• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #98127  autor: bart01
 24 sie 2006, 12:52
Witam wszystkich
Niedlugo bede mogl wymienic telefon na nowy poniewaz konczy mi sie umowa z Era. Do niedawna bylem zdecydowany na Nokie 6280 (zreszta korzystam z Nokii od kiedy pamietam... ot taki sentyment), ale im wiecej czytam roznorakich testow, przegladam fora, tym wiekszy matlik mam w glowie. Dlatego zwracam sie do Was z prosba o pomoc w wyborze telefonu.
Glownie zalezy mi na tym aby telefon byl niezawodny, posiadal intuicyjny interfejs, dobry wyswietlacz. Poza tym niedopuszczalne dla mnie jest mulowate dzialanie i wieszanie sie co chwila. Dobrze by tez bylo gdyby byl jakis ladny i zgrabny. Od razu zaznaczam, ze jakosc aparatu i odtwarzacza MP3 jest dla mnie sprawa drugorzedna. Wazne aby spelnial jak najlepiej swoje podstawowe funkcje, czyli dzwonienie i pisanie SMS-ów :)
Zastanawiam sie miedzy aparatami wymienionymi w temacie, czyli:
Nokia 6280
Sony Ericsson K750i
Samsung D600E
Samsung X700
Prosze o jakas pomoc i opinie o tych telefonach. Ewentualnie, jezeli jest jakis ciekawy aparat ktorego nie wymienilem to prosze o dopisanie do tej listy (cena raczej nie gra roli, ale bez przesady...).
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc

#98129  autor: przemek910
 24 sie 2006, 13:01
oczywiście że N6280 :!: Nie będzieci ci przymulał ponieważ nie ma Orange Menu. Pzoatym przewyższa wszystkie telefony UMTSem! Wyswieltaczem QVGA, no i to co pozostałe mają radio i aparat 2mpx - bez zastanawiania bierz 6280 ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#98131  autor: Przemek
 24 sie 2006, 13:08
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał, bierz Nokie 6280 i nie oglądaj się na pozostałe. Największym plusem jest zdecydowanie UMTS, potem dobry aparat i to, że telefon się nie zamula :) z tych co wymieniłeś na pewno jest najlepszy :)

#98132  autor: Osk92
 24 sie 2006, 13:10
N6280 :!: Reszta nie ma startu do niej. Nokia batoży, bo: UMTS, 2MPix aparat (tzreba przyzmać, że świetny), nowa konstrukcja i bla bla bla- jest super :)
Ew. K750i ale SE jest brzydki i starszy konstrukcyjnie choć też rozwnięty technicznie...
Ja mimo wszystko wybrałbym Nokie.
Samsungi są nie teges w tym zestawieniu...

#98136  autor: MarcinK
 24 sie 2006, 13:20
Jako podsumowianie tego co napisali koledzy
Nokia 6280 to najlepszy wybór :wink:

#98140  autor: bart01
 24 sie 2006, 13:34
Dzieki za odpowiedzi. A czy prawda jest, ze slider sprawia wrazenie malo solidnego i podczas rozsuwania telefon lubi sie wylaczac? Aparat przyjdzie do mnie kurierem wiec nie mam mozliwosci wziac go wczesniej do reki i ocenic...

#98141  autor: piotrz
 24 sie 2006, 13:37
bart01 pisze:Dzieki za odpowiedzi. A czy prawda jest, ze slider sprawia wrazenie malo solidnego i podczas rozsuwania telefon lubi sie wylaczac? Aparat przyjdzie do mnie kurierem wiec nie mam mozliwosci wziac go wczesniej do reki i ocenic...
niee...nic nie będzie się wyłączać... :)

#98143  autor: MarcinK
 24 sie 2006, 13:42
nic z tych rzeczy, Pumba ( moderator ) go ma , pobawiłem sie więc troche tym telefonem na zjeździe telepolis, bardzo solidnie zmontowany jest, :-)

#98150  autor: tomico
 24 sie 2006, 14:03
Nic się nie wyłącza przy rozsuwaniu sam go mam i śmiga bez problemu. Bierz go bo warto.

#98216  autor: uśmiechnięty
 24 sie 2006, 16:24
1. 6280 / 6233
2. D600e
3. K750i / X700

Tak o weź.
Warta uwagi w erze, jak 6280, jest także Nokia 6233. Nowsza i moim zdaniem równie udany model jak 6280. A jeśli obawiasz się mechanizmu działania slidera, wybór moim zdaniem jest jasny - 6233 ;)

#98220  autor: RickY
 24 sie 2006, 16:37
Zgadzam się razem z Państwem "bart01" jak masz do wyboru Tą cudną nokie 6280 TO BIERZ JĄ!!! a jak chcesz jakieś pliki gry itp to napisz do mnie na pw

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#98228  autor: RafalM
 24 sie 2006, 17:11
Zdecydowanie Nokia 6280. Jak napisali koledzy wyżej jest najlepsza z wymienionych tutaj. Ma UMTS dwie kamery jedna VGA, druga 2 mpx, doskonały wyświetlacz naprawdę warto.

#98267  autor: pumba
 24 sie 2006, 21:17
Widzę że wszyscy doradzają ci tylko jeden telefon a ja się wyłamie i zaproponuje ci NOKIE 6280 :mrgreen:
Jak sam widzisz wybór jest tylko jeden - Nokia 6280 ja zanim kupiłem ten telefon analizowałem wszystkie za i przeciw i rozważałem m.in. te telefony które podałeś i wygrała 6280 ze względu że jest najbardziej zaawansowana technologicznie ;)

#98311  autor: tomico
 24 sie 2006, 22:31
Jak chcesz mogę ci podrzucić film robiony tym fonem(640x480) bardzo ładny w dużej rozdzielczości i zdjęcia.

#98415  autor: bart01
 25 sie 2006, 09:36
Dzieki wszystkim za pomoc. Chyba zdecyduje sie na ten telefon.
A zdjecia i filmy zrobione ta Nokia mialem okazje juz widziec

#98582  autor: deejay
 25 sie 2006, 15:56
a ja Ci złoże inną propozycję :) bądź orginalny i nie 6280 od września w ofercie ery będzie Z400 i D900 i to Ci polecam oczywiście samsung albo jeśli nie zwracasz uwagi na to że baterie łądować trzeba co1-2 dni to polecam X820

pozdrawiam

#98787  autor: Tragedya
 26 sie 2006, 11:11
Rydels pisze:Jesli nie zalezy Ci na aaracie czy Mp3 to tak jak koledzy popierma wybor N6820
Sory, ale to bylo glupie :P. Przeciez 6280 ma dobre MP3 i aparat :/

#99303  autor: uśmiechnięty
 27 sie 2006, 19:00
deejay pisze:a ja Ci złoże inną propozycję :) bądź orginalny i nie 6280 od września w ofercie ery będzie Z400 i D900 i to Ci polecam oczywiście samsung albo jeśli nie zwracasz uwagi na to że baterie łądować trzeba co1-2 dni to polecam X820

pozdrawiam
Moim zdaniem X820, to jeden z niewielu Samsungów, który mi się nie podoba.
Moim zdaniem jest obleśny. Ta jego cienkość wcale nie jest sexy :-D
poza tym ekran podłużny, ustawiony odwrotnie niż w większości telefonów komórkowych wcale nie robi na mnie wielkiego wrażenia.[/i][/center][/quote]

#99487  autor: tombzd74
 28 sie 2006, 10:48
Po przeczytaniu wszystkich komentarzy, pozwole sobie wyrazic swoje zdanie na temat N6280. Uważam ze ten telefon jest bardzo brzydk(i!!!) taka cegla bez wyrazu, co nie znaczy ze innym nie moze sie podobac. Oprócz tego uwazam ze takie przesówne telefony nie sa wygodne w uzywaniu, z tego co wiem to pisanie esów tez nie jest za wygodne, telefon łatwo wypada z rąk.

J bym sie zastanawial w tej kolejności:
SE 750 (albo W800i,W10i)
Samsung D600E
Samsung X700
N6280

Prosiłbym o nie kasowanie mojego posta tylko dlatego, ze ktos go ma, a mi sie nie podoba.

Ps. Skoro to taki dobry telefon to dlaczego nie ma go w rankingu najlepszych fonow?!!!

Pozdrawiam

Tom