• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #97079  autor: bzyk
 21 sie 2006, 12:50
Witam,

Szukam telefonu ktory ma mozliwosc blokowania klawiatury kodem, tzn blokuje klawiature, telefon dziala i jest zablokowany ale zeby moc uzyc ponownie klawiatury trzeba wpisac odpiwiednia kombinacje cyfr by odblokowac go.

Taka funkcje miał Panasonic GD93 ale przyszla pora na wymiane, tylko na co?

Czy ma ktos jakies propozycje?

Pozdrawiam.

#97082  autor: przemek910
 21 sie 2006, 13:02
Wiem że Siemens S55 posiadałtaką funckję, i nie jestep pewny czy w CX65 i wyżęj też coś takiego jest :?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#97083  autor: Skarpyta
 21 sie 2006, 13:03
zmodyfikowane 3310 też idzie to ustawić ;)

Obrazek
Obrazek

#97091  autor: uśmiechnięty
 21 sie 2006, 13:23
O ile dobrze pamiętam, w Alcatelu OT311 też chyba coś takiego jest.
To był pierwszy telefon mojej koleżanki :)

#97104  autor: szczeka
 21 sie 2006, 13:47
kin pisze:Wiem że Siemens S55 posiadałtaką funckję, i nie jestep pewny czy w CX65 i wyżęj też coś takiego jest :?
S55 mial taka funkcje? :O

mialem ten telefon pare miesiecy i nic takeigo nie bylo.. mialem standardowy soft, bez zadnych udziwnien, moze dlatego.

CX65 rowniez mialem i nic takiego nie ma.

#97103  autor: user_delete1
 21 sie 2006, 13:47
Ja mam cos takiego w mojej nokii 6260

#97118  autor: user_delete1
 21 sie 2006, 13:59
Rydels pisze:Bo to ne jest usluga zalezna tylko fonu czy softu ale rowniez od operatora.
A co ma operator do rzeczy. Ta funkcja zaelży tylko i wyłacznie od telefonu i softu jaki ma wgrany.
Od operatora zalezy raczej np. czy ktos ma numer zastrzeżony. Ale nie blokada kodem telefonu.[/scroll]

#97123  autor: user_delete1
 21 sie 2006, 14:07
to może cos twojej mamie dograli albo wysłali do serwisu, ew. pokazali gdzie ta funkcja jest i jak jej uzywać

#97126  autor: Rydels
 21 sie 2006, 14:16
Z tym wgraniem czy serwisem to chyba nie trafiles bo rozmawialem z Nia o tym i z tego co mi tytlumaczyla to wlasnie duzo zalezalo od sieci ale klocic sie nie bede.
Pogadam z Nia dzisiaj i jutro napisze :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#97127  autor: user_delete1
 21 sie 2006, 14:19
W nokii jest taka opcja blokady teleofnu kodem.
Robimy tak: wchdozimu po kolei w nastepujące pozycje menu:
ustawienia - ustawienia blokady klawiatury-kod blokady klawiatury
I to wszystko

[ Dodano: 2006-08-21, 14:19 ]
W nokii 3410 jest taka opcja blokady klawiatury telefonu kodem.
I to wszystko

#97134  autor: przemek910
 21 sie 2006, 14:35
szczeka pisze:
kin pisze:Wiem że Siemens S55 posiadałtaką funckję, i nie jestep pewny czy w CX65 i wyżęj też coś takiego jest :?

mialem ten telefon pare miesiecy i nic takeigo nie bylo.. mialem standardowy soft, bez zadnych udziwnien, moze dlatego.

Oczywiście, wchodzimy do 'ustawien' potem 'wyświetlacz' i dalej nie pamietam :lol: ale to działało na tej zasadzie iż zablokowaliśmy klawiaturę i włączył się wygaszacz, przy próbie odblokowania klaw. pojawiała się prośba o wpisanie kodu aparatu :-D

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#97143  autor: Kaczy
 21 sie 2006, 15:12
kin pisze:
szczeka pisze:

Oczywiście, wchodzimy do 'ustawien' potem 'wyświetlacz' i dalej nie pamietam :lol: ale to działało na tej zasadzie iż zablokowaliśmy klawiaturę i włączył się wygaszacz, przy próbie odblokowania klaw. pojawiała się prośba o wpisanie kodu aparatu :-D
Ba... sprawdziłem teraz w C75 i S45 też to mają.
Z tego co kojarzę to większość Siemensów to ma. Żeby nie powiedzieć, że każdy :-D

Dokładnie to znajduje się: Menu :arrow: Ustawienia :arrow: Wyświetlacz :arrow: Wygaszacz :arrow: Kod zabezpieczający

...::: Made for loneliness :::...

#97155  autor: szczeka
 21 sie 2006, 15:40
Kaczy pisze:
kin pisze:
szczeka pisze: S55 mial taka funkcje? :O

Ba... sprawdziłem teraz w C75 i S45 też to mają.
Z tego co kojarzę to większość Siemensów to ma. Żeby nie powiedzieć, że każdy :-D

Dokładnie to znajduje się: Menu :arrow: Ustawienia :arrow: Wyświetlacz :arrow: Wygaszacz :arrow: Kod zabezpieczający
A no racja ;) w C75 jest takie cos, rzeczywiscie. To sorry, nie uzywalem nigdy tego typu rzeczy.. no i wciaz nie bede uzywal, bo wpisywanie za kazdym razem takiego kodu jest dosc uciazliwe :)

#97158  autor: bzyk
 21 sie 2006, 15:58
Dziekuje wszystkim za pomoc i wskazówki, z tymi siemensami to dosc ciekawe, wiem już na czym stoje.

@Rydels
Niestety nie zauwazylem Twojego tematu, sorki.

Pozdrawiam wszystkich i dziekuje.

#97261  autor: ganc2
 21 sie 2006, 21:52
Przecież każdy "kolorowy" siemens odkąd pamiętam miał taką możliwośc.

#97263  autor: Rydels
 21 sie 2006, 21:55
jacenty1812 pisze:W nokii jest taka opcja blokady teleofnu kodem.
I to wszystko

[ Dodano: 2006-08-21, 14:19 ]
W nokii 3410 jest taka opcja blokady klawiatury telefonu kodem.
I to wszystko
Sprawdzilem u Mamy i kolega ma jak najbardziej racje :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/