Witam.Przyjaciel zdecydował się wreście na kupienie telefonu komórkowego,prosił mnie,abym wybrał cos dla niego.Oto jego wymagania:
-telefon ma służyć do dzwonienia,pisania SMSów,MMSów,więc klawiatura musi być wygodna.
-służyć ma on za odtwarzacz MP3 i radio,poprostu przenośnie urządzenie do słuchania muzyki.
-Trwałość,długo trzymająca się cena produktu(gdyby telefon mu się nie spodobał,lub chciał zmienić na inny),łatwość obsługi i dobra bateria,aby trzymała minimum 3 dni.
-Aparat 2.0 megapixelowy,niezła kamera do kręcenia filmów,filmy muszą być kręcona na wysokiej rozdzielczości i ładnie wyglądać.
-Ładne menu,duza,a zarazem ładna czcionka z pieknymi ikonami.(krótko mówiąc ładny wyświetlacz).
Telefon do 1000zł
Nie wiem jeszcze,gdzie chce kupić ten telefon.Myślał tylko i wyłącznie przy zakupie w komisie,salon odpada.Wspominał tez,że jego ojciec ma znajomości w hurtowni,więc może uda mu się załatwić coś dobrego,po niższej cenie.Dlatego zdecydował się na telefon do 1000zł.
Mi nasunął się z początku SonyEricsson K750i.Jednak ma on awaryjny joystic,z tego co słyszałem,a wymiana może kosztować ok. 100zł.
Dopiero dziś na wieczór,przeglądając bazę telefonów na telepolis,zauważyłem Nokię 6233 i 6234.Pierwszy model ma być dla większości sieci komórkowych,natomiast 6234 dla Vodafone,o ile się nie mylę.Oba te telefony są eleganckie,posiadają aparat 2.0,wyświetlacze z dużą rozdzielczością,mp3 i radio.Nie wiem natomiast jak jest z baterią,zoom'em i czy znacie jakies dobre forum,na temat tych telefonów.Acha i który waszym zdaniem będzie miał wygodniejszą klawiaturę? Proszę,oto zdjęcie obu tych telefonów.Wg mnie 6234(ten po lewej),jednak ma on nieco mniejszy wyświetlacz,a kolega wolałby coś z dużym wyświetlaczem
Słyszałem jeszcze,że istnieje możliwość wgrania do K750i oprogramowania(softu) z W800i.Ponoć nie jest to łatwe,a on nie miał nigdy telefonu komórkowego,więc nasuwa się trochę dziwaczne pytanie...czy mozna o coś takiego poprosić panów w komisie,o wgranie softu z w800i do k750i i czy sa w stanie to zrobić,czy trzeba sobie radzić samemu?
Czy są lepsze modele telefonów w tej cenie? Zależy mu zdecydowanie na aparacie,muzyce, przyjemności korzystania z telefonu.3G jest mu zbedne,a o symbianie nawet mu nie mówiłem,więc nie wiem czy dobrym rozwiązaniem było by kupienie odrazu telefonu takiego typu.Prosze o konkretne propozycję innych telefonów.Jeśli ktoś posiada w/w telefony,prosze o kontak przez PW na telepolis.pl.
Dzięki za odpowiedzi,pozdrawiam