• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Ktory lepszy ??

Siemens c75
4
18%
Motorola L6
13
59%
Samsung SGH-X640
5
23%
 #79854  autor: pamporek
 15 cze 2006, 12:09
Tak jak w temacie mam do wyboru miedzy: Siemens c75, motorola L6 lub Samsung SGH-X640 ??

Poniewaz niedługo konczy mi sie umowa w Orange i mam do wyboru w sumei miedzy tymi 2 modelami telefonow i nie wiem ktory z nich jest nalepszy.

Czytalem juz wiele o nich i jzu sam nie wiem. Motorola mi sie najbardzie wizualnei podoba fukcjami tez no i wg danych ktore wyczytalem podoba mi sie to ze jest cienka i dlugo trzyma bateria, ale nie wiem ile wiadomosci SMS mozna przechowywac, czy sie blokuje sama klawiatura i czy na prawde wyswietlacz jest tak slaby ??

Co do Siemensa to jezeli chodzi o fukcje to chyab jest najbogatszy ale czytalem ze soft sie czesto sypie i ludzie czesto z nim do serisow lataja no i jeszcze tez interesuje mnie ta liczba smsow w pamieci Bo to wazne. No i czy wyswietla sie podzial na smsy i ilosc znakow ktore jeszcze pozostala bo ponoc w Motoroli tego nie ma.

No co do Samunga no to jakos w sumei wiekszych wad nie wyczytalem ale tez interesuja mnie fakty co do tych SMS podobnei jak w poprzednikach no i moze jakies konkretne wady.

Z góry dziekuje zalezy mi na szybkiej odpowiedzi. Pozdrawiam

#79860  autor: orB
 15 cze 2006, 12:26
Siemensa bym odrzucił na starcie. Ma ładne fotki, ale się wiesza. L6 ma zliczanie znaków tylko nie wiem jak tam jest. Albo od 450 w dół albo od 0 w górę. Jeśli nie potrzebujesz irdy ani bluetoooth to weź samsunga. Najmniej awaryjny spośród podanych.

#79864  autor: uśmiechnięty
 15 cze 2006, 12:46
Oczywiście, że L6. Motorolka ma nafajnieszy wyświetlacz, robi takie w miarę fotki, ma mp3 (co przewyższa ją 100 razy od przeciwników), nagrywa filmy (x640 np. nie), ma największą pamięć (w sumie c75 ma taką samę, ale go nie bierz, bo siemensy to syf i często trzeba latać z nimi do serwisu...)! Bez wątpienia: Motorola L6

#79867  autor: pamporek
 15 cze 2006, 13:20
Hm w sumie nie zalezy mi na takich fukcjach jak mp3 - Co mi po 10 MB wbudowaych wgram 3 mp3 ktore moge do znudzenia bede sluchal ?? Mam do tego przenosny odtwarzacz mp3 wiec ta funkcja mi nie jest potrzebna, Podobnei jak dyktafon mam cyfrowy 100 razy lepszy niz w komorkach no i aparat ma Canon i nie ma komorki ktora bedzie lepsza od niego.

Nie zalezy mi na takich "bajerach" bo w telefonach tej klasy te funkcje i tak sa slabe telefon glownie chce miec do dzwonienia i pisania w sumie ale tak zeby jeszcze mial ewentualeni JAVA+GPRS poniewaz chce miec komunikator mobilny.

Nadal czekam na jakies wieksze szczegoly. Bo jak narazie nadal mam dylepat choc o niezawodnosci Samsunga juz nie raz slyszalem stad narazie ku niemu sie chyab jednak najbardziej sklaniam.

#79908  autor: ghost89
 15 cze 2006, 18:56
skoro nie zalezy ci na foto i mp3 to moze kup sobie inny telefon który bedzie własnie odpowiedni do twoich potrzeb ,a jak nei to i tak polecam Ci tą MOTOROLKE jest najlepsza z nich

#79966  autor: tomico
 15 cze 2006, 23:55
Bez wachania bierz motorolke bo ma super wygląd. Od innych telefonów różni ją to że ma bluetootha. Ewentualnie bierz właśnie smasunga który tez jest dobry ale trochę gorszy od motoroli bo nie kreci filmow i nie ma BT. Siemens wyraźnie najgorszy z nich wcale nie najlepiej wyposażony i w dodatku wieszający się i sprawiający problemy.

#80148  autor: pamporek
 16 cze 2006, 23:56
Mam jeszcze jedno i w sumie najwazniejsze pytanie poniewaz najbardziej zalezy mi na tym aby do komorki wgrac jakis komunikator mobilny. Swojego czasu na nokii testowalem paple: http://komunikator.papla.pl/text.asp?fi ... t_mob.html

I moje pyatnie jest czy na Motoroli i Samsungu bedzie ona bez problemu dzialala bo powiedzmy juz ze jednak z tego siemensa zrezygnowalem no chyba ze na tych 2 modelach ona nie bedzie dzialala no ewentualeni prosil bym o adres innego mobilnego komunikatora ktory obsluguje GPRS.

Dziekuje i pozdrawiam

#80178  autor: Przemek
 17 cze 2006, 12:25
pamporek pisze:Mam jeszcze jedno i w sumie najwazniejsze pytanie poniewaz najbardziej zalezy mi na tym aby do komorki wgrac jakis komunikator mobilny. Swojego czasu na nokii testowalem paple: http://komunikator.papla.pl/text.asp?fi ... t_mob.html

I moje pyatnie jest czy na Motoroli i Samsungu bedzie ona bez problemu dzialala bo powiedzmy juz ze jednak z tego siemensa zrezygnowalem no chyba ze na tych 2 modelach ona nie bedzie dzialala no ewentualeni prosil bym o adres innego mobilnego komunikatora ktory obsluguje GPRS.

Dziekuje i pozdrawiam
Chyba nawet GG można używać poprzez GPRS,kiedyś o tym coś czytałem chyba nawet tu na forum :roll: ale pewny nie jestem.Co do samych telefonów - najpewniejszy z nich jest Samsung,ale ten nie ma ani BT ani IrDY więc mało praktyczny wg mnie 8) jeśli chodzi o Siemensa to w 100% zgadzam się z ORBem :twisted: czyli zostaje Motorola L6,chyba najlepszy wybór z podanych przez Ciebie telefonów,ale żaden na kolana nie powala może poszukaj czegoś innego :oops:

#80239  autor: szczeka
 17 cze 2006, 17:47
ciezki wybor... technicznie wg. mnie siemens jest najlepszy, najwicej pamieci, najlepsze foty, najwiekszy wyswietlacz, kolorki tez lepsze niz w l6.. choc wyswietlacz w x640 jest b.dobry, zdecydowanie najlepszy.. ja bym chyba wzial samsunga.. nie ma irdy, ani bt, ale dla mnie to zadna wada ;) poza tym najlepszy design, odwzorowanie kolorow na wyswietlaczu, foty w miare.. nie wiem, jak komunikacja z kompem, bo np. z e300 nie mozna filmikow zgrywac/wgrywac..

#80315  autor: Robert
 18 cze 2006, 11:51
Ja bym polecał samsunga jak ci nie sa potzrebne bajery. Simensy miałem 3 i tylko zjednym nie miałem problemów (cx65), a marce motorola nie ufam nie wiem czemu ale to sa moje subiektywne odczucia. Polecam samsunga przyjemny telefonik :D

#80324  autor: adrian.exe
 18 cze 2006, 12:18
Simensy miałem 3 i tylko z jednym nie miałem problemów (cx65), a marce motorola nie ufam nie wiem czemu ale to sa moje subiektywne odczucia
Ja miałem właśnie tego,jedynego siemens'a cx65 i miałem z nim kilka problemów,więc z niego zrezygnowałem,ale dość mile go wspominam.Samsung jest dość trwały,jeśli mówimy o telefonie z klapką,za którymi jak już wiele razy wspominałem nie przepadam ;-)
Samsung nie ma ani podczerwieni,ani BT,nawet nie ma złącza kart pamięci :evil: Polifonia jest okropna,wiem bo słyszałem ją,gdy koleżanka słuchała sobie muzyczek na przystanku...
Siemens'a też bym odradził,a to z tego powodu,że będzie się co chwilę zwieszał...wg mnie najlepsza bedzie motorola L6.Ma BT,większość nowych telefonów je teraz posiada,pliki dużo szybciej się przesyłają,szybciej napewno pomiędzy kompem,a telefonem.Motorola robi niezłe foty jak na aparat VGA,ładnie wyglądaja na kompie.Ma mp3 :-D i strasznie dużą pamięć,ok 10MB...najlepsze jest to,że ekran się nie rysuje,nawet gdy nie mamy folijki na wyświetlaczu.MA nietypową rozdzielczość(128 x 160),więc nie łatwo będzie nam znaleść na nią kilka plików w internecie.Płaskie klawisze na których b.wygodnie i szybko piszę się SMSy/MMSy.Telefon jest cieniutenki,a w kieszeni wygląda jak paczka chysteczek :P
Polecam L6,sam byłem posiadaczem tego telefonu,wygodnie leży w ręku i wogóle...

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#80370  autor: szczeka
 18 cze 2006, 16:48
MA nietypową rozdzielczość(128 x 160),więc nie łatwo będzie nam znaleść na nią kilka plików w internecie
chyba odwrotnie.. najbardziej pospolita rozdzielczosc chciales powiedziec, tak? %)

#80371  autor: Bobb
 18 cze 2006, 16:52
Dla niego malo typowa, zobazc jakie mial telefony... ;) A tak serio to wlasnie 128X160 i 128x128 w Nokiach to rozdzielczosci na ktore jest multum aplikacji.... Ja mam nietypowa 208x208. Z tego to wiem to oprocz 6230i jeszcze 8800 ma taka...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#80374  autor: adrian.exe
 18 cze 2006, 17:03
Wg mnie 128x160 to nietypowa rozdzielczość.Najwięcej tapet widziałem na 128x128,176x220 i te mniejsze i większe.Wy się nie zgodzicie,ale poprostu nie lubię tej rozdzielczośći,a na rozdzielczość 208x208 widziałem kilka tapetek...tylko nie pamiętam na której to było stronie...było tego sporo.Dobra,a teraz przejdę do tematu :)
Motorola L6 będzie najlepszym wyborem,jest elegancka dzięki swojej grubości,dessing'u.Z menu Orange wygląda okropnie...ja na szczęście kupowałem w erze.

Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER

#80380  autor: Tragedya
 18 cze 2006, 17:42
No i co z tego, ze jest ta rozdzielczosc jest zadko spotykana skoro stosunek wysokosci do szerokosci jest takie sam, czyli 1:1,25? Tapety z 178x220 beda tylko mniejsze po prostu i tyle.

#80384  autor: adrian.exe
 18 cze 2006, 18:00
No i co z tego, ze jest ta rozdzielczosc jest zadko spotykana skoro stosunek wysokosci do szerokosci jest takie sam, czyli 1:1,25? Tapety z 178x220 beda tylko mniejsze po prostu i tyle.
A można prosić po polsku?
Ja już powiedziałem to co chciałem powiedzieć.Radzę wybrać L6,gdyż siemens się muli,zwiesza,a samsung ma słabą polifonie.Motka ma dessing,BT,ładny wyś,niezły aparat VGA,wygodnie się pisze sms,telefon dobrze leży w ręku,czyżbym o czymś zapomniał? Z tych trzech wymienionych modeli telefonów Motorola L6będzie najlepsza,przynajmniej wg mnie ;-)

#80388  autor: monkey
 18 cze 2006, 18:13
O C75 nie moge nic powiedziec. natomiast x640 jest jak najbardziej do polecenia, ma jednak pewne mankamenty:
-brak zew. wyświetlacza,
-brak irdy,
-mozliwosci ustawienia wlasnego sygnalu sms.
Jednak nie dla wszystkich sa to braki dyskwalifikujace telefon. Wg mnie najlepszym wyborem bedzie L6

#80391  autor: lucasso55
 18 cze 2006, 18:37
wybierz L6
c75 moja kolezanka oddawala juz 2 razy do serwisu(wieszal sie i glosnik padl)
samsung ogolnie ma tylko super wyswietlacz i wg mnie nic poza tym

#80392  autor: szczeka
 18 cze 2006, 18:57
,a samsung ma słabą polifonie.
sledziu, opanuj sie.. kogo obchodzi polifonia? -najaranych malolatow.. jak osobiscie moglbym nie miec w ogole polifonii..

ja bym wzial samsunga, te mankamenty, ktore posiada mnie akurat nie przeszkadzaja, irda i bt nie jest mi niezbedna ;) zew. wyswietlacz rowniez.. podoba bardzo mi sie jego design, elegancki ;)

#80399  autor: adrian.exe
 18 cze 2006, 19:24
sledziu, opanuj sie.. kogo obchodzi polifonia? -najaranych malolatow.. jak osobiscie moglbym nie miec w ogole polifonii..
Nie twierdze,że autor tematu jest najaranym małolatem,ale może jego interesuje to czy polifonia jest dobra,czy też nie.Szczęko,uważasz,że polifonia jest dla małolatów,ale że TY tak uważasz,nie znaczy,że wszyscy tak uważają ;-) Może zostawisz głos autorowi tematu? Po co ma kupować Samsunga x480,jak może sobie kupić lepszą motke L6 ?
Jedynie co jest brzytkie w motoroli to menu z Orange i tyle.Zobacz sobie na wynik głosowania,a zrozumiesz,że głosujący wolą kupić telefon bardziej funkcjonalny,nowszy i nap[ewno bardziej elegancki,niż ten sały Samusng.Nie twierdze,że jest zły,ale jeżeli koleś ma wybierać pomiędzy Siemens'em,Samsungąiem,a Motorolą to najlepszym wyborem będzie jednak motka.