• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#100801  autor: Atlan
 31 sie 2006, 16:30
kameT pisze:Wydaje mi się, że Era dość dobrze to zaplanowała, oferta ta jest zmuszeniem konkurencji do odsłonienia swoich ofert, co za tym idzie walkę o kliienta, Nokaut zapewne nastąpi w połowie września, wtedy to Era pokaże nowe taryfy, które będą lepsze od ofert konkurencji! Teraz Orange coś doda od siebie na urodzinki, żeby nie być gorszym. Poza tym chyba zacznie działać też już "Cyfrowy Polsat" jako MVNO.
Oj mogą taką taktyką przegrać. Jak ktoś zobaczy ofertę Ery, a potem lepszą rywala, to pójdzie do rywala, nie czekając na Erę :)

Chyba nie o to chodzi :)

#100817  autor: wheeler
 31 sie 2006, 17:04
prosilbym o odpowiedz na pytanie kiedy zostanie przedstawiony cennik oferty era fun (news) ?

#100839  autor: user_delete2
 31 sie 2006, 18:03
A mi sie wydaje ze za duzo wszyscy oczekiwali. I teraz wiekszosc sobie tlumaczy ze w polowie wrzesnie, ze nowe taryfy itd. No moze i beda nowe tary ale pewnie bedzie z 5 zl taniej przy abonamencie za 50 zl i tyle. Nie zapominajcie ze jest caly czas tylko 3 graczy na rynku. Po co maja sobie w droge wchodzic? I tak klient gdzies pojdzie.

Pzdr.

#100844  autor: D@rio
 31 sie 2006, 18:16
joasia_23 pisze:
D@rio pisze:
rafcyk pisze:BTW zapytam, czy na studenta można wziać drugą aktywacje, czy tylko dla osób poświadczających dochody?
teoretycznie można...
W praktyce też.
'

w praktyce to zależy. M. in od rachunków, stażu w sieci itp. itd. Bo zawsze Dział Aktywacji może zawołać kaucję ;) - i ma takie prawo, nawet bez uzasadnienia dlaczego.

Obrazek

#100846  autor: raver4s
 31 sie 2006, 18:17
Chwila... Jeżeli dobrze zrozumiałem to 1 oferta to 10 zl abonamentu. Czyli gdybym wybrał 3 oferty to mogłbym mieć np. motke v3 za 49 zł w abonamencie 30zł miesięcznie, tak?
Czy w ogole mi sie cos pomieszalo?

#100848  autor: Kaczy
 31 sie 2006, 18:18
raver4s pisze:Chwila... Jeżeli dobrze zrozumiałem to 1 oferta to 10 zl abonamentu. Czyli gdybym wybrał 3 oferty to mogłbym mieć np. motke v3 za 49 zł w abonamencie 30zł miesięcznie, tak?
Ale tylko przed 10 miesięcy. Później cena za 1. ofertę wzrasta do 20 zł.

...::: Made for loneliness :::...

#100849  autor: D@rio
 31 sie 2006, 18:18
wheeler pisze:prosilbym o odpowiedz na pytanie kiedy zostanie przedstawiony cennik oferty era fun (news) ?
a z takim pytaniem to do WitkaT najlepiej ;)

generalnie - hym hym. Widzialem gorsze oferty. A więc nie narzekajcie ;) Jeśli ma ktoś ochotę na duży abonament, to obecna oferta jest dla Niego jedną z lepszych - tj. Era NowyKomfort VIP ;)

rewelacji może i nie ma, ale tragedii też nie. Jest tak po środku. Jak dla mnie to promocja na 4+ ;)

Obrazek

#100850  autor: D@rio
 31 sie 2006, 18:19
Kaczy pisze:
raver4s pisze:Chwila... Jeżeli dobrze zrozumiałem to 1 oferta to 10 zl abonamentu. Czyli gdybym wybrał 3 oferty to mogłbym mieć np. motke v3 za 49 zł w abonamencie 30zł miesięcznie, tak?
a nie do 30zl.?

Obrazek

#100852  autor: Kaczy
 31 sie 2006, 18:21
No całkiem możliwe. Mój błąd. Czasami tak zagmatwają w tych umowach, że na 1. rzut oka ciężko się połapać.

...::: Made for loneliness :::...

#100860  autor: Dociekliwy
 31 sie 2006, 18:52
To lepsze cwaniaki... oferta jest gorsza od obecnej - nie dość że były te dodatkowe minuty to przez cały okres abonament np. 40 złotych. Teraz 43.33 średnio miesiecznie. Czyli po dziesięciu miesącach przeskok z 20 do 60... padaka :?

#100872  autor: bo8ek
 31 sie 2006, 19:39
Witam, sledze temat nowych promocji ery od jakiegos juz czasu, ale dzis postanowilem napisac, bo mam kilka pytan.
Chce kupic na abonament telefon nokia 6280, w obecnej promocji ery przy planie za 75zl kosztowalby mnie 650zl. Myslalem ze w nowej promocji ceny spadna, badz same taryfy beda atrakcyjniejsze. W nowej promocji "dziesieciolecia" sa tylko opcje z iloscia ofert. Mam pytanie czy wiecie/przypuszczacie czy pojawia sie jakies nowe taryfy i telefony dla roznych taryf np za 75zl, czy jesli "wiecej lata" konczy sie 3 wrzesnia, a 4 wchodzi promocja "dziesieciolecia" to nic nowego sie nie pojawi? Chce jak najtaniej kupic ta nokie przy jak najlepszym abonamencie i nie wiem czy jak nie kupie do niedzieli w "wiecej lata" to czy nie strace najlepszej okazji jaka jest na rynku teraz, bo orange ma telefon drozszy i gorsza oferte, a plus nie ma tego telefonu. Dzieki za pomoc

#100876  autor: kameT
 31 sie 2006, 19:47
D@rio pisze:
Kaczy pisze:
a nie do 30zl.?
też mi się zdaje, że do 30zł, ale jakby wzrosło 2krotnie, czyli do 20zł, to nie byłoby aż tak żle ;)

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#100881  autor: Dociekliwy
 31 sie 2006, 20:19
Panowie :D

Z całym szacunkiem...

4 d) Promocyjny abonament za każdą Ofertę wybraną w momencie podpisywania umowy, obowiązywać będzie przez 10 pierwszych, pełnych Cykli rozliczeniowych. Po tym okresie opłata za każdą ofertę naliczana będzie zgodnie z Załącznikiem cenowym do oferty taryf Era Nowy Komfort i Era Nowy Komfort VIP.

Odsyłam do tej strony.

Mam nadzieję, że to rozwieje niejasności 8)

Do bo8ek

Wydaje mi się, że tak jak w innych postach - wejdzie taryfa "nokautująca"... Musi być atrakcyjniejsza niż konkurencji, albo przynajmniej zbliżona.

Na Twoim miejscu bym się wstrzymał, sam się wstrzymuję z kolejną aktywacją. Chcę kupić następny telefon w erze i poczekam do połowy września, jak nie, to do Świąt - na pewno coś zrobią.

#100891  autor: D@rio
 31 sie 2006, 20:38
bo8ek pisze:Witam, sledze temat nowych promocji ery od jakiegos juz czasu, ale dzis postanowilem napisac, bo mam kilka pytan.
Chce kupic na abonament telefon nokia 6280, w obecnej promocji ery przy planie za 75zl kosztowalby mnie 650zl. Myslalem ze w nowej promocji ceny spadna, badz same taryfy beda atrakcyjniejsze. W nowej promocji "dziesieciolecia" sa tylko opcje z iloscia ofert. Mam pytanie czy wiecie/przypuszczacie czy pojawia sie jakies nowe taryfy i telefony dla roznych taryf np za 75zl, czy jesli "wiecej lata" konczy sie 3 wrzesnia, a 4 wchodzi promocja "dziesieciolecia" to nic nowego sie nie pojawi? Chce jak najtaniej kupic ta nokie przy jak najlepszym abonamencie i nie wiem czy jak nie kupie do niedzieli w "wiecej lata" to czy nie strace najlepszej okazji jaka jest na rynku teraz, bo orange ma telefon drozszy i gorsza oferte, a plus nie ma tego telefonu. Dzieki za pomoc
ja tylko powiem iż owy telefon jest dostępny dla taryf biznesowych w sieci Plus.

Obrazek

#100894  autor: bo8ek
 31 sie 2006, 20:56
Dociekliwy dzieki za rade, taki mialem plan, zeby zaczekac, ale coraz mniej jestem pewny, boje sie, ze nie pojawi sie nic lepszego niz obecna oferta "wiecej lata" -pod wzgledem minut+darmowego numeru, jak rowniez pod wzgledem ceny telefonu, a nawet nastepna oferta bedzie gorsza ( badz minuty badz cena telefonu ).

D@rio dzieki, ale musze wybierac z ofert dla klientow indywidualnych, nie mam mozliwosci wziecia telefonu na firme.

#100909  autor: D@rio
 31 sie 2006, 21:16
bo8ek pisze:D@rio dzieki, ale musze wybierac z ofert dla klientow indywidualnych, nie mam mozliwosci wziecia telefonu na firme.
Generalnie w tym momencie ja bym rozważył 2 kwestie skoro interesuje Cię tylko ten telefon.

1. Oferta OrangePremium100 z Nokią 6280 + liczne przywileje.

2. No i oferta Ery...

Jeśli potrzebny CI darmowy numer itp. i faktycznie oszczędniej wyjdzie Ci oferta letnia Ery to myślę iż nie ma co się zastanawiać. Urodzinową promocję już znamy - każdy widzi co jest i może sobie przeanalizować.

Natomiast, jak znam życie jeśli wejdą nowe taryfy Era NoKaut to będą one sprzedawane jako same suche taryfy + zestaw z terminalem. A więc zero benefitów. Jestem na jakieś 75% że tak pewny. Podobnie robi Orange, jak i Plus i Erze też to się zresztą kiedyś zdarzało. Zawsze tak jest że najpierw firma stara się wyłapać klientów na "nowości" a dopiero później, po kwartale, pół roku zaczyna coś dodawać do tych taryf, kiedy taryfy są już znane i wypromowane i jeśli sprzedaż jest "średnia". A więc ja bym się tak nie napalał na te nowe taryfy. Ciekawe tylko jakie będą stawki. Ale za wiele z cen i tak pewnie nie zejdą bo tak naprawdę już nie ma z czego. Jedyne co się może zmienić to poprostu konstrukcja tych taryf (np. na pakiety kwotowe albo abonamentowe), kolejność schodzenia....i to wszystko.

Życzę trafnych wyborów :smt006

Obrazek

#100914  autor: bo8ek
 31 sie 2006, 21:36
Wiec tak, orange premium odpada, bo nie chce wydawac 100zl miesiecznie na telefon, zreszta ciezko byloby mi to wydzwonic. Teraz mam na karte i srednio 50-60 miesiecznie wydzwaniam ( jestem w orange ), bylbym sklonny wydawac 75zl miesiecznie przy dobrej jak dla mnie ofercie ery --> 160 minut + 1 darmowy nr. ( czy w tym abo minuty sa wymieniane na smsy? przypuszczam, ze tak, ale wole sie upewnic, bo nigdzie tego nie wyczytalem :) ) .
Napalilem sie na ta nokie 6280, jeszcze bardziej wolalbym N80 :) ale to w tej kosmicznej promocji ery za 10 ;)
Dla mnie w porownaniu do orange go, oferta ery na abonament jest atrakcyjna, zastanawiam sie tylko czy cena tej nokii spadnie z tych 650zl przy tym abonamencie. Z drugiej strony boje sie, ze moze sie okazac, ze nastepna taryfa/promocja bedzie gorsza niz aktualna.
Pozostaje mi przemyslec to i podjac decyzje, bo jesli chce sie zalapac na obecna promocje mam czas do niedzieli. ( jesli sie zdecyduje niekoniecznie moge dostac ten telefon, bo moga nie miec akurat na stanie, pani w salonie mowila mi ze raczej sa ciezko dostepne).
Ciezka decyzja przede mna.
Dzieki za rady.

#100918  autor: D@rio
 31 sie 2006, 21:45
- tak, minuty są wymienalne na SMSy w stosunku 1:4

- wiesz, tak promocja jest ważna aż do Listopada a więc....długo długo. Za wiele się nie zmieni pewnie. Najwyżej wejdzie "NoKaut" z taryfami + terminale i tyle. Ale też nie liczyłbym na jakiś super rewelacyjny spadek cen. Jeśli miałaby być faktycznie rewolucja to byłaby ona teraz - bo to był odpowiedni moment. Teraz, kolejny najbliższy moment to oferty świąteczne (grudzień/styczeń) bo wtedy zawsze sprzedaż się zwiększa i często jest coś ciekawego, ponadtwo, planowo w Styczniu startuje P4 a więc tym bardziej...

Cóż, telefon jest bardzo dobry. Napewno warto dać za Niego nawet te 650zł. ;)
decyzja należy do Ciebie.

Obrazek

#100942  autor: wheeler
 31 sie 2006, 22:13
wlasciwie to tez mam problem i nie wiem co robic z ta era czy isc i decydowac sie na zestaw er a fun w tej chwili...zastanawiam sie czy bedzie cos nowego w tej ofercie czy tylko przedluzenie istniejacej oferty i czy wogole ma era w planach jakas oferte urodzinowa (znizki cen telefonów w era fun )...czy to tylko taki szum wokol tego sam nie wiem. Dobrze bylo by zaczekac ale jak wie czlowiek na co czeka

#101012  autor: D@rio
 31 sie 2006, 23:38
zapraszam do lektury: click

Obrazek
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1