• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #82098  autor: rafiz
 26 cze 2006, 18:47
Witam wszystkich (po raz pierwszy na forum)! :D

bardzo prosze o pomoc w doborze telefonu przy nastepujacych zalozeniach:
    musi byc mozliwie nieduzych rozmiarow (nosze telefon w spodniach)
    wole telefon skladany/rozsuwany
    musi sie niezle prezentowac :wink:
    co najmniej niezla bateria- talk zebym nie musial ladowac go czesciej jak 2x w tygodniu
    wygoda obslugi, wysoka jakosc wykonania
    glowna funcjonalnosc jakej oczekuje od telefonu to... telefon :wink: nie uzywam telefonu do grania, robienia zdjec czy tym bardziej sluchania muzyki
telefonem prawie idealnym jest dla mnie Nokia 8910i jaka uzywam dzisiaj (niestety sie juz mocno zestarzal), 8800 niestety ponoc ma bardzo kiepska baterie wiec niestety odpada; zawsze mialem Nokie ale nie wykluczam zakupu innej marki

budzet ograniczony tylko zdrowym rozsadkiem; zakup prawdopodobnie na Allegro lub w sklepie (nie z promocji)

zastanawiam sie nad 2 opcjami- typowy malutki telefon bez zadnych bajerow jak 8910i (tylko znajdz teraz telefon bez aparatu :| ), albo proba przekonania sie do czegos w rodzaju MDA 4 i wykorzystaniu go takze awaryjnej poczty e-mail, notesu itd. moje obawy budzi jednak wciaz dosc duzy rozmiar palmfonow

bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi! :smt006

#82107  autor: szczeka
 26 cze 2006, 19:13
ciezki wybor ;)

polecilbym 6310(i), ale jest spora i to nie klapka/slider..

nic nie przychodzi mi do glowy, oprocz e61, jest zdziebko spora, ale komfortowe jest przegladanie stron, obsluga kont e-mail etc.. wiec wydaje mi sie, ze by sie nadala :)

a moze 6021? niezla bateria, nie ma aparatu, maulka.. ale tez nie klapka, ani slider..

albo 6060, telefon z nizszej polki, ladny wyswietlacz, klapka, bez aparatu, elegancka, malutka..mi sie podoba :)

#82110  autor: adrian.exe
 26 cze 2006, 19:22
Nokia e60,e70...6230/6230i to typowo biznesowe telefony.

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#82111  autor: rafiz
 26 cze 2006, 19:22
szczeka pisze:polecilbym 6310(i), ale jest spora i to nie klapka/slider..
no to odpada w przedbiegach :(
nic nie przychodzi mi do glowy, oprocz e61, jest zdziebko spora, ale komfortowe jest przegladanie stron, obsluga kont e-mail etc.. wiec wydaje mi sie, ze by sie nadala :)
spora i "malo urodziwa", do tego brak klapki 8)
a moze 6021? niezla bateria, nie ma aparatu, maulka.. ale tez nie klapka, ani slider.. albo 6060, telefon z nizszej polki, ladny wyswietlacz, klapka, bez aparatu, elegancka, malutka..mi sie podoba :)
kurcze, ciagle nie to :( przde wszytskim zaden z tych telefonow mi sie nie podoba i chyba kazdy jest gorszy od 8910i, a ja szukam czegos lepszego :) 8910i to przeciez stary model, musialo wyjsc cos nowszego w tym stylu? moze cos z tych nowych z serii N jest wartego zainteresowania? albo jakis Szajsung... kiedys to niesle siedzialem w modelach telefnow, dzisiaj nie mam kompletnie rozeznania w ryku :(

prosze o jeszcze jakies typy, z nieco wyzszej poleczki :wink:

[ Dodano: 2006-06-26, 19:27 ]
adrian.exe pisze:Nokia e60,e70...6230/6230i to typowo biznesowe telefony.
jedynie e70 w miare do mnie przemawia, ale to chyba wciaz nie to :( kazdy z tych telefonow bylby dobry dla handlowca, ja szukam czegos dla prezesa ;-)

#82117  autor: Vin
 26 cze 2006, 19:33
A ja polece Samunga D500.
Bateria trzyma 4 dni, jest to slider no i jak wygląda :)

#82118  autor: AoP
 26 cze 2006, 19:33
A może 6280/6270? Slider, wygląd całkiem niezły, w dodatku Nokia. "Wadą" mogą być bajery w stylu aparat 2Mpix czy odtwarzacz MP3

#82123  autor: Vin
 26 cze 2006, 19:41
I ta bateria trzymająca 3 dni w porywach... :wink:

#82126  autor: rafiz
 26 cze 2006, 19:43
o widzicie D500 (moze lepiej D600?) i 6280 wygladaja zdecydowanie lepiej; bajery moga byc pod warunkiem, ze telefon pozostaje nieduzych rozmiarow

poki co zastanawiam sie pomiedzy tymi dwoma- chyba ze ktos wymysli cos lepszego :) w kazdym badz razie cos w tym stylu chyba

#82134  autor: AoP
 26 cze 2006, 19:54
@VINAMP - co do baterii to się nie wypowiadam, bo nigdy tego tela nie użytkowałem na co dzień, jednak miałem okazję pobawić się nim przez jakiś czas. IMO bardzo ładnie lezy w ręce, mechanizm typu slider działa w miarę przyzwoicie, ekran powalił mnie swoją rozdzielczością - 240x320 robi swoje. Menu jak to w Nokii - ikonki, a potem lista. Wszystko szybko wskakuje i nie ma zacinania się. To są moje refleksje po dwugodzinnej zabawie tym telefonem :wink:

#82136  autor: Vin
 26 cze 2006, 19:55
Ja skłonił bym się bardziej w kierunku samsunga D500, bo bateria w nim na pewno dłużej trzyma, jest mniejszy i nie ma tylu niepotrzebnych bajerów :wink:

[ Dodano: 2006-06-26, 19:57 ]
AoP pisze:240x320 robi swoje.
No właśnie - robi swoje zkracając czas pracy telefonu...
W D500 wyświetlacz ma mniejszą rozdzielczość, ale wcale nie widać na nim pixelek, kolory są soczyste :)

#82140  autor: adrian.exe
 26 cze 2006, 20:01
Dal biznesmena mogę polecić jeszcze nokie 6630,6680.
Bardzo fajne telefony,gdybyś chciał wiedzieć coś więcej op 6630(jestem w jej użytkowaniu) to pisz na PW,lub gadu-gadu.
Pozdrawiam :)

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#82142  autor: AoP
 26 cze 2006, 20:02
To ma być telefon dla prezesa. IMHO Samsungi zawsze miały mniejszy prestiż niż Nokie :D

#82146  autor: rafiz
 26 cze 2006, 20:10
AoP pisze:To ma być telefon dla prezesa. IMHO Samsungi zawsze miały mniejszy prestiż niż Nokie :D
rzeczowymi argumentami prezes da sie przekonac :mrgreen: tyle, ze uswadomilem sobie ze mam w aucie zestaw gosnomowiacy bluetooth Nokii, czy bedzie od z Szajsungiem wspolpracowal? :?

pod wzgledem preztizu to kiedys 8910i byl bezkonkurencyjny... ale 8800 to dla mnie juz jakis taki za bardzo kobiecy jest i do tego ponoc kiepski :wink: w sumie to widze teraz powazna luke na rynku, bo bylbym sklonny wydac nawet 3-4 tysiace na telefon spelniajacy wszytskie moje wymagania, a poruszam sie w obrebie tych 4x tanszych :roll:

#82155  autor: borek891
 26 cze 2006, 20:46
Nokia n80 by ci pasowala. Telefon bardzo ładny i oryginalny. Ma wiele bajerkow ale przeciez o nie przeszkadza. Zaoszczedzisz 1.5 tys :P na nim
samsunga bym odrzucil bo pojawila sie swego rodzaju podrobka
a ty chcesz miec telefon dla prezesa

#82156  autor: Bartosz
 26 cze 2006, 20:48
dla prawdziwego biznesmena/prezesa to to jest telefon jeżeli jednym z kryterium jest to aby wyglądał
http://www.vertu.com/Controller?r=true tylko co to za prezes skoro liczy się dla niego wygląd czyli to aby móc się pokazać :roll:

wracając do 8800 - to jest tel. jeżeli prezesa nie stać na ww tel. a bateria trzyma tyle ile w jak Ty to mówisz "szajsungach" itp. czyli średnio 4 dni

#82163  autor: RafalM
 26 cze 2006, 21:05
Zgadzam się z przedmówcami Samsungi były by dobrym wyborem tak samo jak Nokia 6280. Zależy czego twój prezes oczekuje. 6280 jest telefonem trzeciej generacji ale Samsung ma wg. mnie lepszą baterię i wyświetlacz. Niech wybiera z pomiędzy D600, a 6280

#82167  autor: szczeka
 26 cze 2006, 21:10
nie wypowiedziales sie na temat 6060, co z nia? nie spodobala sie? telefon z niskiej polki, ale pisales, ze bajerow nie chcesz ;)

#82169  autor: tomico
 26 cze 2006, 21:21
Bierz 6280, bo jest lepsza od samsunga a pozatym ma umts dzieki któremu bedziesz się łaczył z internetem kilka razy szybciej niż w samsungu. Dodatkowo ma wideorozmowy i ładny wyświetlacz.

#82171  autor: borek891
 26 cze 2006, 21:27
Poszalejcie gosc moze wydac 4 tys na telefon, a wy mu radzicie d600 czy 6280

#82172  autor: rafiz
 26 cze 2006, 21:27
n80 tez mi sie na pierwszy rzut oka na zdjecie podoba :D jak ma sie jego wielkosc do D500? zarzut ze pojawily sie podrobki nie specjalnie mi przeszkadza...

6060 jest ok, ale brakuje zewnetrznego wyswietlacza, a ja nie zawsze odbieram telefony :oops: w tym stylu chyba bym wolal V3i

Bartosz prosze sie nie nabijac, ja powaznie pytam :evil: 8800 podobno nie wytrzymuje nawet jednego dnia internsywnego uzytkowania i czesto zdarza sie, ze pada w ciagu dnia- ponoc dlatego daja od razu 2 baterie :roll: mialem 2 znajomych z tym telefonem i obaj szybko go zmienili, jeden na 9300 (tez o nim myslalem ale za duzy), a drugi jakiegos SE