not mam nadzieje ze trafilem do dobrego dzialu reszte postow mozan usónac pomozcie wybrac mi telefon

Wyświetlacz o lepszej rozdzielczości bo jest to 240x320 czyli połowa VGA z takim samym nasyceniem kolorów co N70 bo 256tys. Jednak SE słynie z dobrych wyświetlaczy.
Następnie aparat, bo trzeba o nim wspomnieć... 3,2 mega pixela to bardzo dużo. Starsze cyfrówki tyle mają i jest to fakt, którym można się pochwalić. Druga kamerka to 640x480 co czyni telefon zdolnym do video konferencji.
Dźwięki wydawane przez fonik też są idealne (72głosowa polifonia), bardzo realistyczne...
Poza tym radio z RDS i wiadomości RSS (bardzo przydatna rzecz). Łącze USB i slot kart pamięci oraz ta wbudowana o wlk. 64mB to dużo.
Jedynym plusem N70 w tej potyczce jest symbian... pomimo to bardzo polecam K800i
aktualizacja
dołożyłeś N80 a to zmienia bieg rzeczy...
Przy N80 SE wg mnie wygrywa Nokia... wyświetlacz jest znacznie lepszy bo o rozdzielczości 352 x 416. Jest to nowoczesny telefon z nowoczesnym designem. I posiada symbiana s-ciej edycji... tylko jest pytanie czy będziesz go potrzebował. Powiem Ci, że system operacyjny w komórce daje praktycznie nieograniczone możliwości. Wiem bo mam n6630 i jest po prostu super.
Do 2000 zł kupisz na allegro N80 więc teraz polecam tego kombajna

TU masz test do niego