• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #103198  autor: Michał
 07 wrz 2006, 16:41
Witam wszystkich. Ja wiąze sie z takim problemem. otoz: mam zamiar wymienic moj telefon na jeden z 2: BenQ Siemens EL71 lub Nokie 6630. nie mam pojęcia co ewentualnie wybrać. prosiłbym o małą rade. zalezalo by mi na super wyswietlaczu i mp3. przy okazji jak ktos wie to jak dlugi mozna zrobic film w tym siemensie? pozdrawiam :D :-)

#103202  autor: mation
 07 wrz 2006, 16:46
Film to zapewne ogranicza tylko pamiec. jesli zalezy ci na wyswietlaczu to bez zadnych watpliwosci moge powiedziec ze siemens bedzie lepszy. rozdzielczosc 240x320 to jest cos. do tego 262tys kolorow. nie wiem jak z mp3 ale w 6630 jest calkiem dobrej jakosci ale nie jest swietne. 6630 ma symbiana co tez jest duzym plusem a wyswietlacz nie jest najgorszy jednak jesli glownym kryterium wyboru jest wyswietlacz to bierz Siemensa

#103203  autor: tomico
 07 wrz 2006, 16:47
Dokładnie jak napisał mation dodam jeszcze że nokia ma 3g do szybkiej transmisji z internetem a w siemensie brak.

#103205  autor: wendzior
 07 wrz 2006, 16:55
ja bym brał 6630 - uwielbiam symbiana a tu mamy procek 220 mhz czyli mozna poszales :D
pozatym camcorderem nakrecisz taki film jakiego el71 nie nakreci (i to odrazu w divxie)
3g i wogole - ja bym brał 6630

#104152  autor: uśmiechnięty
 09 wrz 2006, 23:42
Moim zdaniem BenQ-Siemens EL71...

To co bardziej zachwyca mnie niż w Nokii?

+ jest to nowszy model
+ lepszy wyświetlacz o mocniejszym nasyceniu kolorów

Wybierz tylko dlatego Nokię, jeżeli zależy Ci na Symbianie i wideo-rozmowach

Ja brałbym B-S'a.

#104155  autor: tomico
 09 wrz 2006, 23:43
uśmiechnięty pisze:Moim zdaniem BenQ-Siemens EL71...

To co bardziej zachwyca mnie niż w Nokii?

+ jest to nowszy model
+ lepszy wyświetlacz o mocniejszym nasyceniu kolorów

Wybierz tylko dlatego Nokię, jeżeli zależy Ci na Symbianie i wideo-rozmowach

Ja brałbym B-S'a.
Dodam że wideorozmowy są możliwie tylko z przystawką :D

#104157  autor: uśmiechnięty
 09 wrz 2006, 23:46
Ehh. Ale mnie i tak bardziej podoba się EL71. Ma fajny wygląd i jest to slider. ;)

#104214  autor: Osk92
 10 wrz 2006, 09:30
Wlaśnie :P Jak chcesz symbianowca to bierz tą Nokię. A jesli ładny, normalny telefonik to tego BS-a, bo wygląda rewelacyjnie, a funkcje są na tyle rozległe, że nie powinno Ci nic zabraknąć w nim :lol:

#104217  autor: adiq1033
 10 wrz 2006, 09:38
Też popieram zdanie jednogo z wyżej wypowiadających się użytkowników.Brał bym Nokię 6630,napewno ze względu na symbian.Ekran może nie zachwyca,ale po wgraniu odpowiedznich themów(motywów,czyli tematów)znacznie urozmaici nam wyglad ekranu i przyjemność korzystania z telefonu.Wideokonferencje dopiero rozwijają się w Polsce,jednak zawszę lepiej mieć telefon na przyszłość.N6630 miała właśnie do tego służyć,ale niewiadomo czemu zatrzymała się w połowie,ponieważ nie jest telefonem w 100% przeznaczonym do konferencji,gdyż musimy podłączyć takie urządzenia:
Obrazek
Przeciez nie będziesz tego trzymał cały czas w kieszeni od spodni... :smt005
Jeśli chcesz mieć ładniejszy ekran n6630,wgraj motyw,który ci najbardziej odpowiada.W tym celu odwiedź http://www.phonethemes.com,zapisz sobie nazwę tematu,który cię interesuję,następnie wchodzisz na google.pl,a reszty już tłumaczyć chyba nie muszę ;-)
W stronę Benq-Siemensa EL71,nie będę się wypowiadał,ponieważ nie znam tego telefonu,nie miałem z nim bliskiego kontaktu.Jeśli uważasz,że nie będziesz w stanie wykorzystać Symbianu w przynajmniej 60% nie wybieraj nokii 6630.Jeśli symbian Cię nie interesuję,wolisz lepszy wyświetlacz wybierz EL71.Ja wybrałbym nokię,to zaufana i pewna firma.

Ps.do 6630 znajdziesz masę programów w sieci.

#104264  autor: Przemek
 10 wrz 2006, 10:29
Jeśli będziesz korzystał z Symbiana, tzn. będziesz wgrywać różne programy, do tego nie przeszkadza Ci to, że telefon będzie chodził nieco wolniej to bierz Nokię 6630. Do tego warto też się zastanowić czy wykorzystasz 3g, jeśli nie, to nie ma sensu brać 6630 tylko wziąć Benq-Siemensa.

#104286  autor: adiq1033
 10 wrz 2006, 11:23
Przemek zależy jak na to spojrzeć,kumpel ma ta nokię i nieurzywa 3G,natomiast bez Symbianu nie może życ.A telefon nie będzie się mulił,pod wranukiem,że nie będziemy wgrywać plików i aplikacji na główną pamięc,RAM,a na kartę pamięci.W zestawie powinienem otrzymać RS-MMC 64Mega.Spokojnie wystarczy na rózne programy,jeśli chcesz oglądać jakieś filmy DVD,nalezy je wcześniej skompresować i wrzucić na telefon.Niestety jeden film zajmuję 200-300Mega,więc będziesz musiał dokupić kartę 1GB,wydatek ok. 100zł.
Gdyby telefon miał się mulić,robisz buckup'a plików,tzn. kopiujesz je z telefonu i wrzucasz na dysk w kompie,robisz format telefonu,wybierasz pliki,które są Ci nezbędne.Nie instaluj plików na głównej pamięci telefonu,czyli dysk C:(standardowe 10 mega).Przez to telefon moze wolniej działać.Pliki najlepiej wgrywać na kartę pamięci.

Jeśli masz pytania odnośnie telefonu nokia 6630,pisz do mnie na PW