• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #102524  autor: kosaz
 05 wrz 2006, 11:40
Witam mam oto problemik z moja n6020 otoz fon zakupilem miesiac temu w firmowym plusie przy podpisaniu umowy i ostatnio pojawil sie problem
na wyswietlaczu pojawil sie napis "niewlasciwa karta sim", "nie udana rejestracja karty sim", "włoz karte sim" "wpiusz kod zabezpieczajacy telefonu"
dodam ze w telefonie nic nie bylo grzebane typu sciaganie locka, mam na niego gwarancje i nie chce go sciagac narazie - mam inne fony bez locka wiec po co mi sciagac.
nigdy mi nie upadl nie rzucalem nim kupilem pokrowiec satanistyczny :) tzn satynowy
nie wiem co sie dzieje poradzcie.
fona moge zaniesc do serwisu dopiero za tydzien bo obecnie na wyjazdach jestem.
 #102849  autor: nhm
 06 wrz 2006, 16:52
kosaz pisze: fona moge zaniesc do serwisu dopiero za tydzien bo obecnie na wyjazdach jestem.
No to wracaj i zanies do serwisu :)

- = n h m = -

#102850  autor: tomico
 06 wrz 2006, 16:54
Albo zablokowali ale to jest raczej niemożliwe chyba że to jakaś pomyłka, albo soft wariuje, idź z nim do seriwisu najlepiej, sam nic nie zrobisz.

#102851  autor: ywis
 06 wrz 2006, 16:55
Przeczyść styki na karcie sim i wejście na kartę w telefonie. Jeśli się nic nie poprawi, to po prostu zanieś do serwisu, może być również wina softu, ale skoro masz gwarancje, to nie ma się co martwić. Jeśli sam nie zrobisz, to naprawią serwisanci ;)

#121715  autor: mati171
 07 lis 2006, 15:38
Równiez radze zanieść nokie do serwisu.Moim zdaniem gdy kktos ma tak krótko ten telefon to takie historie nie powinny sie w ogóle zdarzyć.Zresztą tak na marginesie powiem Ci,że Nokia 6020jest raczej wadliwym telefonem,ma pełno błedów.Sam taka miałem i np mi sie wyłaczał,musiałem w ciągu jednego miesiaca zanosic ja dwa razy do serwisu.
Pozdrawiam iżycze owocnej eksploatacji.
Od moda: a ja radzę zobaczyć datę postu poprzedniego. Na przyszłość pamiętaj, by nie odkopywaćtematów przed dwóch miesięcy...A temacik zamykam
Ostatnio zmieniony 07 lis 2006, 17:01 przez mati171, łącznie zmieniany 1 raz.

Mateusz