pomelek pisze:Niedługo będę przedłużał umowę w Orange i będę miał kilka telefonów do wyboru za 1.22 zl. Zaoferowano mi m.in. Sony Ericssona W810i i Nokię 6280. Mogę też wybrać w atrakcyjnej cenie (poniżej 100 zł) Nokię N70 lub Nokię 6680, albo Samsunga D600E... Nie wiem jednak na co się zdecydować... Piszę sporo SMS (50 na dobę) i sporo rozmawiam (około 1 godziny na dobę). Wszystkie telefony mają podobny aparat, mają też odtwarzacze MP3. Tylko który lepszy? Ważne jest dla mnie, by wspomniany aparat i mp3 działały możliwie jak najlepiej. Istotną sprawą jest też prędkość działania telefonu - chodzi mi tu o chwilowe "zawieszki" itd... No i przede wszystkim bateria... Wolałbym nie ładować jej codziennie...
Proszę więc o pomoc - co wybrać? Który wg waszej opinii jest lepszy i dlaczego? Jeszcze raz napiszę modele, nad którymi się zastanawiam:
- Sony Ericsson W810i
- Samsung D600E
- Nokia N70
- Nokia 6280
- Nokia 6680
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Jeśli zależy Ci na prędkości telefonu, to kolejność jest taka:
1.6280-świetny wyświetlacz, średne mp3 (sprawa słuchawek), szybko chodzi, świetny aparat, no i 3g.
2.w810- średni wyświetlacz (małe wymiary), najlepszy aparat, najlepsze mp3, też dość szybko chodzi. Brak 3g.
3.D600- świetny wyświetlacz, świetne mp3, bardzo szybko chodzi, ma b.dobry aparat, nie ma 3g, ale ma za to głośniki stereo i możliwość otwierania pdfów.
4.n70- symbian, najsłabszy wyświetlacz (największe piksele),bardzo dobry aparat, 3g, średnie mp3, bardzo wolny w porównaniu do reszty, bardzo duży, dobre wykonanie obudowy.
5.6680-symbian, wyświetlacz na równi z n70, aparat najgorszy z tych tutaj, mp3 średnio-słabe, 3g, również strasznie wolny. Jeszcze większy od n70, słabe wykonanie obudowy.