• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #100209  autor: Pawrzes
 30 sie 2006, 01:36
Teraz z bramki Omnix Sponsorowanej dzienny limit wysłanych SMSów o maksymalnej długości 110 znaków zmiejszył się do 6 , natomiast limit wysłanych MMSów tekstowych o max. długości 800 znaków zwiększył się do 3.

Pozdrawiam
 #100220  autor: GregPepe
 30 sie 2006, 08:00
Pawrzes pisze:Teraz z bramki Omnix Sponsorowanej dzienny limit wysłanych SMSów o maksymalnej długości 110 znaków zmiejszył się do 6 , natomiast limit wysłanych MMSów tekstowych o max. długości 800 znaków zwiększył się do 3.
Ja mam hasła do 3 bramek takze jak mam potrzeby to mam 18 SMS, 9 MMS
Myśle że podstawowe załozenie tej zmiany to zachęcić (czytaj zmusić) klientów do częstrzego wysyłania MMS, mogli zwiekszyć limit MMS, bez zmiejaszania tego drugiego.
Ogólnie darmowa bramka Ery coraz bardziej odstaje od konkurencji

#100276  autor: slonecko
 30 sie 2006, 11:38
Faktycznie nawet na to nie spojrzalam, ale jakis czas temu bylo tak ze bylo 10 smsow i zmniejszyli ilosc znakow do 90 albo 80, nie pamietam moze cos jest nie tak i wszystko wroci do normy. A co do 'zmuszenia' do wysylania mmsow to moze jestem zacofana ale czemu o to ma im chodzic? nie rozumie.

#100278  autor: Pawrzes
 30 sie 2006, 11:52
slonecko pisze:Faktycznie nawet na to nie spojrzalam, ale jakis czas temu bylo tak ze bylo 10 smsow i zmniejszyli ilosc znakow do 90 albo 80, nie pamietam moze cos jest nie tak i wszystko wroci do normy. A co do 'zmuszenia' do wysylania mmsow to moze jestem zacofana ale czemu o to ma im chodzic? nie rozumie.
Tak, czasowo było limit mniejszej ilości znaków bo doklejona reklama była dłuższa. Limit 6SMS/3MMS pozostanie na dłużej bo stosowny zapis jest w regulaminie bramki...

Pozdrawiam

#100281  autor: slonecko
 30 sie 2006, 12:00
No to szkoda bo ta bramka to jedno z dwoch miejsc w internecie ktore znam, z ktorych mozna wysylac smsy na ere pod tym wzgledem orange ma najlepiej

#100286  autor: martins
 30 sie 2006, 12:13
slonecko pisze:No to szkoda bo ta bramka to jedno z dwoch miejsc w internecie ktore znam, z ktorych mozna wysylac smsy na ere pod tym wzgledem orange ma najlepiej
Nie prawda. Jesli chodzi o wysylanie smsow do wlasnej sieci to najlepiej ma Plus. Z miasta Plusa wysyla sie darmowe smsy o dlugosci prawie 5 smsow BEZ OGRANICZEN do wszystkich abonenetow Plusa. Na dodatek Te 5 smsow laczonych jest w calosc i nie ma dodawanych zadnych zbednych reklam itp.
Do niedawna abonenci Plusa mogli sobie rowniez przez plusnet bezplatnie i bez ograniczen wysylac mmsy. Tylko nie wiem czy to jest dalej aktualne.
Ale moim zdaniem najlepsza bramke wewnatrz sieciowa ma Plus

#100287  autor: Kaczy
 30 sie 2006, 12:16
martins pisze:
slonecko pisze:No to szkoda bo ta bramka to jedno z dwoch miejsc w internecie ktore znam, z ktorych mozna wysylac smsy na ere pod tym wzgledem orange ma najlepiej
Nie prawda. Jesli chodzi o wysylanie smsow do wlasnej sieci to najlepiej ma Plus.
Martins, tylko slonecku chodziło o wysyłanie sms`ów do Ery, a nie do własnej sieci (Plusa).

...::: Made for loneliness :::...

#100288  autor: martins
 30 sie 2006, 12:18
Kaczy pisze:
martins pisze:
Nie prawda. Jesli chodzi o wysylanie smsow do wlasnej sieci to najlepiej ma Plus.
Martins, tylko slonecku chodziło o wysyłanie sms`ów do Ery, a nie do własnej sieci (Plusa).
No fakt, zle zinterpretowalem ze Orange ma najlepiej. ;)

#100331  autor: Noelani
 30 sie 2006, 14:22
A ja myślałam, że to tylko u mnie cos się zmieniło...
No to trzeba bedzie załozyc nowe konto na inny nr :wink:

Co do zwiekszonej liczby mms'ów - to dobrze sie stało, ale niestety nigdy nie mamy pewności, że ktoś ma: po pierwsze- telefon z mozliwoscią odbierania mms'ów; po drugie - dobrze skonfiguroany telefon w Erze. Więc podejrzewam, że operator zamiast zachecić do wysyłania mms'ów, może zniechecić swoich klientów do tego...

Prawda jest, że bramka Ery znacznie odstaje od bramek konkurencji i niestety jest to różnica na niekorzysć Ery.
6 sms'ów po 110 znaków wypada raczej marnie przy praktycznie nieograniczonych możliwosciach bramek konkurencyjnych...
Brak mozliwosci łączenia smsów i każdorazowe logowanie skutecznie zniecheca do korzystania z tej usługi.

Niestety te wszystkie wady powodują, że po kilku próbach wysłania smsów w taki sposób możemy naprawdę znienawidzić PTC....
 #100736  autor: kojot67
 31 sie 2006, 14:27
Nie próbowałem wcześniej, jak sie korzysta z wysyłania mms z bramki ery?
Z orange to idzie dość łatwo. Dodam że można też wysyłać sms-y do innych sieci np.: ERA, Plus

#100908  autor: slonecko
 31 sie 2006, 21:15
ale z orange tylko jak sie zalogujesz na nr z orange to ozesz wysylac smsy na inne sieci a jak sie logujesz bez nr tel to mozesz tylko do orange wiec jesli ktos nie ma tel w orange to nie ma jak skorzystac, no chyba ze znajomy pomoze :P

#100910  autor: D@rio
 31 sie 2006, 21:22
slonecko pisze:ale z orange tylko jak sie zalogujesz na nr z orange to ozesz wysylac smsy na inne sieci a jak sie logujesz bez nr tel to mozesz tylko do orange wiec jesli ktos nie ma tel w orange to nie ma jak skorzystac, no chyba ze znajomy pomoze :P
zawsze można kupić starter za 5 zł. ;) to nie majątek...

Obrazek

#100932  autor: slonecko
 31 sie 2006, 22:01
No niby mozna ale po co tak kombinowac ? chociaz z drugiej strony tamto konto chyba nie wygasa a za to dostaje sie przynajmniej dostawalo 10zł w prezencie na wygadanie i wypisanie wiec sie jeszcze zwraca:P

#100935  autor: D@rio
 31 sie 2006, 22:04
slonecko pisze:No niby mozna ale po co tak kombinowac ? chociaz z drugiej strony tamto konto chyba nie wygasa a za to dostaje sie przynajmniej dostawalo 10zł w prezencie na wygadanie i wypisanie wiec sie jeszcze zwraca:P
no powiedzmy że mniej więcej masz rację.

Konkretnie są takie startery gdzie płącisz 5zł. a na wygadanie masz 8zł. - jest to oferta limitowana (wyprzedażowa, do wyczerpania zapasów) tylko w salonach Orange. Normalnie są dostępne też jeszcze startery 5zł. za 5zł. Pozatym, opłaca się bo zakłądasz sobie Mbox'a i SMSujesz/MMSujesz w pewnej ilości (30SMS/5MMS) za darmo ;)

Obrazek

#100938  autor: slonecko
 31 sie 2006, 22:11
Mam racje :P chyba;) bo to jest tak ze na tej stronce orange jak sie zarejestrujesz to wtedy w prezencie dostajesz 10 zł nie mowilam akurat o starterze :)

#100947  autor: D@rio
 31 sie 2006, 22:20
slonecko pisze:Mam racje :P chyba;) bo to jest tak ze na tej stronce orange jak sie zarejestrujesz to wtedy w prezencie dostajesz 10 zł nie mowilam akurat o starterze :)
no to nie masz racji ;-) ta promocja była, dawno dawno temu. Rok temu już się skończyła gdzieś. To było popularne za czasów IDEI jeszcze. Teraz się niedostaje już nic za rejestrację.

Obrazek

#100955  autor: slonecko
 31 sie 2006, 22:30
aaaale lipa... no to przepraszam mam przestarzale informacje... no bo ja sie rejestrowalam jeszcze za czasow idei :P hmm... to chyba jednak Idea byla lepsza nic Orange no ale coz...

#100958  autor: D@rio
 31 sie 2006, 22:34
slonecko pisze:aaaale lipa... no to przepraszam mam przestarzale informacje... no bo ja sie rejestrowalam jeszcze za czasow idei :P hmm... to chyba jednak Idea byla lepsza nic Orange no ale coz...
każdy to wie że Idea była lepsza niż obecne Orange ;-)

Obrazek

#100961  autor: slonecko
 31 sie 2006, 22:37
Ja tam nie wiedzialam bo jak mialam popa to wszystko wydawalo sie podobne :P