• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #105433  autor: kudlaty
 14 wrz 2006, 19:22
Witam, znów ja ze swoim problemem.
Wyobraźcie sobie zaszalałem i poprzez nr 601400601 (biuro sprzedaży wysyłkowej Plusa) zamówiłem aktywacje i abonament telefoniczny, było to 4 września. Wiadomo nowy klient, weryfikacja i takie tam. Nastepnego dnia tj. 06 września z ranka przefaksowałęm wszystkie potrzebne dokumenty, za chwilkę zadzwoniłem, wszystko dotarło, miły pan poinformował mnie że teraz mają 48 godzin na werifikację mnie i moich dokumentów. Spoko pomyślałem, wytrzymam - 6 lat na komórce (innej sieci) - odpocznę. 7 września zacząłem sie niepokoić, wytzrymałem do popołudnia - dzwonię, miła Pani mówiże wszystko OK ale coś sie opóźnia - pomyślałem - zdarza się. 8 września byłem zły- dzwonię - pan mówi że nie wie co jest, ale chyba mają jakąś awarię techniczną - oddzwonią w poniedziałek 11 września i się umówią ze mną na spotkanie z kurierem. Cały poniedziłek nic. Wtorek rano pan mi wmawia że już w poniedziałek próbowali się do mnie dodzwonić, ale nie odbierałem. Całe poniedziałkowe popołudnie leżałem odpoczywając po niedzielych imprzezach w odległości 2 metrów od telefonu, a on mi wmawia że nie odbierałem. "Głupi" pomyslałem ale grzecznie umówiłem sie po odbiór tela na środe na godz. 12-14. Godzinę poxniej zadzwonił że nie dadzą rady, że na czwartek czyli dziś godz. 14-16. Spoko, jeszcze dzię moi klienci sie wstyrzymają z informacją jak mnie uchwycić. Ale o 17 już nie wytrzymałem, dzwonię a pani z tej "gorącej" dla mnie linii mnie uspokaja że oni sie już policzą z firmą kurierską. No fajnie tylko ja sie spodziewałem kilkudniowej przerwy w dostępie do telefonu a nie kilkunastodniowej. Sieć może sobie zażyczyć jakichś odsetek od niedostarczonej na czas przesyłki a ja jednak dostaje po tyłku za brak kontaktu z klientami. No przecież jeżeli w jakimś ichnim regulaminie jest retmin weryfuikacji moich dokumentów 48 godzin to chyba 120 godzin to przesada. Czy ja mogę z tego powodu coś dodatkowego uzyskać od sieci?? Macie takie doświadczenia??

#105435  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 19:30
hmmmm....a nie lepiej było załatwić wszystko w salonie? ;)

Cóż, zdarza się. Powiem tyle że są klienci co na aktywację E-Plan'u w Orange od daty złożenia zamówienie po zamknięcie stanu zamówienie czekają od 14 do 30 dni na swój telefon ;)

Obrazek

#105440  autor: kudlaty
 14 wrz 2006, 19:34
mieszkam na wsi, w najbliższym salonie wybrany przeze mnie model aparatu był w tandetnych kolorach, obrałem swój i zamówiłem w "gorącej" linii

Fakt, że lepiej, ale skoro są regulaminy to po to by ich nie przestrzegać??

#105444  autor: przemek910
 14 wrz 2006, 19:42
Regulaminy z reguły są tak napisane by najwięcej praw miał Operator.
Znajdź w regulaminie punkt który odpowiada w jakim terminie ma byc przesyłka dostarczona i wtedy reklamacja albo nawet do Federacji Konsumentów.

#105448  autor: kudlaty
 14 wrz 2006, 19:47
Że jest taki regulamin to ja wiem tylko od ludzi z tej "goracej" linii, Raczej nie będzie dane mi go przeczytać.

#105450  autor: przemek910
 14 wrz 2006, 19:49
W przysyłce powinien być regulamin - przynajmniej ja dostałem w przesyłce od Ery

#105453  autor: kudlaty
 14 wrz 2006, 19:54
jasne, o ile upragniony telefon dotrze do mnie w tym życiu ;)

#105457  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 20:00
no to pochwal się, co to za sprzęt zamówiłeś i w jakiej ofercie ;)

Obrazek

#105458  autor: kudlaty
 14 wrz 2006, 20:03
nie ma sie czym chwalic:), taki tam tandeciak, chodziło o kolor bo nie lubie białego

#105460  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 20:06
niech zgadnę ;) ...Nokia 6020 ? :D

Obrazek

#105461  autor: kudlaty
 14 wrz 2006, 20:09
tak ;) nie jest mi potrzebny lepszy model :P

#105462  autor: D@rio
 14 wrz 2006, 20:10
kudlaty pisze:tak ;) nie jest mi potrzebny lepszy model :P
ha ha ;) fakt, masz tutaj rację...wszędzie prawie białe :| w lubelskim salonie żadko kiedy pojawiąją się te "brązowo-czarne" :? ostatnio jak pytałem to nie było...

Obrazek

#105469  autor: kudlaty
 14 wrz 2006, 20:24
te białe są ohydne

[ Dodano: 2006-09-19, 09:17 ]
Przysłali, wczoraj - tj. 18 września - ucieszyłem sie jak dziecko, ale jeszcze nie aktywowali

[ Dodano: 2006-09-23, 16:22 ]
no pięknie, przysłali 18 wrzesnia w poniedziałek i mieli 4 dni na aktywację, gdyby to zrobili w terminie to byłoby święto, oczywiście conajmniej tydzień se musze poczekać:(