• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #80634  autor: makabras
 20 cze 2006, 11:00
Witam,
Mam mozliwosc zakupu (a wlasciwie wziecia za free:) praktycznie dowolnego telefonu na abo w Anglii, poniewaz mam tam bliska rodzine a im wystarcza to co maja. Co byscie poradzili?
Wybralem sobie 2 opcje:
1. Ze telefon wezme tylko po to zeby na nim jak najwiecej zarobic (moze ktos przy okazji ma jakas propozycje to rozwaze)
2. Wezme cos co mnie ucieszy i bedzie dlugo sluzyc.

Zastanawiam sie nad nastepujacymi modelami: SE K800, Nokia N80, Nokia N93 (chyba juz bedzie), Samsung e900, jeszcze jest B-S ef81, albo Moto V3x (bo dodaja do niej PSP za free:)

Moze macie jakies inne ciekawe propozycje?
Interesuje mnie umowa najlepiej na 12 misiecy (druga opcja 18) abo za ok 20-30 funtów, najlepiej z jakas znizka. Umowa konczy sie w przyszlym miesiacu, wiec troche czasu jest. Nie wiem jak to jest przy przedluzaniu umowy czy cos wiecej proponuja.
Linki www.carephonewarehouse.co.uk
www.thelink.co.uk

Co do wymagan to zalezy mi nadobrym aparacie (2,3mpx), ladnym video, duzym i super wyswietlaczu, duzo pamieci.
Aha, a poki co chce kupic d600 na allegro ale za ok 500zl.

Obecnie poluje na d600 na allegro za ok 500zl.

#80636  autor: kallafior
 20 cze 2006, 11:12
Nie rozumiem Cię... chcesz kupić tutaj fona (D600) jak masz możliwość zgarnięcia w Anglii takich komórek... to po pierwsze. Po drugie to bez sensu też jest porównywać Nokie N80 lub N93 to badziewiackiego V3 lub Benqa. Bierz Nokie N80. Tak ja bym postąpił... co do umów to się nie wypowiadam, bo nie mam pojęcia na ten temat.

Obrazek
Obrazek

#80642  autor: orB
 20 cze 2006, 11:47
No nie wiem. Dla mnie wybór prosty - V3x + PSP. Z tamtymi to strach wyjść na ulice :P a V3x ma wszystko czego potrzeba :-)
V3
Tam jest mowa o V3x Kallafior ;-)

#80644  autor: kallafior
 20 cze 2006, 11:54
orB pisze:Tam jest mowa o V3x
Wiem wiem :) ale nawet porównując do V3x to wypada ona blado na tle nokii. Taka jest moja opinia.

Obrazek
Obrazek

#80647  autor: makabras
 20 cze 2006, 12:35
Dla wyjasnienia opcje sa takie, albo kupie d600 za kase tego z Anglii i reszta zostanie np na pifko:P albo kupie cos wypasionego tam i pifka nie bedzie:(
Moimi faworytami sa se k800 i nokia n80 (nie wiem jak bedzie z dostepnoscia n93), ew. samsung e900. no a ta v3x kusi tym PSP:)

#80648  autor: ywis
 20 cze 2006, 12:41
n80 bezapelacyjnie :)

#80701  autor: mation
 20 cze 2006, 20:13
ja bym rozwazy jeszcze SE K800. ale chyba wzialbym n80. w czerwcowym MI jest jego fajny test :).

#80742  autor: tomico
 20 cze 2006, 22:07
A może nokie n73 bo wtedy już będzie na rynku. Zgarniesz za nią więcej niż za SE i jest lepsza.

#80761  autor: Bobb
 20 cze 2006, 22:38
Ja bez wahania zdecydowalbym sie na Nokie N80. To jest po prostu kompletny telefon...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#80812  autor: Przemek
 21 cze 2006, 10:39
mnie tam psp nie przekonuje...wolalbym kupic sobie dobry telefon,np.n80 :D to twoj wyor i ty wiesz na czym bardziej ci zalezy psp czy naprawde dobry telefon,bynajmniej lepszy od tej motki :wink:

#81501  autor: makabras
 23 cze 2006, 23:17
z tego co widze to n93 wchodzi do Angli i bedzie mozna tanio (za free) ja wziac! co lepsze? n80 czy n93? a moze n73 (moim zdaniem najgorsze)
a tak w ogole to nokii nie lubie ale nastawiam sie raczej na sprzedaz a wiadomo ze u nas nokie najdrozsze :D

#81505  autor: Tragedya
 23 cze 2006, 23:39
Ja cio moge powiedziec,ze jak kupisz sobie N93 to nie bedziesz chcial sie z nia rozstać.