• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #102835  autor: Fil
 06 wrz 2006, 16:28
Witam, mam dylemat nie wiem jaki tel kupic BENQ Siemens EF81, SAMSUNG E900 czy NOKIA N70. Czytalem wypowiedzi na temat tych fonow i z tego mozna stwierdzic ze wszystkie sa ok. Prosze o pomoc.

Dziekuje i pozdrwiam

#102838  autor: mation
 06 wrz 2006, 16:32
N70 ma przewage nad pozostalymi tym ze ma symbiana. i co dla niektorych jest plusem (nie wiem jak dla ciebie) ze to nokia. wyswietlacz E900 wyswietla tylko 65k kolorow wiec nie jest to za dobry wynik. Co do siemensa to sie nie wypowiem bo tylko raz w zyciu o nim czytalem ale marka mowi sama za siebie :D.
Na twoim miejscu wybralbym nokie poniewaz ma symbiana co jest ogromny plusem.

#102846  autor: tomico
 06 wrz 2006, 16:46
Też jestem za nokią, ma symbiana i nieskończone możliwości. Jeśli nie nokie to samsunga bo bardziej sobie go cenię a pozatym ma dotykową klawiature. Siemens ma fajną płaską obudowę ale poza nią nie ma nic ciekawego czego nie mają te 2 inne telefony. Pozatym mation e900 ma 262 tys kol a nie 65.
 #102848  autor: ywis
 06 wrz 2006, 16:48
Fil pisze:Witam, mam dylemat nie wiem jaki tel kupic BENQ Siemens EF81, SAMSUNG E900 czy NOKIA N70. Czytalem wypowiedzi na temat tych fonow i z tego mozna stwierdzic ze wszystkie sa ok. Prosze o pomoc.

Dziekuje i pozdrwiam
Jedno podstawowe pytanie do Ciebie, które sam powinieneś sobie zadać, to do czego ma Ci służyć telefon i czego wymagasz od niego? wtedy będzie łatwiej podjąć jakąś konstruktywną decyzję i Ci doradzić. Bo każdy z tych modeli, które podajesz jest godny polecenia.

#102853  autor: Orange
 06 wrz 2006, 17:00
a ja polece BenQ-SIEMENS EF81, ma 2 wyświetlacze po 265 tys kolorów, mp3, 64 MB pamięci + microSD, 2,0 Mpix - + 5x zoom, 3G ( UMTS ) telefon na czasie, Nokii ( tej akurat ) nie polecam. Dlaczego? Troche bardziej klocek z niej ;) jak wolisz klapki to wex BS, jak slider to S/\MSUNGA a jak normal to Nokie. Wszystko to samo jesli chodzi o funkcje tylko design inny.

together we can do more

#102856  autor: Forest
 06 wrz 2006, 17:06
Jesli nie zalezy Ci na symbianie, to bierz taki ktory Ci sie bardziej podoba :wink:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#102860  autor: Fil
 06 wrz 2006, 17:18
Przede wszystkim przy wyborze tel sugerowalem sie pamiecia, a konkretnie czy mozna ja zwiekszac, poniewaz czesto kozystam z mp3 a wiadomo jak mam np 10 mega to za duzo mp3 nie przeslucham. Jesli chodzi o symbian to mialem nokie 6630, bawilem sie rozniez N70 i podobnymi samsungami do E900 ale benq siemens'em jeszcze nie mialem okazji sie bawic, a te wszytkie tel jesli chodzi o funkcje sa bardzo podobne. Z tego co wyczytalem to te osoby ktore mialy Benq siemensa to bardzo go ceni, dlatego dalej nie wiem co robic. Rowniez uwazam ze nokia jest jednak specem w tel, ale wlasnie niektore firmy juz robia naprawde konkretne fony, np mialem lg u8110 gdy jeszcze go na allegro nie bylo i bylem pelen podziwu firmie lg ze stworzyla cos takiego, byly nokie z podobnymi funkcjami ale w porownaniu z cena jaka trzeba bylo zaplacic za nokie to lg wygrywal iu to znacznie

Dziekuje oraz czekam na dalsze wypowiedzi

Pozdro

#102872  autor: deejay
 06 wrz 2006, 18:10
a ja polece Ci E900 jeśli oczywiście nie przeszkadza ci klawiatura dotykowa na zewnatrz a to dlatego że ma: Document viewer (Word, Excel, Powerpoint, PDF) a dzięki wyjsciu TV mozesz podlaczyc go pod kazdy sprzet audio-video, oraz Mobil traker

pozdro

#102881  autor: RickY
 06 wrz 2006, 18:36
mation pisze:N70 ma przewage nad pozostalymi tym ze ma symbiana. i co dla niektorych jest plusem (nie wiem jak dla ciebie) ze to nokia. wyswietlacz E900 wyswietla tylko 65k kolorow wiec nie jest to za dobry wynik. Co do siemensa to sie nie wypowiem bo tylko raz w zyciu o nim czytalem ale marka mowi sama za siebie :D.
jakie 65k :evil: ?? ma 262k o tu masz link potwierdzający a to że jest błąd na stronie telepolis

polecam Nokie N70 (symbian :D ) i tego samsunga za wyświetlacz chociaż są z im problemy jak się odbiera połączenie a ma się go w kieszeni

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#102928  autor: lookass
 06 wrz 2006, 19:49
rowniez polecam n70 bo to tych firm co wypisales to nie mam przekonania :/ a 70 ma symbiana i niezly aparat :) polecem jak najbardziej

#102931  autor: mation
 06 wrz 2006, 19:50
zasugerowalem sie telepolis dlatego tak napisalem a w reku go nigdy nie mialem wiec nie wiem. przepraszam za wprowadzenie w blad.

#103011  autor: iceman
 06 wrz 2006, 22:20
mation pisze:N70 ma przewage nad pozostalymi tym ze ma symbiana. i co dla niektorych jest plusem (nie wiem jak dla ciebie) ze to nokia. wyswietlacz E900 wyswietla tylko 65k kolorow wiec nie jest to za dobry wynik. Co do siemensa to sie nie wypowiem bo tylko raz w zyciu o nim czytalem ale marka mowi sama za siebie :D.
E900 ma wyświetlacz 262 tyś. kolorów i rozdziałkę qvga ,wyświetlaczem samsung bije na łeb na szyje konkurencję,troszke gorzej jest z dotykowymi przyciskami,po pierwsze sa zbyt czułe,po drugie przednia część telefonu i tylna klapka są bardzo delikatne i podatne na wszelkiego rodzaju rysy,zadrapania..

#103012  autor: Shyduo
 06 wrz 2006, 22:24
Ciężki wybór, ale chyba z powodu renomy wybrałbym N70

#103130  autor: Fil
 07 wrz 2006, 13:45
Kurcze strasznie ciezki wybor, ale z tego co zauwazylem to prawie nikt nie pisze o Benq siemens'ie. Spor jest miedzy samsungiem a nokia, hmmm, tel chce kupic z allegro, na Nokie jest tylu chetnych ze masakra (i jak dla mnie to juz jest plus dla Noki), tylko wlasnie jestem ciekaw czy ten wyswietlacz w Samsungu jest lepszy od pozostalych tel

Pozdrwiam

#103139  autor: Paweł15
 07 wrz 2006, 14:50
Ja bym sie zastanowił pomiedzy nokiom a Benq bo samsung jest nieładny i w ogóle ale pewnie wziął bym nokie.

#103140  autor: Forest
 07 wrz 2006, 14:55
Porównujac Nokie do reszty to mozna tylko stylistycznie :P Funkcjami Nokia wygrywa 100 razy, bo jak juz wiadomo ma symbiana. Wziol bym Nokie bez wachania :wink:

Pozdr. :-)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#104111  autor: uśmiechnięty
 09 wrz 2006, 22:46
To wszystko zależy, czy potrzebujesz telefon z Symbianem, czy bez.
Jeśli z, to bierz Nokię N70. Jeśli jest on Ci zbędny, myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłby Samsung E900.

B-S EF81 moim zdaniem wypada najsłabiej.

Pozdrawiam,
uśmiechnięty ;)