• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #96136  autor: subrock
 18 sie 2006, 01:56
mam maly dylemat, moja dziewczyna ma niedlugo urodzinki i chetnie sprawilbym jej jakis fonik. waznym kryterium jest radio albo mp3 (z tego powodu woli uzywac 6610 zamiast teoretycznie lepszego sama e700) gdyby jeszcze udalo mi sie znalesc cos z VC i radiem to juz bylby idealnie...
jeszcze pewna sprawa - jesli mialby karty pam., to by fonik dalo sie bezproblemowo podlaczyc z kompem tzn. po podlaczeniu USB widac by go bylo jako dysk (winXP) bez instalki sterownikow(uzytkownik - plec piekna = na kompie to tylko pasjans jest obcykany), ale nie jest to b.konieczne.
zakupie tam gdzie wyjdzie najtaniej.
mam pare typow:
motka e770 - 400zl, radia brak, mp3, VC, boje sie jednak o trwalosc wyswietlacza ktory ma podobno tendencje do "rozlewania"...
sx1 - w tym przypadku trudno o nowke (wazne bo to ma byc prezent), ciut "ciezki" wyglad.
alcatel s853 - w niemczech sa za maks 60€ ale niestety nie dam rady dostac urlopu do wrzesnia zeby pojechac a znajomosc niemieckiego na poziomie 0,1% wiec deutsch e bay odpada...
SEw550i - ladny i dostane nowke w tej cenie...
k600 - tez ladny,ale kumpela go ma i nie idzie podlaczyc go do kompa na win2000 , moze to tylko wina oprogramowania, niestey nie mam teraz dostepu do neta w domciu a w pracy mam poblokowane prawie wszystkie strony i nie wiem jak z cena tego urzadzenia.
7370 - jaka jest cena ???
6230 - taki sobie
k700 - j.w.
moze byc cos innego , tylko nic jakos nie przychodzi mi do glowy...

#96140  autor: matikk
 18 sie 2006, 02:38
Witam
Moze zastanow sie nad BenQ-Siemens C81.Telefon jest nowo wprowadzona konstrukcja.Posiada BT,1,3 mpx aparat,mp3(dobrej jakosci dzwiek),karty pamieci,ladny wyswietlacz 256tys kolorow,dyktafon,jest latwy w obsludze,mozna tez na nim ogladac TV(niby bajer ale czasami moze sie przydac:)), niestety nie ma radia.W kazdym zestawie jest karta pamieci(128mb) i sluchawki.Ponadto ma 2 letnia gwarancje.Na allegro mozna latwo znalezc nowki w przedziale od 500-600zl.Kobiecie powinnien sie spodobac takze wyglad tego modelu.
Moim zdanem K600 odpada bo nie ma kart pamieci,motorola to zawsze motorola:)i ma slaby vga aparat.Siemens SX1 moze byc troche trudny w obsludze(uklad klawiszy).Noki 7370 nie znajdziesz ponizej 800zl,6230 jest dosc stara konstrukcja(ale jara:)),ma tez maly wyswietlacz a K700 nie ma tez kart pamieci:(Co o tym myslisz??????????
Pozdrawiam

#96143  autor: subrock
 18 sie 2006, 03:48
o 6230 ma podobne zdanie, z ta roznica ze nie jest jara tylko brzydka ;-)
k600 zostaje bo mojej pani sie podoba i ma radio, tylko czy znajde nowke do 600zl...
motka e770 co do foto to miala przez kilka miechow w Sam e700 aparat a zdjec jakos nie robila (moze dlatego ze to VGA) , wydaje mi sie wiec ze nie jest dla niej to takie wazne, bardzo odstrasza mnie opinia ze ten model ma ch***** wyswietlacz.
c81 ??? za 500-600zl jest bez simlocka??? bo akurat brak jest wazny.
slyszalem ze ten tel ma "cyrk" w sofcie, np: wlaczajac sobie opcje kod wygaszacza a nie wlaczajac kodu telefonu w zabezpieczeniach mozna sobie tel. zablokowac i tylko serwis pozostaje, ale ogolnie fajny, + tanie karty pam.
pozostaje teraz to nawet trudniej bedzie mi wybrac bo SE w550ma tylko 256mb. ale jest z radiem a c81 ma karty. k600 pewnie sam odpadnie z powodu zbyt wysokiej ceny...
z tymi kartami to nie jest wymog. jak ma radio to nie musi miec kart - np.k600
wazne zeby to byla nowka.

#96147  autor: orB
 18 sie 2006, 04:57
motka e770 - 400zl, radia brak, mp3, VC, boje sie jednak o trwalosc wyswietlacza ktory ma podobno tendencje do "rozlewania"...
I czasami w nocy lunatykuje :-)
Nie wiem skąd te brednie, może z inspiracji ;) mimo wszystko uważam że to nie jest telefon dla dziewczyny.

W550 tak samo.. przecież to straszny kloc :smt009

Co powiesz na Nokię 6103? Albo Samsunga E530(czy jakoś tak)?

#96153  autor: Rydels
 18 sie 2006, 08:14
Po pierwsze: chcesz kupic na wolnym rynku czy w abonamencie :?:
Po drugie: C81 to trafna propozycja.
Po trzecie: dolozysz pare groszy i masz nowke-full wypas SE K/D750i :!:
Po czwarte: na VC w tej cenie raczej nie licz...
Ostatnio zmieniony 18 sie 2006, 09:55 przez Rydels, łącznie zmieniany 1 raz.

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#96174  autor: tomico
 18 sie 2006, 09:54
Dla dziewczyny tylko nokia 6103, samsung e530 albo samsung x660. Super telefoniki bardzo dobrze się prezentują :D

#96176  autor: Orange
 18 sie 2006, 10:02
Jak dla dziewczyny to polecam Nokia 6103, 6060. Chyba że dołożysz 200zł i tak jak poprzednik polecam BenQ-SIEMENS C81, bardzo fajny fonik. Pozdro

together we can do more

#96183  autor: RafalM
 18 sie 2006, 10:10
Dla dziewczyny idealny będzie Samsung E530. Ma Mp3, ale brakuje mu karty pamięci. Nie wiem czy ma radio i dużo fajnych funkcji dla dziewczyn załużmy: przelicznik kalorii, obliczanie cykli menstruacyjnych itp.

#96187  autor: Rydels
 18 sie 2006, 10:18
Dokładnie E530 to typowo kobiecy fonik(lacznie z dostepnymi kolorkami).
Specyfikacja tech(ang):
http://www.gsmarena.com/samsung_e530-1129.php

Chybaz,e nie musi wygladac na typowo kobiecy fonik wtedy to co proponowalem powyzej(K/D 750i) :!:

PS.E530 Radia nie ma.

#96215  autor: uśmiechnięty
 18 sie 2006, 11:45
Samsung E530

Dlaczego? To jest naprawdę najlepszy telefon dla kobiety. Poza typowymi bajeramy typu dobry aparat (1 Megapiksel), mp3, ekran 262 000 kol., video, dobra pamięć (89.00 mb), lampa błyskowa ma dużo innych funkcji, które kobietę zawieść nie mogą: przelicznik kalorii, biorytm, listy zakupów, dobieranie perfum... wspaniałe, prawda? Do tego te duże klawisze, jak kobieta ma długie paznokcie! Dosłownie jak dla niej, to ideał! Piękne są te w odcieniach różu/fioletu/błękitu/bordo. Z resztą jeśli o kolory, jest ich kupę! W zestawie znajduje się także pod kolor telefonu piękny pasek na rękę i pokrowiec! Wszystko identyczne! Można już znaleźć go na allegro za 700zł. nóweczkę! Może to mało nie jest, ale naprawdę warto! Polecam!

Niestety radia nie ma, ale ma za to mp3, bdb aparat i jest bardzo kobiecy :)
Tylko... kurczę, za 600zł możesz nie znajdziesz nówki (bo nówka kosztuje mniejwięcej 700), chyba, że używany w dobrym stanie
na Allegro.

Ewentualnie mam jeszcze dwa typy: Nokia 6103, Motorola E1.

Nokia 6103 - irda, bluetooth, radio, baaaardzo kiczowata pamięć, ładna, mp3 chyba też odtwarza, ale co się zmieści na 4 mb pamięci? :P

Motorola ROKR E1 - ładna, mała, srebrna, bluetooth (radia niestety nie ma), możliwość rozszerzenia pamięci kartami pamięci, mp3 otwiera rewelacyjnie dzięki głośnikom stereo.
Jakość jest jak w rzadko którym telefonie.

Mimo wszystko - najbardziej polecam Samsunga E530, potem Motorolę E1, a na końcu Nokię 6103.

Pozdrawiam,
uśmiechnięty
Ostatnio zmieniony 18 sie 2006, 11:52 przez uśmiechnięty, łącznie zmieniany 1 raz.

#96216  autor: Przemek
 18 sie 2006, 11:49
Ja też polecam E530 - telefon idealny dla kobiety, choć mi też się podoba, ale ze względu na jego możliwości techniczne :) resztę napisał uśmiechnięty :)

#96223  autor: Osk92
 18 sie 2006, 12:07
I ja stawiam na Samsunga E530 :wink: Zaje*isty wygląd, kobiece opcje, znośny aparat, MP3, niestety brak radia... w sumie wszystko napisał uśmiechnięty :)
A jeśli już jakaś N z seri La'Mour to 7360- zdecydowanie najładniejsza (wersja beżowa) ale również najsłabsza technicznie...
Nie wiem jednak jak wygląda sprawa połączenia z komputerem. Samsungi poodbno mają z tym problemy i wyeliminowano to dopiero w X700 (ooo też fajny telefon ale ma męski wygląd), a Nokie... pfff nie wiem :P

#96224  autor: tomico
 18 sie 2006, 12:09
jeśli chodzi o łaczenie nokii z komputerem to nie ma z tym żadnych problemów, więcej musiałem się wysilić żeby połączyć SE, siemensa czy samsunga(z nim były największe problemy) niż z Nokią.

#96227  autor: uśmiechnięty
 18 sie 2006, 12:28
O właśnie... jeszcze Nokia 7360, tak jak napisał Osk92 jest fajna;)

#96233  autor: Rydels
 18 sie 2006, 13:27
uśmiechnięty pisze:O właśnie... jeszcze Nokia 7360, tak jak napisał Osk92 jest fajna;)
Troche słaba technicznie ale wizualnie dla kobitki w sam raz :-)

#96412  autor: uśmiechnięty
 18 sie 2006, 22:49
Ja polecam Samsunga E530. Jeśli nie, to Motorolę E1, Nokię 6103 lub 7360.
Ale szczerze?
Moim zdaniem już lepsza jest przynajmniej 7360 od 6103, mimo, że 7360 ma tylko irdę, bez bluetoothu. Ale jest wykonana z ładnych materiałów, odtwarza również mp3, chociaż na 4mb niewiele się zmieści, ale jest i radyjko ;).

Najbardziej polecam Samsunga E530.
Jeśli nie jego, to Motorola E1 / Nokia 7360 (zależy co jest ważniejsze - czy mp3, bo motka ma karty pamięci czy radio)
na ostatniej pozycji ułożę 6103.

#96433  autor: subrock
 18 sie 2006, 23:50
qrde , mozna na was liczyc:)
wezme co sie nawine z tych propozycji:
c81
rokr E1
7360
6103
chyba w tej kolejnosci szukac bede.
sam e530 odpada bo nie ma radia a mp3 na 89mb to raczej jako dzwonki wiec posluchac muzy nie idzie =>kobitka lubi gdy jakas muza gra, paznokci jakis koszmarnie dlugich brak, ostatnio o kalorie to raczej ja musze sie martwic;) no i musze miec nowke do 600zl max....
kupuie raczej wszedzie poza oferta opow.

#96444  autor: uśmiechnięty
 19 sie 2006, 00:17
Bierz albo Motorolę E1, albo Nokię 7360.

Motorola E1:

* wyświetlacz 176x220 o 262 144 kolorach
* wspaniała jakość mp3 dzięki głośnikom stereo, iTunes
* aparat 0.3 Megapixela, zoom cyfr. x4, lampa błysk., wideo
* bluetooth
* 5 MB pamięci z możliwością rozbudowy kartami pamięci do 512 MB

Nokia 7360:

* wyświetlacz 128x160 o 65 536 kolorach
* mp3
* aparat 0.3 Megapixela, wideo
* irda (podczerwień)
* radio
* edge
* dyktafon
* 4 MB pamięci
* wykonanie z bardzo oryginalnych materiałów, np. tył w skórze... w końcu seria L'amour to niebyle co ;).

Teraz już wybór zależy czy telefon ma się bardziej nadawać do słuchania mp3 (wtedy motorola, bo ma lepszą jakość i karty pamięci), czy ważniejsze jest radio i nowoczesne, oryginalne wykonanie (wtedy nokia).

#96446  autor: orB
 19 sie 2006, 00:27
Nie wiem czy ktoś tutaj wie, ale E1 nie dość że gorsza, to jeszcze jest droższa od E770v :-)
Oba się dla dziewczyny nie nadają.. No weź kup jej tego Samsunga, będzie zachwycona :wink:

#96448  autor: subrock
 19 sie 2006, 00:52
w poniedzialek ide na polowanie i wezme to na co bedzie mnie stac (600zl max.) jak bedzie w tej cenie c81 to spox, 7360/6103 ok. , k600 bomba, e530 oczywiscie tez rozwaze jesli cena bedzie dostepna itp.
dlaczego e1/e770v nie sa dla dziewczyny ??? gryza ??? ;-)