• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #101891  autor: karo
 03 wrz 2006, 16:04
Mam dylemat co kupić ,zastanawiam się nad nokią E 50 lub E 60.
Jake są opinie na temat tych modeli osób które je użytkują.
Pozd

[ Komentarz dodany przez: Kaczy: 2006-09-03, 18:06 ]
Przeniosłem do właściwego działu i poprawiłem temat :evil: :evil:
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2006, 18:06 przez karo, łącznie zmieniany 1 raz.

#101897  autor: uśmiechnięty
 03 wrz 2006, 16:15
Ja ich nie użytkuje... i ciężko powiedzieć.
Nokia E60 moim zdaniem jest ładniejsza od E50.
Ma klawiaturę Qwerty i świetny wyświetlacz o 16 777 216 kolorach.

Nokia E50 jest trochę cegłowata. Chuda, a długa. Ma gorszy wyświetlacz, za to posiada aparat, którego nie posiada.

Sam wybierz, na czym Ci zależy. Ja już swoje powiedziałem :) ;--))

#101902  autor: wojttek
 03 wrz 2006, 16:24
uśmiechnięty pisze:Ja ich nie użytkuje... i ciężko powiedzieć.
Nokia E60 moim zdaniem jest ładniejsza od E50.
Ma klawiaturę Qwerty i świetny wyświetlacz o 16 777 216 kolorach.

Nokia E50 jest trochę cegłowata. Chuda, a długa. Ma gorszy wyświetlacz, za to posiada aparat, którego nie posiada.
Sam wybierz, na czym Ci zależy. Ja już swoje powiedziałem :) ;--))
hmm.. od kiedy e60 ma qwerty? :?
Ja bym wziął e60 - głównie ze względu na wyświetlacz, Wi-Fi.. :-)
chyba, że potrzebny Ci aparat - wtedy e50 w opcji z aparatem 1,3 mpx. :wink:

[ Dodano: 2006-09-03, 16:24 ]
PS: i nie ten dział wg mnie :)

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#101954  autor: piotrz
 03 wrz 2006, 17:59
e50 jedynie przewyższa e60 obecnością aparatu, oraz ilością pamięci. Poza tym e60 jest lepsza...ma wlan, lepszy wyświetlacz (chociaż i tak na e50 pikseli nie zobaczysz.Różnica jest tylko wtedy, gdy sufujesz po internecie-więcej widać. no i e60 ma więcej kolorów...ale to wg mnie zbędny dodatek.już przy 65tys kolorów wszystko wygląda świetnie),oraz 3g. na pewno są jeszcze jakieś małe różnice, ale to są te najważniejsze.

#102090  autor: karo
 03 wrz 2006, 22:39
Mieszkam w małej miejscowosci i UMTS ditrze tutaj pewnie nie tak szybko .Podoba mi się E60 ale brak aparatu trochę mnie odstrasza. Do robienia zdjęć służy normalny aparat fotograficzny ale czasami bywa tak ze i ten aparacik w komórce się przydaje . Telefonu używam do rozmów i tzw. wypas nie jest mi potrzebny . Głównie powinien mieć dobrą baterie i fonie ,E 50 kojarzy mi się z nokią 6310 która była super. Może ktoś używa już E50 lub E 60 i ma jakieś doświadczenie z tymi modelami .

[ Dodano: 2006-09-03, 22:43 ]
a jeszcze ,jakie są różnice tak naprawdę prawdziwe różnice poza UMTS między tymi modelami

#127864  autor: Brasico
 27 lis 2006, 17:12
O to Panie kolego jak zależy Ci na bateri, to chyba nie tędy droga, ja mam E50. Już opisywałem ten telefon w innym poście. Bateria mi trzyma koło 4 dni (przy średnim użytkowaniu), koledzy z pracy mają też E50 ale oni więcej rozmawiają to tak co 2 dni łądują.

#128033  autor: Bartosz
 28 lis 2006, 06:02
no i z E60 jest bardzo podobnie - średnio około 4 dni trzyma bateria. E60 mam od lipca i jak do tej chwili nie miałem z nim żadnego problemu - jedyna taka wada jak dla mnie to długi start po włączeniu telefonu i trochę wolniejsze poruszanie się po menu w porównaniu do tel. bez symbiana ale pozatym jestem zadowolony z telefonu - bateria ładuje się niecałe 1,5h :mrgreen: Bez aparatu da się żyć. Na chwilę obecną nie widze telefonu na który zamieniłbym E60 :mrgreen: