• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#96621  autor: user_delete2
 19 sie 2006, 17:19
Z tymi 10 urodzinami to nie widzialem ze bedzie wczesniej cos wiadomo. Ja nie jestem jakims maniakiem nowinek telefonicznych i firm produkujacych telefony. Szukam jakiegos tel 3G zeby miec czasem dostep do szybszego internetu poza domem w laptopie. A czy bedzie SE, Nokia, Sagem, Samsung to mi rybka :) . W Orange widzialem LG U8210 w Twoim e-Palnie byl za 449zl przy kwocie 50 zl a mi w poropozycji chcieli go dac za 650 :) . Teraz juz nawet e-planu na stronie orange nie ma chyba do 28 sierpnia.

Pzdr.

#96772  autor: pumba
 20 sie 2006, 06:52
Ami pisze:Czy jako studentka (mam umowe na czas probny a wiem ze to sie nie bierze pod uwage przy podpisaniu umowy) moge bez problemu podpisac umowe w Erze czy bede musiala kombinowac i brac telefon np na mame?
O wymaganych dokumentach do podpisania umowy w erze znajdziejsz pod tym linkiem

Z tego co tam zauważyłe to niby wymagają zaświadczenia z uczelni ale ja jak 3 lata temu podpisywałem umowe w erze jako student to wystarczyło mi: dowód osobisty, prawo jazdy i legitymacja studencka, więc najlepiej zapytaj się w salonie ery co musisz mieć ;)

#98122  autor: user_delete2
 24 sie 2006, 12:39
Orange dla mnie wygrywa balaganem: z mc temu zadzwonili pierwszys raz z propozycji, cen tel. gorsze niz dla nowego klienta, tego samego dla zlozylem wypowiedzenie po okolo 3 tyg dzwonia czemu zlozylem wypowiedzenie (a w wypowiedzeniu napisalem o co chodzi) i oferuja mi juz tel ze znizka calkiem niezla bo prawie 300zl. Mowie ze sie zastanowie bo zobacze jakie teraz telefony wchodza i co jest w innych sieciach. Dzwonie nastepnego dnia zeby sie upewnic o ta znizke i sie okazuje ze jest juz tylko 150. A na zakonczenie przeszli samych siebie. Przyslali mi pisemko ze w zwiazku ze zlozeniem rezygnacji oferuja mi tel w specjalnej cenie i patrze na ta cene... no wlasnie - ta sama co dla nowego klienta bez zadnej znizki. Co dziwne wczraj 3 razy zadzwonilem na propozycje z ciekawosci sprawdzic jak to jest z tymi cenami i za kazdym razem dostawalem inna oferte. Teraz nawet jak mi za darmo 1000 minut dadza to w orange nie zostane. Czekam na oferte ery i zobacze czy plus czy era.

#98165  autor: PingNoMore
 24 sie 2006, 14:40
Z góry przepraszam, że tak troche OT, ale dzisaij po zalogowaniu się na swoje konto w Orange zauważyłem ciekawą opcję "Jeśli masz telefon z rachunkiem lub MIX, a jego umowa na czas określony dobiega końca, sprawdź, jaką propozycję oferty przygotowaliśmy dla Ciebie" Ponizej tego tesktu znajduje się link gdzie można sprawdzić co Orange przygotowało dla swoich klientów przy przedłużeniu umowy.

#98185  autor: user_delete2
 24 sie 2006, 15:05
PingNoMore pisze:Z góry przepraszam, że tak troche OT, ale dzisaij po zalogowaniu się na swoje konto w Orange zauważyłem ciekawą opcję "Jeśli masz telefon z rachunkiem lub MIX, a jego umowa na czas określony dobiega końca, sprawdź, jaką propozycję oferty przygotowaliśmy dla Ciebie" Ponizej tego tesktu znajduje się link gdzie można sprawdzić co Orange przygotowało dla swoich klientów przy przedłużeniu umowy.
A rzeczywiscie, ciekawe. Narazie jest tam tylko ze mozna zadzwonic na *400 ale pisza ze od 1 wrzesnia bedzie oferta w internecie. Moze cos sie polepszy bo z tego co widze to e-plan w sklepie internetowym do 28 sierpnia tez chyba zawiesili.

#98235  autor: Ami
 24 sie 2006, 18:00
Witam
owszem znajduje sie cos takiego na stronie, chociaz nie zdawalam sobie sprawy ze od niedawna z reguly nie przegladam ich strony. Hmm dzis dzwonili do mnie ponowie i po odpowiedz kazalam im zadzownic w poniedzialek hihi ;) oczywiscie ceny telefonow takie same jak bym byla nowym klientem czego nie omieszkalam sie powiedziec milej konsultantce. Ale coz taka prawda.. Poza tym oferta praktycznie bez zmian z tym ze procz 50% wiecej i 3 m-cy darmowych wieczoriw itd dostalam 3 mc-ce uslugi darmowe 3 numery do Orange tylko niestety najwyzej jeden moglabym wykorzytsac wiec mnie to nie bardzo cieszy. Juz wolalabym 6 m-cy darmowych wieczorow. Aa oferta limitowana tzn ilosc minut. 1200 na m-c bodajze w tych wybranych numerach. Dziewczyna odrazu powiedziala miz ejak mam sprawny telefon to lepiej jak przedluze na 12 m-cy umowe bo wtedy za rok wyjda z propzycja na nowy telefon, z atrakcyjna propozycja.. Jakos im nie wierze ;) W sumie powinnam odrazu zrezygnowac, ale jakos nie moge sie zdecydowac. Drazni mnie ta siec ale jakos przywiozałam sie z drugiej strony. Moze jak uda mi sie dostac 6 mcy darmowych wieczoriw to przedluze... ale nie sadze by dosiegnal mnie taki zaszczyt :] Wiec w sumie procz wap-u zaproponowali mi wszystko co na stronie oferuja. O akcesoria sie nie pytalam bo mnie nie interesuja a strater mi jest zbedny.
Takze nie wiem co mi dalo odlozenie podjecia decyzji do poniedzialku jak o urodzinowej promocji Ery i tak jeszcze nie bedzie (pewnie) nic wiadomo. Z kolei nie chce znalezc sie w tej sytuacji gdzie przedluze umowe a w erze oferta moglaby mnie usatysfakcjonowac. szkoda ze te urodzinki nie sa ciut wczesniej..
Nawiasem mowiac wyczytalam gdzies na forum ze dziewczyna dostala nie 50% a 100% wiecej sumy abonamentu a w innym przypadku usluga darmowych wieczorow byla na caly rok. to bymnie nawet zadowalalo ;) Az tak wymagajaca nie jestem :)

Pozdrawiam serdecznie

#98239  autor: PingNoMore
 24 sie 2006, 18:15
Ami pisze:oczywiscie ceny telefonow takie same jak bym byla nowym klientem czego nie omieszkalam sie powiedziec milej konsultantce. Ale coz taka prawda
A w jakiej wysokości rachunki? Nie wiem dlaczego dają Wam ceny telefonów jak dla nowego klienta. Ja miałem do wyboru nowy fon albo 70% zniżki przez ileś miesięcy na usługi. Powiedziałem, że interesuje mnie tylko telefon-dostałem 100 zł zniżki i do tego 187zł zdjęli mi dzięki punktom Profit. Dzięki temu zamiast płacić 450 zł zapłaciłem "tylko" 164 zł.

#98241  autor: Ami
 24 sie 2006, 18:22
Abonament na 50zł rachunki czasem przekraczałam, ponktów profit nie mam z tego co czytalam na samym poczatku jak podpisalam umowe to musialabym miec wyzsze rachunki niz planowalam i z ponktow ostatecznie nici. Telefon SEw800i np za 900zł to raczej zadna rewelacja w tej cenie. Przynajmniej na to wyglada jak przegladalam oferty roznych sieci .

[ Dodano: 2006-08-30, 19:00 ]
A wiec zadzowniła konsultantka do mnie a ja odrazu ze nie jestem zdecydowana, wypytałam sie tylko co i jak z tymi darmowymi uslugami i że tak naprawde to nie mialam okazji zapoznac sie z oferta konkurencji. Rozmawialam z nia 17 min i za kazdym razem kiedy ja bylam na nie i dawalam do zrouzmienia ze jak bede chiala przedluzyc umowe to sie skontaktuje z firma badz wysle rozwiazanie umowy.. Wysluchałam jaka ta oferta jest dobra, ponowna informacje ze juz za 10 m-cy zaproponuja mi jeszcze lepsza oferte no i co jakies 5 min zdanie "czyli jest Pani zdecydowana (cos w tym stylu) i wysłyłamy kuriera" nie jakies pytanie ty;lko zdanie twierdzace co mnie jak smieszylo na poczatku tak pozniej irytowalo. Ja swoje, kobieta swoje :] maja dzwonic w piatek 1 wrzesnia czego wcale sobie nie zyczyłam. Nie uslyszalam niczego bardziej nowego atrakcyjnego czego juz nie slyszalam w poprzedniej rozmowie i tak naprawde nawet nie spodziewam sie jakis jeszcze darmowych uslug a nawet nie chce. Bo bardziej ciezko bedzie mi podjac decyzje. Poza tym myslalam ze urodziny Ery beda kolo polowy wrzesnia a tu na forum czytam jakies nowinki ze kolo 1-4 wrzesnia bedzie mozna wiedziec jak to siec nas znokautowała ;) Takze (o ile to prawda(?)) ze 1 cos juz bedzie wiadomo to mam nadzieje ze dowiem sie tego wczesniej nim konsultantka z orange do mnie zadzwoni.

#100764  autor: user_delete2
 31 sie 2006, 15:25
No to z Era jasne, nic fajnego. Teraz dopiero jest ciekawie bo jak bym zdecydowal sie na Ere to wole to w tym abonamencie letnim czyli bym musial do 4 umowe podpisac. Jutro na stronie orange po zalogowaniu ma byc przygotowana dla mojego numeru oferta propozycji przez internet (pisza ze specjalna) zobaczymy czy bedzie chciaz 1zl roznicy w tym co mi do tej pory proponowali.

#101071  autor: cienki
 01 wrz 2006, 07:41
Daj znać jaka to oferta specjalna i jak się sprawa zakończyła.
Pozdro :lol:

#101098  autor: Ami
 01 wrz 2006, 10:48
Hmm rzeczywiscie zadna rewelacja ta Era. Dziwne, ale nawet nie jestem zdziwiona. W takim przypadku to chyba przedluze sobie umowe z Orange.
A jak myslicie jest szansa na to ze procz 50% wiecej na Orange przez 3 m-ce darmowych weekendow i wieczorow i dodatkowo wybrane numery rowniez przez 3 m-ce moga cos jeszcze zaproponowac? Ciekawa jestem, bo zostało mi 2-3 tyg do rozwiazania umowy, wiec jakbym dzisiaj poinformowała kosnultantke tej firmy to czy ją przyjma i przestana proponowac mi przedluzenie umowy czy beda jeszcze walczyc o klienta? Wydaje mi sie ze ich aktualna oferta dla mnie jest dosc standardowa..

Koniecznie napisz co to za specjalna oferte ci przygotowali ;)

Pozdrawiam

#101104  autor: kubiakk
 01 wrz 2006, 11:15
Ami pisze:Hmm rzeczywiscie zadna rewelacja ta Era. Dziwne, ale nawet nie jestem zdziwiona. W takim przypadku to chyba przedluze sobie umowe z Orange.
A jak myslicie jest szansa na to ze procz 50% wiecej na Orange przez 3 m-ce darmowych weekendow i wieczorow i dodatkowo wybrane numery rowniez przez 3 m-ce moga cos jeszcze zaproponowac? Ciekawa jestem, bo zostało mi 2-3 tyg do rozwiazania umowy, wiec jakbym dzisiaj poinformowała kosnultantke tej firmy to czy ją przyjma i przestana proponowac mi przedluzenie umowy czy beda jeszcze walczyc o klienta? Wydaje mi sie ze ich aktualna oferta dla mnie jest dosc standardowa..

Pozdrawiam
witam ja dostalem -70% na wieczory 15 przez 9 miechow,mialem aktywacje bezterminowo a pozniej po 4 miechach w ramach propozycji mi takie cos zaprponowali plus te 50 % wiecej wiec zamiast 40 zetow miesiecznie place 29,50 plus to co dodatkowo wygadam,bo mam tylko orange i stacjonarne 25 i te wieczory 15... :D

#101120  autor: user_delete2
 01 wrz 2006, 11:38
Ami pisze:Hmm rzeczywiscie zadna rewelacja ta Era. Dziwne, ale nawet nie jestem zdziwiona. W takim przypadku to chyba przedluze sobie umowe z Orange.

Pozdrawiam
No mamy dzisiaj niby 1 wrzesnia a na stronie pisza ze oferta bedzie przygotowana i tyle... Ja chyba jednak pojade dzisiaj do salonu ery i wezne sobie abonament za 40 zl w letniej promocji. Moze telefonu nie dostane takiego jak chcialem ale za to za 40 zl bede mial 80 min a w Orange palece teraz 50 zl i mam chyba 63 min.

Pozdrawiam.

#101134  autor: kubiakk
 01 wrz 2006, 12:01
kazdy robi jak chce,ja jestem zadowolonu z orange bo mam darmowe wieczory do orange i na stacjonarne, wszystko za 30 zl przez 9 miechow,jak mi brakuje mam punkty profit,dostaje jeszcze doodatkowo bo mam polecenia zaplaty,rocznie idzie wyciagnoc ponad 2 doladowania za 50 zl,w erze tyle nie nazbierasz....a ostatnio mam te orange i tak tak wzielem jak poczytalem o bonusie,pzderki dla telepolisowcow :D

[ Dodano: 2006-09-01, 12:04 ]
a jeszcze chcialem dodoac ze era kasuje za aktywacje 49 i nic z tego nie masz,w Orange placisz 50 ale masz do wykozystania 25,chyba ze do ery masz tak tak i przeniesiesz numer ale nie wiem czy jest taka promo jeszcze jeszcze ,kiedys placilem tylko 25 zetow aktywcji..

#101157  autor: user_delete2
 01 wrz 2006, 12:50
Z ciekawosci o ta internetowa oferte zadzwonilem na *400 aby dowidzec sie o co chodzi. No i z tego ci mila konsultantka powidziala to zadnej oferty internetowej nie ma i chodzi tylko o to ze bedzie sie tam pojawialo okienko ze mozna juz dzwonic na tel propozycji i ze oni przedstawiaja oferte. No to troche dziwne, szczegolnie ze bylo tam napisane ze "będzie dostępna oferta internetowa przygotowana specjalnie dla Ciebie " . Dobrzy sa.

Pzdr.

#101180  autor: kubiakk
 01 wrz 2006, 13:31
niech sami dzwonia a nie tracic jeszcze sianko :mrgreen:

#101203  autor: kid
 01 wrz 2006, 14:41
Dzisiaj wpadam do salonu żeby pognebic kolesia o dobrą oferte. Sprawdza co i jak i mówi że na Sagema my700x bedzie rabat 70zł (dwa dni wczesniej dzwoniła babka z propozycji i dawała 100zł) no to ja mowie ze coś kiepski ten rabat a on że na inne telefony sa inne rabaty około 200zł to sie pytam na jakie a tez że SE K300i bedzie za 1zł a ja do goscia ze 1 zł do on kosztuje jak sobie nową umowe podpisze wiec niezły ten rabat myślał że od razu sie napale i wezme. Debil nie wie że jest debil. No i ponegocjowane było bo w sumie odechciało mi sie wszystkiego :?

#101248  autor: Ami
 01 wrz 2006, 16:41
To dobra sciema z ta specjalna oferta ;)

Hmm czyli pozostaje mi zgodzic sie na przedluzenie umowy. Niby fajnie bo zawsze to 50% mam wiecej za darmo ale.. Chyba za duzo oczekiwałam ;) Jesli znow mi sie trafi konsultantka ktora ledwo dopusci mnie do glosu to dl sw spokoju sie zgodze, nie mam sily dzisiaj sie targowac dyskutowac negocjowac itp no chyba ze kompletnie mnie dzis dobija to odrazu powiem jej ze to koniec z ta firma z mojej strony :)

#101282  autor: Dociekliwy
 01 wrz 2006, 18:07
Nie jestem na bierząco w temacie, ale powiem Wam jaką dziś dostałem propozycję (tel. mojej dziewczyny) otóż, po 4 latach umowy i rachunkach ok 100 miesięcznie Pani Konsultant mówi tak: dostanie Pan 66 minut za 50 złotych i jakiśtam telefon za 450 zł :shock:
Patrzę a na allegro taki sam z gwarancją ta sama cena...

to dopiero promocja!

Tak więc złożyliśmy wypowiedzenie :-D

#101443  autor: user_delete2
 02 wrz 2006, 10:43
Orange mnie zaskoczyl. Stwierdzilem ze jade dzisiaj po jakis tel do Ery ale zeby nie miec pozniej wyrzutow sumienia ze nie sprawdzilem co mi dadza w Orange zadzwonilem dzisiaj ostatni raz na *400 . Od razu powiedzialem ze interesuje mnie tylko tel LG U8210 i za ile go dostane, pani po obliczeniach i odjeciu punktow profit wypowiada miagiczna sume 420 zl, czyli okolo tyle co wczesniej, stwierdzilem ze i tak juz nic do stracenia nie mam wiec powiedzialem ze albo dostane wiekszy rabat albo wlasnie wychodze do ery i ze maja wiecej do mnie nie dzwonic bo wypowiedzenie umowy jest juz dawno zlozone. Pani kazala mi poczekac i chwilke leciala jakas melodyjka, po okolo minucie dowiedzialem sie ze daje maksymalny rabat jaki moze mi dac i cena tel po odjeciu punktow profit to 248 zl przy umowie na 2,5 roku. No to taka propozycja mnie satysfakcjonuje, szczegolnie ze to wszystko przy abonamencie za 50 zl. Od razu zamowilem tel dla siebie i poprosilem tez o drugi taki sam dla dziewczyny bo ma identycnzy abonament i razem umowy podpisalismy. Wiem ze ten tel to nie jest jakis wypas ale jak bardzie patrze na rzeczy ktore mi sie przydadza to ma to co chcialem, a jego ostateczna cena w porownaniu do tego co widnieje w cenniku 799zl :smt119 (abonament 50 zl) jest dla mnie swietna. Dziwne bylo tylko to ze po tym maksymalnym rabacie konsultantka nie byla juz tak milo nastawiona do klienta, szczegolnie jak dowiedzialala sie ze jeszcze drugi telefon biore. Troche dlugi tekst ale mam nadzieje ze przyda sie dla innych ktorym koncza sie wkrotce umowy w Orange. Ja teraz jednak na 2,5 roku zostaje a za 2,5 roku mam nadzieje ze bedzie z 5 operatorow i nie bedzie trzeba takich rozmow prowadzic.

Pozdrawiam serdecznie :smt006 ,
Powodzenia.