• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #106458  autor: mamaj12
 18 wrz 2006, 19:54
Witam,
w grudniu będę przedłużał umowę i zastanawiam się nad nowym telefonem.

Na początku napisze, że wydaje mnie się, że z podanych wyżej tel najlepszy jest W810i. Super mp3 i aparat. Ale wsumie nie zależy mi tak bardzo na mp3 i aparacie. Bardziej mi zależy na dobrej jakości wyświetlaczu, baterii, no a chciałbym telefonik z klapką (taki bajer, do tej pory miałem "zwykłe"), ewentualnie rozsuwanego. Oczywiście jak przyjdzie czasami zrobi fotkę, to żeby nie była lipa. Z podanych tylko E770 nie jest dostępny w Orange. Więc jeśli się okaże on OK, to wezmę którykolwiek, sprzedam i kupie E770 (cena teraz ok 800zł chyba). Chyba, że za taką cenę polecicie jakiś lepszy z klapką.

Podsumowując jakby każdy, kto będzie udzielał odpowiedzi na mojego obłędnego posta, uszeregował te telefony od polecanego najbardziej do najmniej. No i oczywiście wypowiedział na temat tel z klapką (czy nie nabiera ona z czasem luzów, itp). A Z400 czy 6280 lepszy?

Będę wdzięczny za pomoc. THX

#106528  autor: szulzykk
 18 wrz 2006, 23:00
Z tych wszystkich jesli zalezy Ci na super telefonie to 6280 ! Super wyswietlacz no i ladne tez od czasu do czasu fotki sie nim pstryka ! W800i bierz jesli Ci wlasnie zalezya na muzie i fotkach. Samsung ma bardzo ladny wyswietlacz oraz zlacze kart !! Tutaj mysle ze pomiedzy wyborem 6280 czy Z400 powinienes sie kierowac designem poniewaz te telefony sa zblizone do siebie fukcjami :wink:

n6230i.prv.pl back in action !!

#106534  autor: Forest
 18 wrz 2006, 23:12
Jesli do muzy to W810
A do reszty to 6280 :wink:

Ja bym bral 6280 ze wzgledu na ladny wyswietlacz, slider i ze wzgledu na wyglad :wink: Ogolnie zajefajny telefonik :)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#106580  autor: RickY
 19 wrz 2006, 09:18
Potwierdzam to co przedmówca mówił jednakże 6280 ma świetne mp3 ;) więc tylko 6280

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#106587  autor: Przemek
 19 wrz 2006, 09:40
Jeśli będziesz słuchał dużo muzyki, to SE może Ci zastąpić odtwarzacz mp3 i wtedy będzie najlepszym wyborem, jeśli nie będziesz słuchał muzy, to wtedy bierz Nokię 6280, naprawdę super telefon, UMTS ma, karty pamięci ma, aparat jest no i mp3 też jest.

#106770  autor: blipek
 19 wrz 2006, 19:53
a ja jak zwykle jako szczęsliwy posiadacz Samsunga Z400 poradzę Ci właśnie owy model(z400)... przepiękny wyświetlacz, dobra mp3(z kartami pamięci), umts oczywiście... żadnych zastrzeżeń... no i powiem Ci szczerze że sam długo zastanawiałem się nad 6280 i w sumie to nie żałuję swojego wyboru... z kilku powodów...:
*Samsung jest bardziej... hmmm... , że tak powiem "ergonomiczny"(według mnie) to znaczy, np. jest troche mniejszy, jest cieńszy, w ogóle taki bardziej jest... :-D
*jakość wykonania samej "przesuwnicy" w Samsungu, wydaje się być lepsza,(mój kolega z klasy ma 6280 mniej więcej tyle samo czasu co ja Z400 i u niego górna część telefonu - kurde nie wiem jak to nazwać ale wiecie o co mi cho...- jest bardziej ruchliwa, może to zależy od tego jak się tego telefonu używa... ale przecież do czegoś tego slidera zrobili... - żeby go rozsuwać... to nie może cały dygotać jak się go poruszy... ale to jest oczywiście jego telefon i nie mogę uogulniać to wszystkich 6280...)
Ja bym Ci radził wziąć sobie Z400, według mnie jest tylko jeden plus w 6280 ... - początkowa karta pamięci o poj. 64MB... w W810i jest 512... (mi to w sumie wisi bo mam 1GB) więc zależy na czym Ci najbardziej zależy...

[scroll]Motorola D520 :arrow: Sony CMD-J5 :arrow: Panasonic GD93 :arrow: Sony Ericsson T68i :arrow: Samsung X-600 :arrow: Samsung Z400 :arrow: Nokia E51[/scroll]

#106834  autor: tomico
 19 wrz 2006, 21:29
Kolejny głos na 6280, to super telefon, świetna jakość mp3, slider, bardzo go polecam, jak masz jakieś konkretne pytania to pisz.

#106850  autor: mamaj12
 19 wrz 2006, 22:43
no właśnie, kurczę (że tak powiem). Najgorszy jest ten sam wybór, według mnie. Bo jak się jz poźniej już coś weźmie to będzie się podobało, tak czy inaczej.

Dzięki za wszystkie opinie. Trochę rozjaśniają sprawę wyboru, ale... , zawsze jest jakieś ale... Chciałem mie bardzo jakiś tel z klapką, ale raczej rozważałem właśnie tylko S E770, no ale coraz bardziej się skłaniam do z400 lub 6280. Pewnie ostatecznie zadecyduje w jakich cenach mi zaoferują te telefony.

Jednakże uważam ten temat ciągle za otwarty, i czekam na kolejne opinie. Może potraficie zaproponowa jakiś tel z klapką właśnie, porównywalny do ww, i w rozsądnaj cenie (niestety muszę ją zawęzić do 700 max, bo muszę sobie jescze buty na zimę kupić, a nie przelewa mi się :))

Pozdro dla wszystkich