• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #99393  autor: pajorro
 27 sie 2006, 22:28
Mam kupić cioci telefon. Jest to odoba starsza która potrzrbuje prostego, taniego telefonu na karte, chce zestaw w Simplus ponieważ rodzina ma też Plusie. W gre wchodzą takie zestawy:

Sagem My100X, My201X oraz Nokai 1600. Nigdy nie miałem Sagema i myślę, że dla niej lepsza byłaby Nokia 1600. Ceny odopowiednio 129 zł, 179 zł i 249...

Co wybralibyście Wy? Czekam na opinie :-)

#99402  autor: D@rio
 27 sie 2006, 22:42
Ja bym wziął tę Nokię. Ta Nokia jest tak prosta że poprostu każdy ją umie obsługiwać ;) ...nawet największy laik.

Obrazek

#99403  autor: pajorro
 27 sie 2006, 22:45
D@rio pisze:Ja bym wziął tę Nokię. Ta Nokia jest tak prosta że poprostu każdy ją umie obsługiwać ;) ...nawet największy laik.
To też właśnie tak myślę :-)

#99406  autor: przemek910
 27 sie 2006, 22:48
Skoro to ma byc telefon dla babci to bierz N1600 - sagemy z reguły są trudniejsze w obsłudze więc raczej nie polecam.

p.s. nie ten dział :) powinien znjadować się w "jaki telefon wybrac?"

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#99408  autor: D@rio
 27 sie 2006, 22:50
ewentualnie Nokia 2600 albo 3100 - jakbyś np. zamienił tą 1600. To już są w ogóle bajecznie proste telefony.

Obrazek

#99410  autor: D@rio
 27 sie 2006, 22:51
kin pisze:Skoro to ma byc telefon dla babci to bierz N1600 - sagemy z reguły są trudniejsze w obsłudze więc raczej nie polecam.

p.s. nie ten dział :) powinien znjadować się w "jaki telefon wybrac?"
a więc dotyczy Simplus, a więc sieci Plus :mrgreen: ...a więc dobrze wybrał ;)

Obrazek

#99411  autor: pajorro
 27 sie 2006, 22:55
Nie w zamiany lepiej się nie bawić. Telefon niech będzie nowy i z gwarancją :-) Kto potem będzie miał tym głowę zajętą? ;-)

A dział jakoś ten wybrałem bo to wkońcu zestaw Simplus ;-)

#99412  autor: D@rio
 27 sie 2006, 22:58
pajorro pisze:Nie w zamiany lepiej się nie bawić. Telefon niech będzie nowy i z gwarancją :-) Kto potem będzie miał tym głowę zajętą? ;-)

A dział jakoś ten wybrałem bo to wkońcu zestaw Simplus ;-)
Dokladnie. A pozatym, z serwisowaniem Nokii nie ma problemów. W każdym mieście wojewódzkim jest autoryzowanych serwis pogwarancyjny i gwarancyjny Nokii - a więc wiadomo że fachowo i orginalnie można dokonać naprawy. A z Sagem'em to jest różnie, później po jakichś komisach czy nieautoryzowanych serwisach trzeba się meczyć a po co.

Obrazek

#99455  autor: Rydels
 28 sie 2006, 08:39
Poza tym serwisow Nokii jest a jest (nawet u mnie w Pile jest autoryzowany salon z seriwsem).
A N1600 trzymalem w reku, i jest bajecznie prosta i przyjemna. Ciocia na pewno podola :!:
Tylko uprzedz ja o gadajacym powiadamiaczu godziny (uaktywnia sie jak przytrzymasz *) bo znam takich co sie za pierwszym razem przestarszyli :D

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#99457  autor: pajorro
 28 sie 2006, 08:45
Rydels pisze: Tylko uprzedz ja o gadajacym powiadamiaczu godziny (uaktywnia sie jak przytrzymasz *) bo znam takich co sie za pierwszym razem przestarszyli :D
:mrgreen:
:mrgreen:

OK :-) Wolę nie mieć jej na sumieniu jakby co... :P