• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #103723  autor: corner
 09 wrz 2006, 09:29
Czy to nie jest czasem kampania Tele2? Jeśli tak, to skąd pewność, że 12 września wszystko będzie dobrze? www.lepszaprzyszłosc.pl

#103727  autor: tomico
 09 wrz 2006, 09:34
Też stawiam na tele2 podobne barwy i wogóle.

#103750  autor: kubiakk
 09 wrz 2006, 10:03
to chyba chodzi o te nowe cenniki i zastepywanie planow tarysowych swoimi...bedzie mozna przejsc z abonamentu w TP sa na abonament tele 2 i bedzie mozna zaoszczedzic pare zlotych...nowe cenniki byly na glownej stronie telepolis

#103752  autor: cienki
 09 wrz 2006, 10:11
Witajcie
Podepnę się po wątek doryczący Tele2.
Widziałem zwiastun programu Uwaga w TVN o naciąganiu klientów przez tą firmę.
Program ma być emitowany chyba w poniedziałek.

Pozdro :smt006

#103755  autor: tomico
 09 wrz 2006, 10:19
Wiem wiem a wiecie jakimi metodami w call center tele 2 namawiają ludzi na swój abonament??!! Poprostu jak się o tym dowiedziałem to to jest przesada. Cała grupa tp jest bardzo dobra i nie posługuje się takimi metodami. A jeśli chodzi o taryfy tele2 to dają minimalne oszczędności albo wogóle ich nie dają. A to że ktoś tam będzie mieć 50% taniej to zwykłe naciąganie i kłamstwo. Poprostu to co tele 2 wyprawia to jest przesada!!! :evil:

#103757  autor: corner
 09 wrz 2006, 10:23
tomico pisze:Wiem wiem a wiecie jakimi metodami w call center tele 2 namawiają ludzi na swój abonament??!!
No nie wiem. Ale pewnie podobnymi, co przedstawiciele Tele2 w terenie :P. Musze pamiętać o tym programie Uwaga! w poniedziałek.

#103758  autor: tomico
 09 wrz 2006, 10:25
Naprawde mówie wam tele2 mówimy nie bo to jest przesada co oni wyprawiają.

#103786  autor: pzak
 09 wrz 2006, 12:10
Kiedyś nam zaproponowali zamiennik taryfy TP darmowe wieczory i weekendy no i wszystko było fajnie, dzwoniliśmy jak dawniej (już z tele2), ale po 3 tygodniach zadzwonili i powiedzieli że jednak tej usługi nie mogą zrealizować na tym terenie i że przepraszają.
No a z telefonu było gadane codziennie wieczorami przez 2 godziny, więc sami możecie się domyślać jaki był rachunek (bo rozmowy zostaly policzone normalnie)...
To było w marcu, do tej pory otrzymujemy pisma od komornika o jakieś głupie 10 zł (bo część po interwenji różnych rzeczników nam umorzyli...)

Ale nigdy nie chce mieć więcej do czynienia z tą firmą... :/

#103794  autor: Vieslav
 09 wrz 2006, 12:28
Co to za konkurencja? Brak clipa, billing płatny extra, limitowane DWiW (a przecież darmowe są :evil: ), brak alternatywy dla łącza internetowego no i wieeeelkie kłopoty przy próbie rozwiązania umowy. Zapewne teraz gdy tele2 wprowadziła oferte abonamentową ludzie się zlecą jak psy na kości :mrgreen: bo tak tanio! A w rzeczywistości jest taniej, ale o góra 5 zł miesięcznie, bo jest tyle limitów i ograniczeń że i tak się lepiej na tym nie wyjdzie.

#103855  autor: D@rio
 09 wrz 2006, 15:38
powiem tylko że owa kampania na 100% ma związek z wejściem Tele2 WLR na polski rynek.

Obrazek

#105092  autor: iggy
 13 wrz 2006, 12:58
Dokładnie chodzi tu o usługę WRL czyli przejęcie abonamentów przez Tele2.
ceny połączeń jak zwykle były nizsze ale teraz również można obnizyć sobie abonament

oto ceny odpowiedników abonamentów Tele2 - ceny wraz z watem

Darmowe wieczory i weekendy w Tp-85pln , Tele2 -70pln-tutaj jest organiczenie 1000minut
Godzina za darmo -Tp-50pln Tele2-42,70pln do wyboru w tej cenie jest jeszcze opcja z bezpłatnymi sobotami na rozmowy lokalne

Standardowy Tp-42,70 Tele2-38,41pln

#105240  autor: Sirmark
 13 wrz 2006, 21:44
iggy pisze: oto ceny odpowiedników abonamentów Tele2 - ceny wraz z watem
o tym pisalismy we wiadomosciach, a pelne cenniki sa w dziale taryfy.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew