Czy ktoś mógłby mi doradzić, który z tych dwóch telefonów jest bardziej godny uwagi? Obecnie mam N6230i i generalnie jestem z niej bardzo zadowolony, ale chciałbym mieć telefon z nieco lepszym aparatem fotograficznym i kamerą wideo, której filmy będą się nadawały do oglądania nie tylko na wyświetlaczu telefonu. Ogólnie rzecz biorąc, to - pomijając krótką przygodę z Panasonikiem i SE 610 - "od zawsze" mam telefony Nokii. Wprawdzie żona ma SE 600i, który jako telefon sprawuje się nieźle, ale bardzo brakowałoby mi w nim (gdybym to ja go posiadał) np. chronionego hasłem portfela, w którym mogę zapisywać te wszystkie koszmarne piny, pesele, regony itp, czy choćby kalendarza, który przypominałby mi o zdefiniowanych wcześnoiej rocznicach (moja 6230i przypominając mi np. o urodzinach córki, od razu informuje, które to już z kolei; w zony SE takiej funkcji po prostu nie ma...).
Czy SE K800i został uzupełniony o te funkcjie (trzykrotnie już o to pytałem na stronie SE, ale moje maile zostały bez odpowiedzi...), czy też funkcje i oprogramowanie nie rózni się zbyt wiele od K600 i K750?
Czy jest ktoś, kto "obcował z jednym i drugim (N73 i SE K800i) telefonem i może mi coś doradzić?
Jeżeli chodzi o moje priorytety, to doby aparat foto i kamera, portfel i kalendarz z możliwością ustawienia terminów powtarzalnych, możliwość słuchania MP3, relatywnie wytrzymała bateria no i wygląd oczywiście, ale ten warunek akurat spełniają oba te telefony bez zarzutu.
Pozdrawiam.
Odi profanum vulqus et arceo