerzej :-) - dobrze by było.

Obrazek

#105969  autor: Irek
 16 wrz 2006, 22:48
Co do budek to Dialog używał kiedyś takich: GPT Emerald P70003N To są wrzutowe na monety. :wink:

Obrazek

Obrazek

"And one more thing..."

#105971  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 23:02
o kurcze, he he ;) bardzo fajna budka :mrgreen: (prawie takie jak w Anglii ;) ) ...czyli mają na monety. Ale to jakaś stara budka chyba. Bo jak byłem 2 lata temu we Wrocławiu to jakieś inne były (nie pamiętam jakie) - inaczej wyglądały.
Czyli w Polsce tylko tepsa oferuje na karty łączność publiczną :-)

Obrazek

#105973  autor: Irek
 16 wrz 2006, 23:04
Nie Netia ma budki, które obsługują obie płatności. Widziałem taką jedną w Poznaniu na Politechnice. tylko niestety nie znam modelu.

"And one more thing..."

#105976  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 23:12
IreQ pisze:Nie Netia ma budki, które obsługują obie płatności. Widziałem taką jedną w Poznaniu na Politechnice. tylko niestety nie znam modelu.
:shock: na karty też ma? Kurcze, to może na jakieś pracownicze karty? W Lublinie, w centrum stoi jedna budka Netii, ale jest tylko na monety (jakaś taka nietypowa, w poniedziałek postaram się jej zrobić zdjęcie), znowu w jednym z lubelskich szpitali w Lublinie i tam jest też budka Netii na monety (właśnie tak jak powiedziałeś), taka starszego typu (firmy Telkom - kiedyś takie TP S.A. miała na monety-żetony A, B, C). Tyle że z logiem Netii, cennikiem i działającą migającą diodką w kolorze zółtym ;)

Obrazek

#105980  autor: Irek
 16 wrz 2006, 23:16
Wiesz co teraz nie wiem czy ona jeszcze jest bo to było jakieś trzy lub cztery lata temu. Chyba czas "pogooglować".

"And one more thing..."

#105982  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 23:18
IreQ pisze:Wiesz co teraz nie wiem czy ona jeszcze jest bo to było jakieś trzy lub cztery lata temu. Chyba czas "pogooglować".
Szukałem na googla'ch. Akurat na ten temat mało można znaleźć. Nie mówiąc już o jakichś zdjęciach... :(

Obrazek

#105983  autor: Irek
 16 wrz 2006, 23:23
Obrazek

:smt005 :smt005 :smt005

"And one more thing..."

#105984  autor: Kaczy
 16 wrz 2006, 23:23
Budki Netii stoją w dużej ilości na Śląsku. Pamiętam jak kiedyś w Jaworznie zachywacałem się jedną z nich.
One właśnie są na monety i karty.

...::: Made for loneliness :::...

#105986  autor: tomico
 16 wrz 2006, 23:29
Kaczy masz racje ja widziałem budke netii na karty i na monety u mnie, tylko to było jush dawno. Zazwyczaj się nimi zbytnio nie interesuje, ale będe na nie zwracać uwagę i zrobie fotki jak zobacze :D

#105988  autor: Irek
 16 wrz 2006, 23:36
Kaczy Taki??

Obrazek

Producent: Siemens
Model: TMI-M/P

"And one more thing..."

#105990  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 23:41
IreQ pisze:Kaczy Taki??

Obrazek

Producent: Siemens
Model: TMI-M/P
oooo...taki to właśnie stoi u mnie w centrum, ze znaczkiem Netii! :-) i co, on ma karty? nie widziałem nigdy tam żadnego czytnika :|

P.S
Tak, poprzednie to właśnie ten Telkom Telos ;) ...zabytek, ale cały czas w Netii gdzie niegdzie stosowany ;)

Obrazek

#105991  autor: Irek
 16 wrz 2006, 23:43
No on ma karty szkoda, że nie ma nigdzie większej fotki!

"And one more thing..."

#105992  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 23:44
IreQ pisze:No on ma karty szkoda, że nie ma nigdzie większej fotki!
dobra, przejadę się jutro do centrum specjalnie dla Was i go "obfocę" N70 ;) może przy okazji znajdę tam "dziurę na karty" :smt005 ;)

Obrazek

#105993  autor: Irek
 16 wrz 2006, 23:48
Jak znajdziesz tabliczkę znamionową to też trzasnij fotkę :-D

"And one more thing..."

#105994  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 23:51
IreQ pisze:Jak znajdziesz tabliczkę znamionową to też trzasnij fotkę :-D
nie ma sprawy :-D mam nadzieję żę jutro będzie mi się chciało ;) a jak nie będzie mi się chciało to dopiero w poniedziałek :mrgreen:

Obrazek