• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #85259  autor: uśmiechnięty
 11 lip 2006, 22:26
Witam. Ostatnio zaciekawił mnie ten model. Mam możliwość kupienia go za w miarę okazyjną cenę. Zastanawia mnie jeszcze Nokia 6630 (bo ma symbiana) i Samsung X700 (bo ma większy wyświetlacz). Ale nie pora na paplanie. Mam kilka konkretnych pytań odnośnie K750i.

1. Jak chodzi oprogramowanie? Szybki ogólnie jest ten telefon?
2. Ma jakieś "zawiechy"? Jeśli tak, częste?
3. Słyszałem o słabym joysticku. Czy jest aż tak naprawdę tragiczny? Słyszałem, że tak, ale nie jestem do końca tego pewien czy w D750i mniej się zawiesza joystick? (d750i też mogę mieć).
4. Jak tam z kolei tą klapką z aparatu? Jak się bez mocniejszych szarpnięć otwiera, nie będzie zacinała się?
5. Telefon (ponoć) robi dobre zdjęcia. Czy mocny jest flesh i jak sprawuje się autofokus?
6. Jakiej jakości kręci filmy? Oceń 0-10.
7. Jeśli mi kiedyś "rypnie" delikatnie o podłogę, będzie działał?
8. Czy głośne są mp3?
9. Czy jest może taka funkcja jak w Samsungu X700 - sprawdzanie czasu w różnych rejonach świata?
10. Do czego służy RDS w radiu?
11. Czy warto kupić ten telefon? Czy może "brata" - D750i?

Bardzo proszę, żebyście mi odpowiedzieli na te pytanka. Jeżeli odpowiecie na minimum 6 pytanek, dodam Wam punkta, klikając przy Waszym profilu w opcję "Pomógł".

Pozdrawiam,

uśmiechnięty;*

#85267  autor: AoP
 11 lip 2006, 22:46
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem D750i i postaram się odpowiedziec na Twoje pytania :D
1. Moj tel posiada oprogramowanie nienajnowsze, bo R1N035, ale wszystko chodzi sprawnie i szybko.
2. Używam telefonu od grudnia 2005 i ani razu mi się nie zawiesił
3. Joystick? Brednie jakieś! Ja nie wiem czemu ludzie narzekają na joye w SE. To juz mój 3 fon tej marki i jak dotąd żaden joystick nigdy nie odmówił mi posłuszeństwa
4. Ja posiadam D750i,więc na to pytanie nie moge do konca odpowiedziec. U mnie nic się nie rusza i samo nie otwiera, aczkolwiek na innym forum słyszałem przypadki,ze w K750i klapki wyrabiały się po pewnym czasie.
5. Jak na telefon zdjęcia wychodzą całkiem dobre. Autofokus jest bardzo dobry, lampa świeci tak na oko na odległość max 1m
6. Filmy? 6
7. Telefon raz upadł mi na ziemie z 1 metra i działa bez zarzutu :D
8. MP3 - głośnosc przez głosnik przywoita, prze dołączone słuchawki nawet mozna powiedziec, ze bardzo dobra
9. Fabrycznie nie ma czegos takiego, ale jak sobie wgrasz aplikacje Java, to będzie ;-)
10. RDS podczas słuchania radia pokazuje Ci, jakiej stacji słuchasz, jaki wykonawca jest akurat grany czy tez nr telefonu do radiostacji. Przydatna rzecz 8)
11. Jesli masz mozliwosc kupna za przyzwoitą cenę, bierz i sie nie zastanawiaj. Dylemat K czy D - sam nie wiem. Ja wtedy kupiłem D, bo był tanszy :D

Mam nadzieję, ze moje odpowiedzi pomogły Tobie choć trochę

Pozdrawiam

AoP

#85277  autor: zol82
 11 lip 2006, 23:02
Witaj.
1.Tak szybki, sprawnie
2.Czasem sie zdarzy ( bardzo rzadko) podczas przesyłania przez BT ( nie wiem dlaczego ale tylko z motorolą), tak to praktycznie wogóle
3.Tu musze Ciebie zmartwić, po 8 miesiącach intensywnego użytkowania powoli zaczyna się zacinać ( narazie nie przeszkadza)
4.U mnie w 100% ok, działa sprawnie, nie zacina się
5.Jak na apsrat w telefonie to zdjęcia są naprawde dobre
6. 6
7. Ciężka sprawa, zależy z jakiej wysokości i na jaką powierzchnie.
8.Owszem i na głośnikczku i w słuchawkach ( w słuchawkach jakość jest b. dobra)
9.Jest, aplikacja World Clock
10.j.w.
11. Kwestia gustu. mnie osobiście bardziej podoba się K750, ale jest droższy.

Pozdrawiam.

p.s.
Brat dziś kupił Samsunga X700, tak ze jak będe miał okazje to sie nim troche pobawie.
Wtedy możesz śmiało pisać na gg. Będe miał porównanie.
 #85593  autor: Denis7.91
 13 lip 2006, 16:38
3. mój kolega ma d750 i jemu jak na razie po 6 miesiacach joy dziala normalnie
4.klapka z tylu aparatu jest fajna bo nie rysuje sie tak aparat6
5 .telefon robi b. dobre zdjecia , http://www.telix.pl/artykul/porownanie- ... ,7743.html
:D
wejdz na ta strone tam sa zdjęcia z k750 , d750 oraz wideo z d 750
6 ja oceniam na 8 filmy
7.mysle ze tak sam mam sony eriksona i mi terz kiedys upadl i normalnie dziala sony eriksony sa wytrzymale
8.mp3 sa w miare glosne i w sluchawkach sie je fajnie slucha
10 j.w
11. mi sie zdaje ze lepiej kupic k750 chociarz oba maja prawie identyczne funkcje ale ja bym kupil k750 bo ma on z tylu klapke na aparat i autofokus
:D :D :D <(*^*)> :D :D :D

:D :D :D

#85671  autor: przemek910
 13 lip 2006, 21:45
11. mi sie zdaje ze lepiej kupic k750 chociarz oba maja prawie identyczne funkcje ale ja bym kupil k750 bo ma on z tylu klapke na aparat i autofokus
a co d750i niby nie ma? :shock: <wow> tociekawe co ustawia ostrości w d750i który lezy u mnie na półce... hmmm moze to autofocus?? :> :| :twisted: :twisted:
:lol:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#85731  autor: yagi
 14 lip 2006, 08:42
kindzior pisze:
a co d750i niby nie ma? :shock: <wow> tociekawe co ustawia ostrości w d750i który lezy u mnie na półce... hmmm moze to autofocus?? :> :| :twisted: :twisted:
:lol:
Nie badzmy sarkastyczni - nie wszyscy sie orientuja w idei wypuszczania blizniaczych modeli ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#85734  autor: przemek910
 14 lip 2006, 10:19
No ale już tylko razy było tu na forum mówione ze te dwa telefony (k750 d750) różnią się tylko zmienioną obudowę, troszkę mniejszymi klawiszami funkcyjnymi i inną zaślepką aparatu... no ceną :P

#85752  autor: wendzior
 14 lip 2006, 11:43
nie wiem, czemu tak nisko oceniacie te filmy. wg mnie jak na 3gp sa naprawde niezle.
ale moje w divxie są lepsze :) jak chcesz to ci moge wysalc jakis film albo zdjecia z tego telefonu pisz na pw albo maila

#86129  autor: NuLL
 16 lip 2006, 00:57
Co do zmian w fonach - D750i ma dosc upierdliwy soft nie pozwalajacy wylaczyc chociazby dzwieku migawki ;)

Pozdrawiam :-)
 #86156  autor: Dave
 16 lip 2006, 13:49
uśmiechnięty;* pisze:Witam. Ostatnio zaciekawił mnie ten model. Mam możliwość kupienia go za w miarę okazyjną cenę. Zastanawia mnie jeszcze Nokia 6630 (bo ma symbiana) i Samsung X700 (bo ma większy wyświetlacz). Ale nie pora na paplanie. Mam kilka konkretnych pytań odnośnie K750i.

1. Jak chodzi oprogramowanie? Szybki ogólnie jest ten telefon?
2. Ma jakieś "zawiechy"? Jeśli tak, częste?
3. Słyszałem o słabym joysticku. Czy jest aż tak naprawdę tragiczny? Słyszałem, że tak, ale nie jestem do końca tego pewien czy w D750i mniej się zawiesza joystick? (d750i też mogę mieć).
4. Jak tam z kolei tą klapką z aparatu? Jak się bez mocniejszych szarpnięć otwiera, nie będzie zacinała się?
5. Telefon (ponoć) robi dobre zdjęcia. Czy mocny jest flesh i jak sprawuje się autofokus?
6. Jakiej jakości kręci filmy? Oceń 0-10.
7. Jeśli mi kiedyś "rypnie" delikatnie o podłogę, będzie działał?
8. Czy głośne są mp3?
9. Czy jest może taka funkcja jak w Samsungu X700 - sprawdzanie czasu w różnych rejonach świata?
10. Do czego służy RDS w radiu?
11. Czy warto kupić ten telefon? Czy może "brata" - D750i?

Bardzo proszę, żebyście mi odpowiedzieli na te pytanka. Jeżeli odpowiecie na minimum 6 pytanek, dodam Wam punkta, klikając przy Waszym profilu w opcję "Pomógł".

Pozdrawiam,

uśmiechnięty;*

[ Dodano: 2006-07-16, 13:56 ]
Mam Se K750i jest uzywany w extrymalnych warunkach na budowie mam go od stycznia tego roku i nie jestem zadowolony do konca. joysyic przycina sie gora dol przycisk aparatu niekiedy nie reaguje na polecenia.Upadl z 5 metrow na zwir i dziala Poprzedni fon M e398 byla bardziej trwala na warunki w jakich przebywam wiec dlatego SE jest delikatniejszym fon

#86320  autor: legggy
 17 lip 2006, 17:46
przepraszam autora wątku że się podepnę, ale mam pytanie odnośnie K750i, mam kolegę co ma serię SE T6xx (nie pamiętam dokładnie) i ma on tak że jak ktoś dzwoni do piersze sygnały są ciche i dopiero później głośne, nie słyszy on jak ktoś puszcza mu 'gonga' czasami, czy to on coś namieszał, czy też starsze modele tak mają??

#86324  autor: Rogal
 17 lip 2006, 18:12
tak słyszy bo w ustawieniach ma włączona opcje "sygnału wzrastającego" :wink:

#86654  autor: DARKOM
 19 lip 2006, 21:06
tak jak wyżej koledzy wspomnieli same plusy,ja używam go od 8 msc i rewelka,joy chodzi bez problemu,dzwięki a zwlaszcza mp3 głosne,aparacik super zwłaszcza auto-focus,led bardzo ładnie świeci oswietla otoczenie,naprawdę mocno,nie stwierdziłem żadnych zawiech,dość wytrzymały(kilka upadków,otarć i tp)blut super dziala (fonik sluży jako modem do netu w pracy)bateria też ladnie trzyma :-D same plusy i bardziej stylistycznie moim zdaniem podoba mi się k750 :smt006

[ Dodano: 2006-07-19, 21:26 ]
zapomnialem zdjęcia rewelka,a z klapką nie mam żadnych problemów i zajefajnie wygląda ;-)
 #102712  autor: markcole
 05 wrz 2006, 21:20
czesc mam problem sciagnolem z neta kilka gier ale gdy podpinam telefon pod usb i wykrywa dysk to nie wiem gdzie mam ta gre wkleic bo nie pojawiaja mi sie wszystkie foldery ktore sa w telefonie :( prosze o pomoc !!!

#102714  autor: tomico
 05 wrz 2006, 21:28
Wklej osobno a nie do żadnego folderu. A ty uśmiechnięty już nie kupujesz 6131??

#102715  autor: MATIZ
 05 wrz 2006, 21:29
Wrzucasz do folderu INNE a później instalujesz w telefonie i po sprawie

#102716  autor: przemek910
podłaczasz telefon wchdzosiz do mediaFiles a potem Other i tam wrzucasz - plik będzie w katalogu INNE

#102717  autor: ywis
tomico pisze:Wklej osobno a nie do żadnego folderu. A ty uśmiechnięty już nie kupujesz 6131??
Już kupił Samsunga X700 ;)

#102725  autor: markcole
 05 wrz 2006, 22:01
tomcio mam wkleic byle gdzie?

[ Dodano: 2006-09-05, 22:06 ]
gdzie wkleic ta gre nie ma znaczenia gdzie?

[ Dodano: 2006-09-05, 22:10 ]
wielkie dzieki kocham was!!!! :) :***

#102729  autor: przemek910
 05 wrz 2006, 22:14
wchodzisz do system o ile sie nie myle potem do mediafiles a nastepnie other i tam wrzucasz