• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#105752  autor: przemek910
 16 wrz 2006, 10:22
Czego uważasz że Era to gówno?
Zwróćmy uwagę np na BOA Ery... Bardzo dobra pomoc, nie olewają klienta także w mailach. Zawsze odpisują!
Ja sam przed wakacjami do Orange napisałem maila... To nie raczyli do tej pory odpisać :smt011 I to jest porządna sieć?
Pozatym nigdy nie liczyła się ilość tylko jakość!
Era ma problemy w zarządzie ale czy to znaczy że jest najgorszą siecią? Od tego się plotki wywodzą... I gardzę takimi ludźmi co plotkują na temat o którym zielonego pjęcia nie mają :evil: :x

#105759  autor: Dociekliwy
 16 wrz 2006, 10:45
przemeQ pisze:dociekliwy : co do tego ze twój pop lezy w szufladzie to to jest blazenada. Lepiej wymyśl coś innego bo to wszyscy wkółko powtarzają.

ja jestem teraz po stronie tomcia. Bo sam mam Orange ( wczesniej idee ) od ponad 3 lat i jestem bardzo bardzo zadowolony. Tak bardzo chwalisz to BOA w Erze a BOK Orange też jest bardzo pomocny i zawsze pomoga Ci jak masz jakis problem. Era to GÓW*O i takiej beznadziejnej sieci jeszcze nie było. Ja wole zapłacic 75gr za min w Orange niz 70gr w erze bo nie bede dorabiac tej PTC. MAm telefon domowy w TP, komórke w Orange i korzystam z DSL TP. Bardzo sobie chwale cała grupe TP. Jestem, byłem i bede wrogiem Tele2 i Ery.
Mój POP nie jest błazenadą tylko Twoja wypowiedź.
Jeśli nie umiesz znajdować konkretnych argumentów, to nie wypisuj słów ogólnie przyjętych za obraźliwe, bo tylko się kompromitujesz. Ton Twojej wypowiedzi świadczy o tym, że bardzo chciałbyś wierzyć w to co piszesz.

Kontaktowałem się z BOK w Orange 4 razy. Za każdym razem rozmawiałem z kolejnym błaznem i dostawałem coraz to inne odpowiedzi na te same pytania. Kompromitacja...

Życzę Ci powodzenia - najlepiej zacznij pikietować przez gdzieś przed ERĄ Twoją niechęć do nich. Następnym razem najpierw opanuj emocje zanim zaczniesz wyrzucać z siebie jakieś oszczerswta.
Tak jak pisze kin:
Jeśli sugerujesz się tylko plotkami to po prostu zachowaj swoje przemyślenia dla siebie.

#105762  autor: przemek910
 16 wrz 2006, 10:50
Ja chciałbym jeszcze do tego wszystkiego dodać
Era to GÓW*O i takiej beznadziejnej sieci jeszcze nie było. Ja wole zapłacic 75gr za min w Orange niz 70gr w erze bo nie bede dorabiac tej PTC. MAm telefon domowy w TP, komórke w Orange i korzystam z DSL TP. Bardzo sobie chwale cała grupe TP. Jestem, byłem i bede wrogiem Tele2 i Ery.
Czyżby? :> Wystarczy spojrzeć na Twój profil... Ty masz jakieś chore pogłądy.. Krytykujesz Erę, SE... Te czasy dawno mineły gdzie te firmy były najgorsze... Pomyśl!

Pozatym dzowniłem 5 razy do BOK Orange z prośbą o podanie numeru to Biura Numerów Orange - taki bym mógł się połączyć z telefonu Ery... I niestety żaden nie potrafł podać właściwego numeru :/

#105816  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 15:09
Dociekliwy: nie....w kwestii jakości czy ilości Orange to mi się nie chce wypowiadać ;) bo zawsze znajdą się obrońcy i przeciwnicy. Temat rzeka. Z drugiej się nie dziwie że jakiś tam Pan Stasio jest zadowolony z Orange kiedy od czasu do czasu wyśle SMS-a i zadzwoni...i na tym się kończy użytkowanie telefonu. Ja tylko wiem że większość ludzi z branży telekomunikacyjnej ma właśnie komórki w Plusie (głównie) jak i w Erze. Jeśli mają Orange to albo testowo albo jako telefon poboczny. A to chyba o czymś świadczy...

Natomiast, doczepię się do cen Orange i oferty dla firm. Wystarczy spojrzeć i porównać ich te taryfy "Orange dla firm" np. z "Era Pakiet Biznes"...i kto wypada lepiej? A w biznesie akurat pieniądze są najważniejsze ;) Odpowiedź na powyższe pytanie i wyciągnięcie wniosków pozostawiam każdemu z Was na przemyślenie osobiście ;-)

Obrazek

#105818  autor: przemek910
 16 wrz 2006, 15:17
tomico pisze:
Dociekliwy pisze:No na pewno jest lepsza niż Orange..
Na jakiej podstawie tak sądzisz, jak ty takie beznadziejne opinie dajesz to ja ci tez powiem że Era to dla mnie wielkie Gów.o i nie uzasadnie dlaczego tak samo jak ty robisz. Orange jest 1000 razy lepszy, a jak jesteś taki mądry to uzasadnij dlaczego era jest według ciebie lepsza i czym. Orange jest największą siecią i ma najwięcej klientów a nie Era.
:smt005 :smt005 To jest dopiero beznadzieja.. gdzie argumenty? Ja też sobie moge powiedzieć że 1000 razy lepsza jest patelnia czarna niż srebna... :| I co z tego że ma najwięcej klientów? To wcale nie oznacza że jest najlepsza...

#105819  autor: Dociekliwy
 16 wrz 2006, 15:22
Patelnia czarna jest 100000 razy lepsza niż srebrna, bo srebrna to Gów.o :P
A jak masz POPa w szufladzie, to jesteś błaznem :-D

Tyle wiemy, ale do tematu:
przemeQ pisze:Witam :) znowu mam problem, tzn nie ja tylko moja mama.
Ma firmę w której chciałaby miec pod kontaktem około 6 pracowników ( czyli chce 6 telefonów ) w jakiej sieci najlepiej by sie to opłacało. Ja sie nie interesuje sugestiami dla Firm wiec was prosze o pomoc.
Widzę, że zapytałeś o sugestie, czy nawet pomoc. Skoro wiesz najlepiej, to po co pytasz? Skoro ludzie zajmujący się tym na codzień piszą Ci:

"zastanów się: Era lub Plus" a Ty i tak wiesz najlepiej, że Orange, to zaoszczędzisz nam czasu i nerwów jak na drugi raz się nie spytasz.

Życzę Ci samych sukcesów... :lol:

#105820  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 15:28
Dociekliwy pisze:Patelnia czarna jest 100000 razy lepsza niż srebrna, bo srebrna to Gów.o :P
A jak masz POPa w szufladzie, to jesteś błaznem :-D
Ja mam 4 karty SIM POP-a które sobie leżą gdzieś tam w pudełeczku z SIM-mami + 1 nieaktywowany starter ;)

aa....mam jeszcz 2 karty Orange GO + 1 nieaktywowany starter z "pozłacanym" nr ;)

a więc jestem błaznem ;-)

Obrazek

#105824  autor: tomico
 16 wrz 2006, 15:49
To ja wam powiem tak: mam orange od 4 lat, jestem bardzo zadowolony, na maile zawsze odp a w biurze obsługi klienta tak samo. Jeśli chodzi o abonamenty firmowe to orange dla firm może jest mniej korzystny od oferty ery ale np. top firma przewyższa ere kilkukrotnie. A co wy myślicie, że ludzie w szafach nie mają sterterów ery czy plusa?? Napewno mają!! Ogólnie tak samo jak przemeq korzystam z usług całej grupy tp i jestem zadowolony, zresztą każdy korzysta z tego co mu się podoboba i opłaca.

Kin: pytasz się gdzie argumenty, a wiec specjalnie nie dałem argumentów tylko zniżyłem się do poziomu wypowiedzi dociekliwego i podałem przykład że orange jest najlepszy a era to gów.o bez podania przyczyny.

#105832  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 16:14
tomico pisze:Jeśli chodzi o abonamenty firmowe to orange dla firm może jest mniej korzystny od oferty ery ale np. top firma przewyższa ere kilkukrotnie.
Powiem tak. Podam siebie jako za przykład (tyle że klienta sieci Plus). Zobacz, jeśli ktoś prowadzi małą firmę. Potrzebuje 3 - 5 aktywacji aby wyposażyć najważniejszych pracowników i rodzinę. No i zaczynają się schody jeśli akurat potrzebuje abonamentów w przedziale 20 - 60zł (bo przecież nie każdemu jest potrzebny abonament 100 - 200zł.). dajmy na to. A TopFirma? Abonament albo 100 albo 200zł. A tak naprawdę najkorzystniejszy jest dopiero ten za 200zł. (100tka wcale nie jest taka rewelacyjna) - fakt. To prawda. Tyle że w tym wypadku możliwość skorzystania z TopFirmy pozostaje tylko wybranym, tak samo jak oferta OrangePremium. A szkoda. Bo nie powinno się gardzić żadnym klientem...

Dlatego, podsumowując. Orange ma praktycznie tylko trzy dobre oferty:
- Orange Premium
- Orange Top Firma
- taryfa Orange dla Firm 1000 bez telefonu.

No chyba ze ktoś bierze samą aktywację. To weźmie sobie Firma1000, płaci za to 150zł. netto i wtedy faktycznie - oferta niedoprzebicia raczej.

Jednak oferty z telefonem, z niższymi abonamentami mogłyby lepiej wyglądać..

Obrazek

#105838  autor: tomico
 16 wrz 2006, 16:41
D@rio pisze:
tomico pisze:Jeśli chodzi o abonamenty firmowe to orange dla firm może jest mniej korzystny od oferty ery ale np. top firma przewyższa ere kilkukrotnie.
Powiem tak. Podam siebie jako za przykład (tyle że klienta sieci Plus). Zobacz, jeśli ktoś prowadzi małą firmę. Potrzebuje 3 - 5 aktywacji aby wyposażyć najważniejszych pracowników i rodzinę. No i zaczynają się schody jeśli akurat potrzebuje abonamentów w przedziale 20 - 60zł (bo przecież nie każdemu jest potrzebny abonament 100 - 200zł.). dajmy na to. A TopFirma? Abonament albo 100 albo 200zł. A tak naprawdę najkorzystniejszy jest dopiero ten za 200zł. (100tka wcale nie jest taka rewelacyjna) - fakt. To prawda. Tyle że w tym wypadku możliwość skorzystania z TopFirmy pozostaje tylko wybranym, tak samo jak oferta OrangePremium. A szkoda. Bo nie powinno się gardzić żadnym klientem...

Dlatego, podsumowując. Orange ma praktycznie tylko trzy dobre oferty:
- Orange Premium
- Orange Top Firma
- taryfa Orange dla Firm 1000 bez telefonu.

No chyba ze ktoś bierze samą aktywację. To weźmie sobie Firma1000, płaci za to 150zł. netto i wtedy faktycznie - oferta niedoprzebicia raczej.

Jednak oferty z telefonem, z niższymi abonamentami mogłyby lepiej wyglądać..
No masz racje zgadzam się z tobą, w plusie podoba mi się biznesklasa i na plusa jeszcze mógłbym przejść ale na era nie. Poprostu nie lubie ery i już to pisałem na forum.

#105839  autor: Dociekliwy
 16 wrz 2006, 16:44
tomico pisze:Kin: pytasz się gdzie argumenty, a wiec specjalnie nie dałem argumentów tylko zniżyłem się do poziomu wypowiedzi dociekliwego i podałem przykład że orange jest najlepszy a era to gów.o bez podania przyczyny.
Dużo Ci brakuje do mojego poziomu. Powstrzymaj się, prześledź całą dyskusję, przeproś i wtedy może dokończymy dyskusję.

A, i jeszcze jedno, to czy lubisz ERĘ czy nie, to Twoja sprawa, nic mi do tego. Ale nie daje Ci to prawa do wtykania tych pięciu groszy w merytoryczną dyskusję nad tym która z sieci jest lepsza.

Ja nie lubię Orange, ale wiem, że niektóra opcje możliwe do ułożenia w plan taryfowy są bardzo dobre i gdyby ktoś mnie spytał uczciwie bym to przyznał.

#105841  autor: tomico
 16 wrz 2006, 16:48
Wiesz jestem od dawna na forum i jakoś nikt nigdy nie miał zastrzeżeń do mojego poziomu, a pozatym ja mowiłem o poziomie twojej wypowiedzi a nie o ogólnym twoim poziomie, ale skoro nie umiesz tego rozróżnić to samo mówi za siebie. Ty napisałeś post bez uzasadnienia więc po co się mnie czepiasz. Nie będe cie przepraszać bo nie mam za co. Ani cię nie obraziłem ani nic.

[ Dodano: 2006-09-16, 16:49 ]
No dobra ja też przyznałem że era ma lepsze te tańsze abonamenty od orange.

#105844  autor: Dociekliwy
 16 wrz 2006, 16:56
tomico pisze:Ty napisałeś post bez uzasadnienia więc po co się mnie czepiasz. Nie będe cie przepraszać bo nie mam za co. Ani cię nie obraziłem ani nic.

[ Dodano: 2006-09-16, 16:49 ]
No dobra ja też przyznałem że era ma lepsze te tańsze abonamenty od orange.
Dobrze, aby sprostować, zaczęło się od tego:
"przemeQ : a i mojej mamie nie bardzo basuje era, duzo sie naslyszala o tej sieci i poprostu woli nie ryzykowac."

więc mój post był jak najbardziej na miejscu. Utrzymane na jednym i tym samym poziomie.

Oczywiście później wszystko ładnie wyjaśniłem, więc uznajmy kwestie poziomów za niebyłą. Z przeprosinami przesadziłem - moja wina - nie oczekuję :wink: ale niech będzie jasna sprawa od czego to się zaczęło.

Z tonu tego co napisałeś na końcu wnioskuję, że jesteś człowiekiem na poziomie. Oczywiście Twoja wypowiedź była merytoryczna - każda sieć ma swoje wady i zalety.

To jaką się ostatecznie wybierze zależy tylko i wyłącznie od potrzeb i preferencji.

Pozdrawiam
i już, wyciszamy emocje :P

#105846  autor: tomico
 16 wrz 2006, 17:04
Masz racje zaczęło się od wypowiedzi przemqa. Zgodzę się też, że każdemu pasuje inna sieć i wybiera sobie operatora według własnych preferencji. Nie potrzebnie zrobiliśmy taki konflikt :wink: Pozdrawiam :mrgreen:

#105849  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 17:06
tomico pisze:No masz racje zgadzam się z tobą, w plusie podoba mi się biznesklasa i na plusa jeszcze mógłbym przejść ale na era nie. Poprostu nie lubie ery i już to pisałem na forum.
Cieszę się że się zgadzamy :-) Fakt, BiznesKlasa nie jest taka najgorsza ale moim zdaniem mimo wszystko przywileje które są dawane przy EraPartnerBiznes dużo lepiej wypadają niż ta cała BiznesKlasa. A najbardziej mnie drażni w BiznesKlasie praktycznie brak żadnej różnicy pomiędzy wyborem taryfy BiznesKlasa30/(20) a BiznesKlasa300.

Porównaj sobie sam te taryfy i zobacz:

- Plus Biznes Klasa

- Era Partner Biznes

A jeśli chcesz poczytać dlaczego uważam że taryfy Ery są lepsze od taryfy Plusa to zapraszam do tego tematu ( od 2 str. mniej więcej...) .

A swoją drogą, tak naprawdę jeśli chodzi o Orange, to jak ktoś ma brać TopFirma800 to niech lepiej sobie weźmie OrangePremium200 ;) będzie dużo dużo lepiej i korzystniej dla Niego. Nawet patrząc poprzez obecną promocję OrangePremium gdzie przy wyborze 200tki dostajemy aż 140zł. pakietu kwotowego (na Orange i stacjonarne - ale zawsze) ;) .
Pozatym, OrangePremium to pakiety kwotowe a TopFirma to tylko minuty + pakiety GPRS + minuty na wideoorozmowę do Orange.

Obrazek

#105852  autor: tomico
 16 wrz 2006, 17:20
No tutaj muszę ci przyznać rację, przejrzałem cenniki i partnerbiznes lepiej wypada od biznesklasy. Przy takich niskich abonamentach nie wspominam o Orange nawet, bo on najdrożej wypada. Np. w abonamencie za 33,55 zł firma 50 dostaje się tylko 50 min wewnątrz sieci albo 46 poza sieć. Biznes klasa 30 jest lepsza już.

#105854  autor: Dociekliwy
 16 wrz 2006, 17:32
tomico pisze:Masz racje zaczęło się od wypowiedzi przemqa. Zgodzę się też, że każdemu pasuje inna sieć i wybiera sobie operatora według własnych preferencji. Nie potrzebnie zrobiliśmy taki konflikt :wink: Pozdrawiam :mrgreen:
Cieszę się, że już jest tak, jak powinno być :-D

A wracając do tematu, to chyba widać już jaka sieć i która oferta wypada najlepiej.
Wybór oczywiście nie należy do nas, i tyle :mrgreen:

#105855  autor: D@rio
 16 wrz 2006, 17:34
tomico pisze:No tutaj muszę ci przyznać rację, przejrzałem cenniki i partnerbiznes lepiej wypada od biznesklasy. Przy takich niskich abonamentach nie wspominam o Orange nawet, bo on najdrożej wypada. Np. w abonamencie za 33,55 zł firma 50 dostaje się tylko 50 min wewnątrz sieci albo 46 poza sieć. Biznes klasa 30 jest lepsza już.
no widzisz :-) a tak psioczyłeś na Erę. Era nie jest taka zła ;) ...i wierz mi - wiem co mówię. Cieszę się że argumentami udowodniłem Ci to :-)

Pozdrawiam.

Obrazek

#105856  autor: tomico
 16 wrz 2006, 17:41
No powiem wam że tymi argumentami złamaliście mój opór do ery. Macie racje era nie jest taka zła. Jak bede przedłużać abo to przejrze dokładnie oferty wszystkich sieci, a nie będe się skupiać na orange i plusie bo era beee tak jak zawsze robiłem.

#105860  autor: Dociekliwy
 16 wrz 2006, 17:51
tomcio - jak abonent Plusa zachwala ERĘ, to na prawdę coś musi być na rzeczy. Dodam tylko, że jestem abonentem ERY od 7 lat. Nigdy się na nich nie zawiodłem - pod względem obsługi użytkownika są niekwestionowanym numerem jeden!

Poza tą urodzinową promocją na prawdę, zawsze mieli DOSKONAŁE oferty.
Być może jeszcze nas czymś zaskoczą :-D