• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #97708  autor: sebaszw
 23 sie 2006, 13:47
Witam!
Szukam telefonu dla mamy, która nie zna się na elektronice i ciężko jest jej wytłumaczyć jak ustawić budzik w zegarku na rękę, który ma tylko dwa przyciski, komórka ma przynajmniej 6x tyle i nauczenie jej czegokolwiek będzie bardzo trudne. Już wiem, że to zadanie padnie mi:(, więc szukam jakiegoś prostego w obsłudze telefonu. Koniecznie musi mieć kolorowy wyświetlacz i aparat (może być słaby, chodzi tylko o to żeby mogła się pochwalić przed koleżankami z paracy:D), fajnie by było jakby nie był drogi (tak do 400zł), ale jak będzie trochę droższy to też nic się nie stanie.
Z góry dziękuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2006, 15:26 przez sebaszw, łącznie zmieniany 1 raz.

#97711  autor: ywis
 23 sie 2006, 13:49
Poszukaj N6230, dobry telefon i nie ma nic skoplikowanego w obsłudze, a i telefon jest ładny i typowy dla kobiet i mężczyzn.

#97716  autor: Osk92
 23 sie 2006, 14:00
N6020/21 :) Banalna obsługa, ładny aparat... na allegro spokojnie znajdziesz w tych cenach :lol:

#97717  autor: sebaszw
 23 sie 2006, 14:01
Ja mam nokie 6230:), próbowałem oswajać mamę z tym telefonem (bo ja chcę kupić sobie nowy), ale on jest dla niej znacznie za trudny. Myślałem raczej o Siemensie, albo SE

#97718  autor: Osk92
 23 sie 2006, 14:03
Siemens i SE odpadają z góry mówię :) Może nie jest to trudne w obsłudze dla nas ale skoro ona nie chce... (bo to widać, że nie chce się nauczyć, bo nie musi- postaw ją przed faktem dokonanym i zapodaj Samsungiem :P)

#97719  autor: sebaszw
 23 sie 2006, 14:06
a jakiś konkretny model (tylko bez kalapki, bo nie lubie rozkładanych)

#97720  autor: wojttek
 23 sie 2006, 14:07
Nokia 6020 :-) najprostsza Nokia a aparatem :-)
prościej być nie może :-D

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#97721  autor: Rydels
 23 sie 2006, 14:12
A moze Nokia 3510i-banalna w obsłudze,tania,wytrzymała,z w miare duzym wyswietlaczem i literami/cyframi.
Poza tym w obudowje beżowej wyglada calkiem kobieco(zreszta obudow do tego fonu jest full a nieorginalne sa calkiem tanie):
http://www.mport.ru/catalog_foto/phone/ ... 510i_1.jpg

PS. A ten aparat to bym sobie odpuscil...chyba,ze bardzo chce to obstawiam Nokie 6610i
Wielke Kobiet ja ma,jest banalna i wyrzymała.

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#97723  autor: :Diego:
 23 sie 2006, 14:41
Ja bym sięzastanawiał nad nokią 6020 lub 6610, ale weług mnie niech twoa mama weźmie 6020, ponieważ jest ładniejsza i ma lepszy aparat :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#97725  autor: tomico
 23 sie 2006, 14:44
Dokładnie 6610i albo 6020, a może samsung x640, jest trudniejszy w obsłudze, ale za to ten teleofn jest bardziej damski i mama będzie miała się czym chwalić.

#97728  autor: sebaszw
 23 sie 2006, 15:08
Wiem, że trochę marudzę, ale Nokia 6020 nie jest zbyt wyszukanie łatwym telefonem, ona jest po prostu popularna i dlatego każdy ją podaje, mi chodzi o naprawdę łatwy w obsłudze telefon i musi mieć aparat. Fajnie by też było jakby był sprzedawany w jakimś abonamencie albo chociaż żeby się go dało kupić na allegro nowy
Ale fakt każdy telefon jest prosty, wystarczy wpisać numer i nacisnąć słuchawkę, jak nie pojawi się lepsza opcja to zdecyduje się na tą właśnie Nokię i podziękuję pierwszym osobom które to zaproponowały

#97729  autor: tomico
 23 sie 2006, 15:10
Powiem ci że wszystkie nokie są proste w obsłudze w porónaniu z motorolami czy SE. To jak nie 6020 to 6610i, wydaje mi się trochę prostsza.

#97731  autor: kamil1221
 23 sie 2006, 15:33
Osk92 pisze:N6020/21 :) Banalna obsługa, ładny aparat... na allegro spokojnie znajdziesz w tych cenach :lol:
Jak ta nokia jest prosta w użyciu to białe jest czarne.
Przez pól dnia będzie musiała szukać aparatu i kamery.
O podczerwieni nie wspomnę.

Tutaj by się przydał Sagem z serii simply VS3, który nie jest dostępny w Polsce.

Może na allegro znajdziesz mitsubishi M320 - naprawdę łatwa obsługa, wspaniały wygląd i tanio.
Może nie ma aparatu, ale jest warty swojej ceny, niskiej ceny.

#97742  autor: ywis
 23 sie 2006, 15:48
kamil1221 pisze:
Osk92 pisze:N6020/21 :) Banalna obsługa, ładny aparat... na allegro spokojnie znajdziesz w tych cenach :lol:
Jak ta nokia jest prosta w użyciu to białe jest czarne.
Przez pól dnia będzie musiała szukać aparatu i kamery.
O podczerwieni nie wspomnę.

Bzdura! :evil: jak ktoś tak pisze to mnie krew zalewa... wszem i wobec wiadomo i nawet wiele takich stwierdzeń można przeczytać w różnych miejscach oraz od osób trzecich iż Nokia bez systemu operacyjnego, po prostu jest banalna. Takie samo menu w każdym telefonie, nie ma prostszego telefonu.

#97748  autor: kamil1221
 23 sie 2006, 16:00
Jaka bzdura.
Bawiłem się tym telefonem nie raz.
Nokie nie są takie łatwe jak wszyscy nokiarze piszą.
Głownie tak piszą gdyż nie mieli innego sprzętu niż nokie, lub z innym mają sporadyczny kontakt.
Jesteście po prostu nauczeni tego menu, dlatego wam się wydaje, że jest proste.
Zaraz powiecie, że na pewno Sagemy mają łatwe menu, aby mi dowalić.
Otóż Sagemy również nie mają łatwego menu, ale na pewno nie są trudne.

Nokia ma wyrobioną reputacje, że jest prosta, bo tak twierdzą nokiarze i inni to łykają.
Już wole menu SE t610 które jest 10 razy bardziej intuicyjne niż w 6020.

Teraz pojęcie proste menu nie istnieje.
Każde menu jest inne i do każdego trzeba się przyzwyczaić.
Proste menu występowały, kiedy telefony jeszcze nawet nie umiały pisać smsów.

Na obecną chwile stwierdzenie, że któryś telefon ma proste menu jest błędne.

#97753  autor: tomico
 23 sie 2006, 16:05
Nie do końca ja miałem siemensa SE samsunga i teraz mam nokie i ona ma najbardziej intuicyjne i najlepsze menu. Najgorsze ma samsung, wogóle jakieś dziwne, ale napewno da się przyzwyczaić. W każdym razie nokia na prawde ma najłatwiejsze menu. Jeśli chodzi o sagema to się nie wypowiadam bo nigdy nie miałem i nie używałem.

#97754  autor: ywis
 23 sie 2006, 16:07
kamil1221 pisze: Jaka bzdura.
Bawiłem się tym telefonem nie raz.
Nokie nie są takie łatwe jak wszyscy nokiarze piszą.
Głownie tak piszą gdyż nie mieli innego sprzętu niż nokie, lub z innym mają sporadyczny kontakt.
Jesteście po prostu nauczeni tego menu, dlatego wam się wydaje, że jest proste.
Zaraz powiecie, że na pewno Sagemy mają łatwe menu, aby mi dowalić.
Otóż Sagemy również nie mają łatwego menu, ale na pewno nie są trudne.

Nokia ma wyrobioną reputacje, że jest prosta, bo tak twierdzą nokiarze i inni to łykają.
Już wole menu SE t610 które jest 10 razy bardziej intuicyjne niż w 6020.

Teraz pojęcie proste menu nie istnieje.
Każde menu jest inne i do każdego trzeba się przyzwyczaić.
Proste menu występowały, kiedy telefony jeszcze nawet nie umiały pisać smsów.

Na obecną chwile stwierdzenie, że któryś telefon ma proste menu jest błędne.

No może masz rację, aczkolwiek jeśli chodzi o tego Sagema co masz, nie powiem że w nim menu jest trudne, bo bawiłem się nim i jest w miarę do załapania, po ok. 5 minutach zabawy (jak dla mnie).

#97756  autor: kamil1221
 23 sie 2006, 16:12
Moja jest racja i to święta racja.
I nawet, kiedy twoja racja jest twojasza to moja racja jest najmojsza.

W taki sposób się nie dogadamy.
Ja będę strzelał argumentami za a ty przeciw i tak w końcu do niczego nie dojdziemy.

A teraz lepiej pomóżmy temu kolesiowi.

Ja jestem za m320.

#97757  autor: Osk92
 23 sie 2006, 16:13
Bawiłem się 6020 i nie było z tym większych problemów- poza tym aparat ma służyć szpanu, a nie do robienia zdjęć :P Podczerwień faktycznie jest solidnie ukryta ale dla chcącego nic trudnego- a ile przy tym zabawy i nerwów :wink: