• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #85956  autor: MasS
 15 lip 2006, 10:59
Witam. Mam zamiar sobie zakupić jakiś z nowych modeli telefonow ale przeczytałem już tyle recenzji ze mam mętlik w głowie. Licze na was że mi pomożecie chociaż nakierować się na wybór. A więc do wyboru jest:

-SE W900i
-SE W810i
-Nokia N70
-Nokia N71

Pozdrawiam

#85960  autor: Orange
 15 lip 2006, 11:06
o Se powiem Ci tyle że kilka moich znajomych miało telefony tego typu : poczynając od K700i do W800i i sie zawiedli na baterii, skoro seria W jest do słuchania muzyki to powinien miec taka baterie zeby mozna bylo tej muzy np sluchac w długiej podrózy - czyli z 10h i lipa, chwile popiszesz, potem posłuchasz muzy z 2h, zrobisz pare zdjec i bateria na ostatniej kresce. polecam Ci Nokie N71, bateria całkiem całkiem 970 mAh, 2 Mpix , 20x zoom, Symbian Series 60, MP3, zajebisty wyswietlacz 240x320, no i UMTS ( 3G ) i EDGE. jednym słowem - EXTRA TELEFON.

Nie wklejajcie niepotrzebnie obrazkow, jak kogos interesuje dany model to sam sobie znajdzie jego zdjecie
Dragon
Ostatnio zmieniony 15 lip 2006, 18:32 przez Orange, łącznie zmieniany 2 razy.

#85963  autor: kallafior
 15 lip 2006, 11:12
Zależy czego oczekujesz od przyszłej komórki :wink:

Jeśli chcesz połączyć telefon z odtwarzaczem mp3 oraz fajnym wyglądem to zdecydowanie polecam SE (obydwa).

Jeżeli natomiast komórka ma być w Twoim zamyśle bardzo wszechstronna i posiadać cechy multimedialnych kombajnów to polecam Nokie... wymienione przez Ciebie Nokie posiadają system operacyjny Symbian, który sprawia, że są one praktycznie nieograniczone w swojej użyteczności. Wiem, bo sam mam n6630 i trudno znudzić się takim smartphonem. Jedno wiem na pewno... nie kupię już komórki bez symbiana :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

#85965  autor: uśmiechnięty
 15 lip 2006, 11:22
Ja oczywiście najbardziej poleciłbym Ci Nokię N71 lub N70. To prawie to samo, mają bardzo podobne funkcje. Obydwie mają Symbiana, Umts (druga kamera do wideorozmów). Ja wziąłbym Nokię N71 ze względu na to, że lubię telefony z klapką. Ostatnio klapki i slidery są naprawdę trendy ;-).

Jeśli nie chcesz żadnej z tych Nokii, weź Sony Ericssona W900i. Też ma umts, brak symbian'a.

Na ostatniej pozycji zamieściłbym W810i. Brak umtsu i symbiana.

Ja wziąłbym którąś z Nokii (ale raczej n71, bo lubię klapki), są naprawdę dobre, a mają tylko minimalnie gorszą jakość mp3 od Sony Ericssonów, jeśli nie chcesz żadnej z nich, weź SE W900I.

Pozdrawiam,

uśmiechnięty;*

#85969  autor: MasS
 15 lip 2006, 11:29
Właśnie też myśle nad N71 rozmiary mnie nie przerażaja bo sam uzytkuje N6600 ;). Najbardziej mnie zastanawia jakość Mp3 oraz głośnośc muzy która wydobywa się z głośniczka oraz ze słuchawek. Z tego co czytałem to SE maja najlepsza jakość ale znowu symbiana nie maja czyli telefon może się kiedyś znudzic, a jak to jest z tą jakościa Mp3 w N71?

#85970  autor: uśmiechnięty
 15 lip 2006, 11:33
Dokładnie Ci nie powiem, bo nie wiem. Ale miałem doczynienia z N70, a z racji tego, że to jest jej siostra, więc powinno tak samo bardzo ładnie odbierać jak w N70, a po części myślę, że nawet lepiej, bo jest nowsza. Myślę, że z takiego efektu powinieneś być zadowolony.

#85971  autor: MasS
 15 lip 2006, 11:38
A Nokia 3250? Co sądzicie o niej? Może jest zbyt przereklamowana? Oraz czy to prawda ze to jest 6630 w innej obudowie?

#85994  autor: kallafior
 15 lip 2006, 14:21
n3250 jest troszkę lepsza od n6630. Polifonia kapitalna oraz wyświetlacz i aparat. Po za tym Symbian S60. Bateria jest Li-Polimerowa więc też plus. Jednak cena jak za taki fon to troszkę za dużo... chociaż :wink: Musiałbyś się zapytać użytkownika tego smartfona.

Obrazek
Obrazek

#86153  autor: Orange
 16 lip 2006, 12:35
Ja jutro sprzedaje 6280 i kupuje 3250. Są praktycznie takie same tylko ze 6280 ma UMTS i kamerke druga. Poczekam aż rozwinie sie UMTS w poznaniu i okolicach to wtedy może tez bede miał N71. Tak jak wyzej napisałem N71 jest dobra. Zgadzam się s usmiechnietym : slidery i klapki sa trendy ;)

#86155  autor: ganc2
 16 lip 2006, 13:47
No cóż... Może i nokie to kombajny multimedialne, ale ja bym wybrał SE w810i lub w900i. Nokia jest trochę bardziej słoniowata jeśli chodzi o design a funkcje wszystkie telefony mają podobne. Jeśli będzie używał w900i to musisz się przyzwyczaić że on ma te klawisze "schowane" więc jeśli piszesz dużo esów to może być to dla ciebie uciążliwe.

#86279  autor: Sędziwój
 17 lip 2006, 13:53
przemeQ pisze:o Se powiem Ci tyle że kilka moich znajomych miało telefony tego typu : poczynając od K700i do W800i i sie zawiedli na baterii, skoro seria W jest do słuchania muzyki to powinien miec taka baterie zeby mozna bylo tej muzy np sluchac w długiej podrózy - czyli z 10h i lipa, chwile popiszesz, potem posłuchasz muzy z 2h, zrobisz pare zdjec i bateria na ostatniej kresce. polecam Ci Nokie N71, bateria całkiem całkiem 970 mAh, 2 Mpix , 20x zoom, Symbian Series 60, MP3, zajebisty wyswietlacz 240x320, no i UMTS ( 3G ) i EDGE. jednym słowem - EXTRA TELEFON.
Niewiem skąd Twoi znajomi mają takie telefony, ale ja osobiście posiadam D750i (jak ktoś nie wie to prawie to samo co W800i) i słuchałem przez prawie 18h mp3 i do końca baterii trochę jeszce brakowało.
A co do wyboru telefonu to jeśli konuś nie przeszkadza wielkość i czas pracy (bo to norma że pod Symbiantem pracują którtko) to bym jednak (chyba o nie używałem i nie wiem jak dziala) Nokie.