• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#93745  autor: kallafior
 10 sie 2006, 07:36
W tym wypadku decydował bym się na K800i (pierwszy raz zrezygnuję z Nokii :P ) z tego względu, że to jest po prostu lepszy fonik.

Wyświetlacz o lepszej rozdzielczości bo jest to 240x320 czyli połowa VGA z takim samym nasyceniem kolorów co N70 bo 256tys. Jednak SE słynie z dobrych wyświetlaczy.

Następnie aparat, bo trzeba o nim wspomnieć... 3,2 mega pixela to bardzo dużo. Starsze cyfrówki tyle mają i jest to fakt, którym można się pochwalić. Druga kamerka to 640x480 co czyni telefon zdolnym do video konferencji.

Dźwięki wydawane przez fonik też są idealne (72głosowa polifonia), bardzo realistyczne...

Poza tym radio z RDS i wiadomości RSS (bardzo przydatna rzecz). Łącze USB i slot kart pamięci oraz ta wbudowana o wlk. 64mB to dużo.

Jedynym plusem N70 w tej potyczce jest symbian... pomimo to bardzo polecam K800i

aktualizacja

dołożyłeś N80 a to zmienia bieg rzeczy...

Przy N80 SE wg mnie wygrywa Nokia... wyświetlacz jest znacznie lepszy bo o rozdzielczości 352 x 416. Jest to nowoczesny telefon z nowoczesnym designem. I posiada symbiana s-ciej edycji... tylko jest pytanie czy będziesz go potrzebował. Powiem Ci, że system operacyjny w komórce daje praktycznie nieograniczone możliwości. Wiem bo mam n6630 i jest po prostu super.

Do 2000 zł kupisz na allegro N80 więc teraz polecam tego kombajna :)

TU masz test do niego :)

Obrazek
Obrazek

#93746  autor: czaja
 10 sie 2006, 07:52
dzieki wlasnie czegos tkaiego potrzebuje

#93748  autor: Rydels
 10 sie 2006, 08:14
Chyba,ze zalezy Ci na fotkach-wtedy bierz SE, poniewaz N80 NIE ma matrycy firmy Carl Zeiss(jak np N73 czy N93).

Jesli natomisat chcesz max kombajn to wypada polecic N80 :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#93760  autor: tomico
 10 sie 2006, 09:41
Zastanów się też nad N73, ma optyke zeissa, 3g, 3,2 mpx, piekny ogromny wyświetlacz. Dostaniesz go za trochę mniej niż 2k. Jak nie to bierz N80, telefon super, 3,2 mpx, wifi, 3g. Te dwa pierwsze fony mam na pierwszym miejscu, potem na drugim dopiero jest SE, bo on ustępuje tym nokiom. Nie ma symbiana niestety.

#93763  autor: czaja
 10 sie 2006, 09:48
orientujecie sie tylk oczy symbian chodzi szybciej niz w w n73 i n80 niz w 70 bo n70 byla niezatapialna przez se tylko ze wada bylo wlanczanie sie telefonu do 15-30 sekund i przy wchodzeniu do folderow potrafila zamulac na maxa a z tego co czytalem ten test to n80 ma procek 206 i bardziej wypasna niz n70 ktora miala procek 220 i tak mzulala???

#93764  autor: tomico
 10 sie 2006, 09:50
N73 ma procek 314 mhz, więc to już chyba wystarczający dowód co nie, że symbian chodzi tu szybko :P W N80 też symbian działa dość szybko. Bierz najlepiej którąś nokie, symbian to wielka zaleta.

#93765  autor: kallafior
 10 sie 2006, 09:52
czaja pisze:tylko ze wada bylo wlanczanie sie telefonu do 15-30 sekund
To jest urok każdego symbiana... uruchomienie trwa od 20 do 40 sekund ale myślę, że to nie jest problem, który jakoś dyskwalifikuje komórkę. Co do wchodzenia do folderów i aplikacji to myślę, że w N80 jest znacznie lepiej... N70 była, nie da się ukryć, troszkę powolna :)

Obrazek
Obrazek

#93768  autor: czaja
 10 sie 2006, 09:54
oczywiscie ze wezme nokie od poczatku mam taki zamiar tylko nurtowalo mnie pytanie czy sie niewydymam biarac k800i,a wychodzi ze bylbym frajer.pozatym k800i za miesac bedzie mozan kupic za 1000-1200 zl bo wszystko poza nokia idzie w dula pozatym wejdzie juz do polskich operatorow i bedzie jak z k750i.chcialem wiedziec ktora z tych noki bedzie szybciej chodzic pod symbianem bo naprawde potrafila zamulic.

#93770  autor: tomico
 10 sie 2006, 09:56
N73 bo ma szybszy procesor, ale N80 też nie zamula :smt005

#93772  autor: kallafior
 10 sie 2006, 10:02
tomico pisze:Zastanów się też nad N73, ma optyke zeissa, 3g, 3,2 mpx, piekny ogromny wyświetlacz.
czaja no faktycznie zastanów się nad nim... rzeczywiście wypaśny telefon :)
tomico pisze:Dostaniesz go za trochę mniej niż 2k

Na allegro widzę tylko jednego i to za 2.100... skąd masz takie informacje ?

Obrazek
Obrazek

#93776  autor: czaja
 10 sie 2006, 10:09
ta tylko ze licytacja i 2 dni do konca:):) ale faktycznie jak wejdzie do polskich operatorow to bedzie mniej niz 2k oczywiscie zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie wolal z 2500 ale na tych sie niepatrzy:):)

#93777  autor: tomico
 10 sie 2006, 10:11
Z 2100zł na pewno ten telefon stanieje w ciągu 2 tygodni. Telefon jak się pojawi to zawsze wołają duzo, a potem zaraz tanieje.

#93780  autor: tomico
 10 sie 2006, 10:15
Ale za to wydaje mi się że jest bardzo wygodny.

#93933  autor: czaja
 10 sie 2006, 21:58
dzisaj sie bawilem jakims sharpem 903 czy jakos tak ale telefon jest tak wyjeb... w kosmos ze o w morde dzwiek ma taki zajebi... ze az uszy odpadaja zdjecia ma wypier... i zoom optyczny nawet k800i robi w chu.. gorsze zdjecia w porownaiu z tym pudlem bo bylo wielkie ale nwiem dokladnie jakie to ma funkcje bo zdazylem tylko zobaczyc na kompie zjecia popsrykac nim troche ale niema symbiana choc to jest tez kombajn jelsi dowiem sie czegos wiecej chyba se go kupie zamiast n-series i jakis badziewnych ericsonow:):)

#93950  autor: uśmiechnięty
 10 sie 2006, 22:24
Wiesz co? Miałbym dylemat...,
...ale... wybrałbym N80.
Moim zdaniem jest lepsza od K800i.
Ma symbiana, duuuuużo lepszą rozdzielczość ekranu, jest moim zdaniem po prostu ładniejsza.
K800i tylko co prawda robi lepsze zdjęcia, jeśli chodzi o ostrość, bo z tego co wiem, n80 ma z tym małe problemy, chociaż fotografie wychodzą naprawdę świetne jak na telefon!
Telefon moim zdaniem miód. Ma go mojej kuzynki kolega, osobiście się nie bawiłem, ale kuzynka mówi, że jest czadowy...;D
http://www.mobile.inspiracja.com/Nokia,N80,phone.php

Ujmuje mnie jeszcze N73.

Więc gdybym miał wybierać między N73 a N80, miałbym dylemat jak cholera! :P
...i się nie dziwcie dlaczego :P[/i]

#94038  autor: Rydels
 11 sie 2006, 10:31
uśmiechnięty;* pisze:Więc gdybym miał wybierać między N73 a N80, miałbym dylemat jak cholera! :P
...i się nie dziwcie dlaczego :P[/i]
Kwestia tego jak bardzo zalezy na dobryhc fotkach.
Jesli tak to N73(optyka Carl Zeiss), jesli nie to N80(za to ma ciekawszy design).

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#94749  autor: czaja
 13 sie 2006, 15:33
dobra chlopaki ja miec juz n73 co tu duzo mowic telefon jest bajer niema co pisac lepszego niema chyba ze n93 jeden z moich koelgow chce sobie kupic w900i albo n70 mzoe doradzicie mu cos??