D@rio pisze:
pierwszy sposób - wysylajac smsa pod numer 5500. Koszt to cena zwyklego smsa wedlug cennika a w
tresciu wpisuje sie:
czarne - tapeta z logo Orange na czarnym tle
biale - tapeta z logo Orange na bialym tle
logo - logo operatora - napis Orange zamiast Idea Milego Dnia - oczywiscie tylko
dla aparatów które obsluguja przysylane smsem logo operatora (zmieni napis POP na Orange).
Mam właśnie problem z tym numerem 5500.
Sam jestem abonentem Plusa, ale testuję ostatnio "przedpotopową" Nokię 3310 (tzw. "Nokia Małysza" - kiedyś reklamował ten model w sieci Idea).
Wysłałem już chyba z 5 SMSów z poleceniem "logo" na numer 5500, i wciąż tego loga nie otrzymałem... Mimo że odczekałem "regulaminowe" 24 godziny.
Nokia jest kupiona na tzw. rynku wtórnym, ale zaraz po kupnie wyzerowałem wszystkie ustawienia poleceniem "przywróć ustawienia fabryczne".
"Na pokładzie" ma kupioną w tym tygodniu kartę POPa, już w wersji "pomarańczowej". Na wyświetlaczu wyświetla się wpierw nazwa "IDEA", która później zmienia się na "POP".
Co może być tego przyczyną? Wina nie leży chyba po stronie telefonu, skoro - próbowałem - można na niego przesłać dowolne logo graficzne z Wapstera.pl.
Dzwoniłem nawet do BOKu Orange'a, ale tam obsługa 'rozkładała' bezradnie ręce, posiłkując się poradami typu "uaktywnienie odbierania tekstów z bramki internetowej" (jakby to miało jakiekolwiek znaczenie".
Jakieś pomysły, sugestie co do 'przedpotopowej" Nokii 3310 mojej Cioci i loga Orange w POPie?